یک زندانی عقیدتی محکوم به حبس ابد که در زندان شیبان اهواز نگهداری میشود، از جزئیات «شکنجه» خود در بازداشتگاه پلیس فتا پرده برداشت.
وبسایت «ههنگاو» روز چهارشنبه ۲۶ دی به واسطه «منبع مطلع نزدیک به زندانیان سیاسی زندان شیبان اهواز» گزارش داد، مختار آلبوشوکه، زندانی سیاسی عرب که دوره محکومیت حبس ابد خود را در زندان شیبان اهواز سپری میکند؛ بهتازگی از این زندان به بازداشتگاه پلیس فتا در اهواز منتقل شده و در آنجا «به شکل غیرانسانی» تحت «شکنجه» قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، مختار آلبوشوکه، زندانی ۳۸ ساله اهل اهواز گفته که پانزدهم آذر سال جاری از زندان شیبان به بازداشتگاه پلیس فتا برده شده و در آن جا «به مدت ۱۲ روز تحت شکنجه» بوده است.
او ضمن این که مسیر انتقال خود به بازداشتگاه پلیس فتا و «دیدن منظره خیابانها» را پس از تحمل «۱۴ سال زندان» همچون «یک تور تفریحی ویژه» توصیف کرده اما گفته است که هرچند «ابتدا حسی از شوق در وجودم جوانه زد»، اما «از در زندان که خارج شدیم، نفر جلویی برگشت و اولین مشت محکم را به صورتم کوبید.»
آقای آلبوشوکه با بیان این که مأمور مذکور با دشنام به این زندانی سیاسی از همکارش خواسته به او دستبند و چشمبند بزند، گفت که «هرگز فکر آن حجم از داغ و درفش و شکنجه» را پس از سپری کردن ۱۴ سال در زندان، نمیکرده است.
این زندانی سیاسی همچنین با بیان این که «به جرم ناکرده» با حکم «حبس ابد» مواجه شده، گفت که در بازداشتگاه پلیس فتا مأموران «مشتی محکم به پایین شکمم زدند» و وقتی گفتم «من بیماری فتق شدیدی دارم نزنید لطفا، مأمور کنار دستی» ضمن «پوزخند»، گفت که «خوب چه بهتر! که فتق داری! بلایی سرت بیاورم که فتق یادت برود» و سپس «با تمام قدرت با مشت به زیر شکمم ضربه زد.»
مختار آلبوشوکه همچنین با بیان این که «چند روز بعد در بازداشتگاهی که بعدا فهمیدم متعلق به پلیس فتای اهواز است، بهشدت شکنجه شدم»، تأکید کرده است که بارها حین انتقال در طول مسیر و همچنین در بازداشتگاه «با فحاشیهای رکیک جنسی به مادر، خواهر، و خانواده» مواجه شده است.
این زندانی سیاسی همچنین گفته که ضمن «شکنجه و آزار روحی»، بر اثر «شدت ضربات مشت و لگد» بیهوش شده و «روی تخت بیمارستان و در حالی که با دستبند و پابند به تخت زنجیر شده بود» به هوش آمده و مأموران با بیاعتنایی به اصرار پزشک برای بستری کردن او و انجام عمل جراحی فوری، او را دوباره با «دستبند از پشت و چشمبند، کشان کشان به شکنجهگاه بازگرداندند.»
آقای آلبوشوکه، با بیان این که دلیل این اقدام این بود که، در «گوشی شخصی که بازداشت شده بود، شماره تلفن من را دیده بودند»، تأکید کرد: «من که چهارده سال است زندانی خودشان هستم!»
وبسایت «ههنگاو» به نقل از منبع مطلع اعلام کرد که «بهداری زندان شیبان آثار شکنجه را بر بدن مختار آلبوشوکه تأیید کرده» و «کمیسیون پزشکی قانونی» استان نیز «برای درمان و جراحی فتق» او یک ماه مرخصی درمانی فوری را تأیید کرده، اما نهادهای اطلاعاتی از اعزام او به مرخصی درمانی جلوگیری میکنند.
بنا بر این گزارش، پزشکان بهداری زندان درباره «التهاب شدید و انسداد مجاری ادراری» آقای آلبوشوکه «در صورت عدم انجام درمان، هشدار جدی دادهاند» و سلامت او «در خطر جدی قرار دارد.»
مختار آلبوشوکه از موسسان و اعضای فعال موسسه «الحوار» بود، دوازدهم اسفند ۱۳۸۹ توسط یک نهاد اطلاعاتی جمهوری اسلامی در رامشیر استان خوزستان بازداشت شد و اواخر شهریور ۱۳۹۰ به زندان انتقال یافت.
این زندانی سیاسی در تیر۱۳۹۱، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز، با اتهاماتی از جمله «محاربه و افساد فی الأرض» و بر اساس «اعترافات اجباری تحت شکنجه» به اعدام محکوم شد، اما شعبه ۲۳ دیوان عالی جمهوری اسلامی ۲۰ دی همان سال حکم اعدام این زندانی عقیدتی را با یک درجه تخفیف به حبس ابد تغییر داد.
محمدعلی عموری (راست) مختار آلبوشوکه، دو زندانی عقیدتی در ایران
عفو بینالملل: محمدعلی عموری و مختار آلبوشوکه، زندانیان عقیدتی نیاز فوری به مراقبتهای پزشکی دارند
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.
فشار بر زندانیان سیاسی توسط مقامات قضایی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی از جمله از طریق نقض حق درمان پیش از این بارها گزارش شده است.
اقدام به خودکشی خالد پیرزاده در اوین در اعتراض به نقض حق درمان
از جمله فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در زندان وکیلآباد مشهد، با وجود بیماریهای متعدد و انجام چندین عمل جراحی همچنان در زندان به سر میبرد و پزشکان متخصص تأیید کردهاند که دردهای او بر اثر «فشارهای روانی و استرس» ناشی از محیط زندان تشدید شده است.
فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی
تشدید دردهای فاطمه سپهری بر اثر «فشارهای روانی و استرس» محیط زندان
نقض حق درمان در زندانهای جمهوری اسلامی به زندانیان خصوصی خلاصه نمیشود و بنا بر یکی از تازهترین گزارشها، یک زندانی جرایم عادی بر اثر کوتاهی پزشکان بهداری در زندان زنان قرچک در ورامین جان خود را از دست داده است.