ارسال خبر توسط مرجان تابع بردبار Marjan Tabe Bordbar
تجمع طلاب در میدان فاطمی تهران در اعتراض به وضعیت حجاب امروز چهارشنبه 17 اردیبهشت در حالی برگزار شد که مجوز قانونی نداشت. صف طولانی بی آرتی ها ترافیک سنگین در میدان فاطمی تهران و بعد از ظهر داغ این شاهراه ارتباطی شهر دلیلی نداشت جز احساس تکلیفی که قانون را بی خیال شده بود. طلاب مدرسه ایروانی در حالی اصرار بر برگزاری این تجمع و دعوت برای حضور عام در این گردهمایی در اعتراض به وضعیت بی حجابی و بد حجابی را داشتند که نیروی انتطامی به عنوان مرجع ذی صلاح ارائه دهنده مجوز ادعاهای برگزار کنندگان مبنی بر داشتن مجوز را تکذیب کرده بود.
تکذیب مجوز داشتن این تجمع در حالی انجام شد که طی چند روز اخیر موج عجیبی در تمام شبکه های اجتماعی راه افتاده بود و دهان به دهان می گشت که این تجمع مجوز دارد و یکسال برای این مجوز زحمت کشیده شده است.
بی قانونی و دعوت به بی قانونی و توسل به دروغ و کذب برای ایجاد فضای احساسی جهت دعوت مردمی که دغدغه مند هستند نسبت به مساله حجاب نه تنها امر به معروف نیست بلکه عین منکر و امر و ترغیب به منکر است.
بی قانونی یعنی هرکس برای خودش جمع شود و ادعایی را مطرح کند و حتی حرف حق و درستی را از راه ناحق بزند. در جامعه ای که دلسوزان نسبت به وضعیت حجاب بیشتر از جنس مردم هستند تا مسئولان توجیه کردن هدف از راه و وسیله ای اشتباه عین ماکیاولی است.
این بی قانونی لکه بدی است که جماعت دم دمی مزاج خیلی دوست دارند به دلسوزان وضعیت عفاف و حجاب بچسبانند و این حرکات خودش بهانه کافی را به دست آنها می دهد.
مردم دلسوزی که با جو دهی های خودسرانه و غیر منطقی و غیرقانونی دور می خوردند و با نگاه و هتاکی افرادی رو به رو می شوند که آنها را از حیث رعایت نکردن قانون با تجمعگران سال 88 مقایسه می کنند، مطمئنا از این به بعد حتی به تجمع های قانونی در زمینه مسائل اجتماعی با نگاه ظن و تردید می نگرند و بی خیال ماجرا می شوند.
عمل به قانون و احترام به آن خواست بالاترین مقام مملکتی از مردم است حال آنهایی که خود را پیرو ایشان می دانند و از تاکید ایشان به قانون مداری با خبر هستند چطور واجب کفایی مانند امر به معروف را بر واجب عینی تبعیت از نائب امام زمان ترجیح می دهند؟
بدون شک با دستمال آلوده نمی شود شیشه کثیف را پاک کرد و از راه خلاف هم نمی توان به مبارزه با بدحجابی پرداخت، چرا که همین راه طیف میانه جامعه را هم نسبت به رفتار غیر قانونی جمعیت متدینان و دلسوزان کشور دلسرد می کند.
بماند که ترافیک سنگین امروز میدان فاطمی تهران و بحث حق الناسش بر گردن کیست ولی نویسنده به عنوان شاهد عینی در یک وسیله حمل و نقل عمومی به عینه دیدم که مسافران که اتفاقا از جنس جماعت منورالفکر هم نبودند و چه بسا دلسوز مسئله حجاب بودند با غضب و ناراحتی به این تجمع نگاه می کردند.
این تجربه باید درس عبرتی باشد برای همه دلسوزان به این مسئله که راه و چاه را باید شناخت. از سوی دیگر مسئولان هم اگر واقعا دغدغه مردم را درک می کنند و ناراحتی شان بابت وضعیت حجاب جدی است اندکی با تامل همیاری بیشتر می توانند مانع این گونه رفتارهای مخالف قانون بشوند.
یادمان نرود علی خلیلی هم طلبه بود که برای امر به معروف و نهی از منکر جانش را فدا کرد اما شب هنگام وقتی اوباش به ناموس مردم حمله کردند و او وظیفه دینی و شرعی اش را بر اساس نص صریح قانون انجام داد.