یهودیت:«کتاب مقدس» شامل شصت و شش کتاب جداگانه است که بیش از سى نفر، به سه زبان مختلف عبری، آرامی و یونانی و در مدت حدود 1600 سال آن را نوشتهاند. این کتاب به دو بخش عمدهى «عهد عتیق» و «عهد جدید» تقسیم مىشود و یهود فقط بخش عهد عتیق را که مشتمل بر 39 …
Category: مقالات
ژوئن 19
تا ۱۴۰۰ با روحانی؛ نگاهی به انتظارات بهاییان
در دی ماه سال ۱۳۵۷ -یعنی قبل از آغاز حکومت جمهوری اسلامی، و حتی پیش از وارد شدن روح الله خمینی به عنوان موسس حکومتی جدید به ایران-، دکتر “جیم کوکلر رفت” استاد دانشگاه روتگرز آمریکا، مصاحبهای با روح الله خمینی در مورد بهاییان انجام داده است. در این مصاحبه او سوال میکند: “آیا برای بهاییها …
ژوئن 19
به بهانه سالگرد اعدام مونا محمودنژاد، معلم ۱۷ ساله بهایی
سال پیش در چنین روزی، «مونا محمودنژاد» به همراه ۹ زن بهایی دیگر در پادگان عبدالله مسگر (میدان چوگان شیراز)اعدام شد در حالی که تنها ۱۷ سال سن داشت. مونا هنگام اعدام، دانشآموز دبیرستان و معلم کلاس اخلاق و تعلیمات دینی کودکان بهایی بود. او در ۱۸ شهریور ۱۳۴۴ متولد شد و اگر زنده میماند …
ژوئن 07
انتظار خبری نیست مرا؛ نگاهی به عملکرد روحانی نسبت به بهاییان/ سایه ارغوان
معمولاً در بررسی اوضاع و احوال در یک مقطع زمانی و در یک موضوع خاص، سعی میشود آن دوره با دورههای قبلی مقایسه و سنجیده شود و از این زاویه اگر قرار باشد وضع بهاییان ایران در دورهی آقای روحانی مورد بررسی قرار گیرد، باید وضع را در نسبت با دورهی آقای احمدینژاد رئیس جمهور قبلی …
اکتبر 23
سروش در برابر استبداد دینی
مخالف یا موافق دیدگاههای دکتر عبدالکریم سروش در یک موضوع ـ به احتمال بسیار زیاد ـ همنظرند: او از جمله متفکران برجسته تاریخ معاصر ایران است، و تاثیرگذارترین اندیشمند ایران پس از انقلاب اسلامی. اینچنین، اغلب اظهارنظرهای او مورد توجه و تأمل واقع شده است.لطفا ادامه مطلب را از اینجا دریافت کنید.
دسامبر 10
۶۷ سال پس از اعلامیه حقوق بشر؛ آیا مفهوم حقوق بشر جهانی شده؟
۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب شد. هیچ کشوری در دنیا نیست که این اعلامیه را نپذیرفته باشد اما آیا این به معنای پذیرش و اجرای اصول مندرج در این اعلامیه است؟ ۱۰ دسامبر برابر با ۱۹ آذر روز جهانی حقوق بشر است. اعلامیه جهانی حقوق بشر در چنین روزی در سال ۱۹۴۸ …
دسامبر 09
اینترنت، چالش حقوق بشر و کنترل انسانها
روز دهم دسامبر ۱۹۴۸، وقتی اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب شد، کمتر کسی تصور میکرد چند دهه بعد شبکه خارقالعادهای به نام اینترنت خلق شود و درباره حق دسترسی به آن، به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر، بحث شود.
دسامبر 04
مساله تابعیت و زوال ایده حقوق بشر
ایده محوری «حقوق بشر» این است که انسانها به صرف انسان بودن، واجد یک سری از حقوق و آزادیها هستند. به این معنا که تفاوت انسانها در نژاد، مذهب، جنسیت، گرایش جنسی، زبان، باورهای اعتقادی و …، نبایستی مانعی برای بهرهگیری آنها از حقوق و آزادیهایی شود که در اسناد متفاوت حقوق بشری آمده و …
نوامبر 29
آسیا و حقوق بشر: پرده برداری از افسانهها
((پاریس) حقوق بشر نیرومندترین ابزاری است که میتوان برای محکوم کردن بی عدالتی و بنا کردن جامعهی بهتر به کار گرفت. شماری از رهبران در آسیا برای انکار جهانشمولی حقوق بشر و توجیه سرکوب، سوء استفاده از قدرت و سیستم سلطه، بهاصطلاح ویژگیهای فرهنگی را مورد استناد قرار داده اند. فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر …
نوامبر 25
زنان و خشونت برآمده از احکام مذهبی
زنان و خشونت برآمده از احکام مذهبی – شکوه میرزادگی به مناسبت 25 نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان