رئیس “موسسه امام خمینی” معتقد است نباید به بهانه حقوق شهروندی منکر فرق میان پیروان ادیان مختلف شد. مصباح یزدی میگوید غرب از آزادی بتی ساخته که باید آن را “شکست و قدم در راه صحیح گذاشت.”عضو مجلس خبرگان و رئیس “موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی” علاقه مردم به آزادی و تاکید فرهنگ جهانی بر آن را یک امر طبیعی خوانده، در عین حال ابراز تاسف میکند که “این فرهنگ جهانی” بسیاری از دولتها و حتا جمهوری اسلامی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
محمدتقی مصباح یزدی آمریکا را پرچمدار این حرکت خوانده که “بتی از آزادی ساخته تا همه پرستش کنند.” او توصیه کرد: «در شرایط کنونی باید ایستادگی و مقابله کرد و بت آزادی را شکست.”
سایت خبری تسنیم روز جمعه، ۱۹ اردیبهشت با انتشار متن سخنان مصباح یزدی نوشت که این اظهارات روز گذشته در همایش “راهکارهای اجرای امر به معروف و نهی از منکر” ایراد شده است.
ادامه سنیستیزی مصباح یزدی
به گزارش خبرگزاری رسا، که توسط طلاب حوزه علمیه قم اداره میشود، مصباح یزدی در بخشی از سخنرانی خود گفت: «نباید با بهانه حقوق شهروندی بگوییم بهایی، یهودی و مسلمان هیچ فرقی باهم ندارند چون احکام ذمه در اسلام برای چنین مواردی بیان شده است.»
منظور از”اهل ذمه” غیرمسلمانان اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان) هستند که از میان سه گزینه “”پذیرش اسلام، جنگ یا التزام به شرایط ذمه” راه سوم را انتخاب کردهاند و به دولت اسلامی جزیه میپردازند.
رئیس موسسه “امام خمینی” نه تنها برای غیر مسلمانان حقوق شهروندی برابر قائل نیست، که اهل سنت را نیز معتقدان به “دین ناحق” میداند.
عضو مجلس خبرگان در روزهای پایانی سال گذشته با بیان این که مسلمانان به طور یکسان از نعمت دین بهرهمند نیستند خواستار ترویج کتابهای شیعه در بین اهل تسنن شد تا “کسانی که تعصب کمتری دارند، زودتر به دین حق دست پیدا کنند.”
بیاعتقادی به رأی مردم
مصباح یزدی بارها تاکید کرده که ملاک دانستن رأی مردم خلاف احکام اسلامی است. او در همایش یاد شده نیز گفت: «متأسفانه برخی باورشان این نیست که حکم اسلامی مقدم بر رأی مردم است.»
عضو مجلس خبرگان با انتقاد از دولتمردانی که ادعا میکنند لیست اختلاسکنندگان را در اختیار دارند گفت: «هیچ اقدامی در هیچ دولتی در این باره نشده است، چون با پول و حمایت آنها کار را پیش میبرند و اگر اینها را ناراضی کنند رأی نمیآورند.»
چنین ادعایی مربوط به محمود احمدینژاد میشود که مصباحیزدی از سرسختترین حامیانش بود و رئیس جمهور شدن او را خواست امام دوازدهم شیعیان عنوان میکرد.
در روزهای پایانی عمر دولت دهم و در ارتباط با اختلاف دولت و قوه قضائیه بر سر برخورد با یک “اخلالگر ارزی”، محمد بیاتیان، رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس گفته بود: «احمدینژاد ۸ سال شعار مبارزه با مفاسد اقتصادی را داد و دائما وعده اعلام لیست مفسدان دانه درشت را میداد ولی تا امروز هیچ کاری نکرده است.»
عواقب جلب رأی اقلیتها
مصباح یزدی میگوید وقتی به دلیل اختلافهای حزبی و جناحی عدهای برای کسب قدرت نیازمند جلب رأی اقلیتها میشوند پس از پیروزی نسبت به برخی مسائل فرهنگی بیتفاوت خواهند شد.
او به مورد خاصی اشاره نکرد اما ظاهرا منظورش شعارهای انتخاباتی حسن روحانی درباره حمایت از حقوق اقلیتهای قومی و دینی در ایران است.
رهبر فکری جبهه پایداری که پس از شکست سنگین سعید جلیلی نامزد مورد حمایت این جبهه در انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ مدتی سکوت کرده بود، از حدود سه ماه پیش حملههای تند خود علیه دولت حسن روحانی را آغاز کرده است.
مصباح یزدی اسفند ماه گذشته از تدوین منشور حقوق شهروندی، که روحانی قبلا وعدهاش را داده بود انتقاد کرد زیرا به زعم او در این منشور “بهائی و مسلمان، انقلابی و ضد انقلاب برابرند.”
رئیس موسسه “امام خمینی” اندکی پیش از آن در واکنش به سخنان روحانی که منتقدان توافق هستهای ژنو را “عدهای معدود و کمسواد” خوانده بود رئیس جمهور را “دروغگو و قسیالقلب” خواند.