احمد منتظری خطاب به رئیس قوه قضائیه: در احکام اعدام ۴ زندانی اهل سنت تجدید نظر کنید

حجت الاسلام والمسلمین احمد منتظری از رئیس قوه قضائیه خواست که در احکام اعدام ۴ زندانی اهل سنت تجدیدنظر کند. فرزند آیت الله منتظری با یادآوری تلاشهای پدر بزرگوارشان در کاهش احکام اعدام رئیس قوه قضائیه را به احتیاط در صدور و اجرای چنین احکامی فراخواند. و خواست که این احکام برای تجدیدنظر به دادگاهی عالی در حوزه علمیه قم و یا شعبه دیگری از دیوان عالی کشور که به اعتدال نزدیک باشد فرستاده شود. متن بیانیه ایشان به گزارش سایت ملی – مذهبی به شرح ذیل است:باسمه تعالی

جناب آیت الله آقای صادق لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه

پس از سلام، استحضار دارید که آتش جنگ شیعه و سنی در منطقه شعله‌ور شده است و سوژه اصلی محرکان این جنگ برخورد دولت شیعی عراق با اهل سنت و احساس بی‌توجهی به حقوق آنان می‌باشد. به یقین اجرای حکم اعدام چهار نفر از زندانیان اهل سنت کردستان می‌تواند فتنه جنگ شیعه و سنی را عمیق‌تر نماید و ضایعات جبران‌ناپذیری را برای اسلام و مسلمین و دیگر مردم منطقه به بار آورد.

توجه دارید که ریاست‌ها و مسئولیت‌ها دائمی نیست بلکه گذراست و آنچه ماندنی است اثرات خیر و شر اعمال است که جاودان و ابدی است.

بنابر این مقدمه واضح و بدیهی، اینجانب از باب خیرخواهی به شما توصیه می‌کنم احتیاط کنید. احتیاط در صدور و احتیاط در اجرای احکام شدید قضایی و در رأس همه آنها حکم اعدام.

اکنون که موضوع اجرای حکم اعدام مزبور مطرح است به یاد سخن آیت الله محمدی گیلانی افتادم که آیت الله العظمی منتظری در کتاب خاطرات خود آن را چنین نقل کرده‌اند:
«یک وقت آقای محمدی گیلانی به من گفت: «من آن وقت که در اوین بودم و شما دادگاه عالی را تشکیل دادید، ناراحت شدم که چگونه پرونده‌ای که ما در آن نظر داده‌ایم، ارجاع شود به کسانی که بسا در حد شاگردان ما هستند، ولی حالا می‌فهمم حق با شما بوده است، بسا کسانی که ما در آنجا حکم اعدام داده بودیم و دادگاه عالی حکم ما را نقض کرده بود الآن داریم آنها را عفو می‌کنیم، حداقل شش هزار نفر که قبلا حکم اعدام داشتند ما الآن آنها را عفو کرده‌ایم و یقین هم دارم که اینها هیچ جا به اسلام و انقلاب ضربه نمی‌زنند». (کتاب خاطرات، جلد اول، صفحه۵۲۴)

امیدوارم شما هم این احکام اعدام را برای تجدیدنظر به دادگاهی عالی در حوزه علمیه قم و یا شعبه دیگری از دیوان عالی کشور که به اعتدال نزدیک باشد بسپارید تا به این احتیاط مؤکد اسلام عمل کرده باشید. والسلام.
احمد منتظری
۱۳۹۳/۳/۲۷