بوشهر؛ آزادی زودهنگام چهار شهروند بهائی

مینو ریاضتی، احترام شیخی، فریده جابری و اسدالله جابری، چهار شهروند بهائی که مدتی قبل به مرخصی اعزام شده بودند، در پی مراجعه به زندان بوشهر جهت تحمل باقیمانده دوران محکومیت، از آزادی زودهنگام خود مطلع شدند. این شهروندان پیشتر توسط دادگاه انقلاب این شهر هر یک به تحمل ۳ سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مینو ریاضتی، احترام شیخی، فریده جابری و اسدالله جابری، چهار شهروند بهائی از زندان بوشهر آزاد شدند.

این شهروندان که پیشتر به مرخصی اعزام شده بودند، در پی مراجعه به زندان بوشهر جهت تحمل باقیمانده دوران محکومیت، از آزادی زودهنگام خود به دنبال صدور عفو مطلع شدند.
این شهروندان بهائی در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ به همراه سه شهروند بهائی دیگر به نام‌های عماد جابری، فرخ لقا فرامرزی و پونه ناشری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. “احترام شیخی، اسدالله جابری، فریده جابری و مینو ریاضتی” در تاریخ ۲۲ اسفندماه همان سال با تودیع قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند.

بازداشت شهروندان بهائی بوشهری با تفتیش کامل منزل همراه بود و وسایل شخصی این افراد از جمله لپ‌تاپ، کتاب، فلش مموری، هارد اکسترنال و آلبوم‌های خانوادگی نیز توسط نیروهای امنیتی ضبط شده بود.

بر اساس حکم صادره در دادگاه بدوی “مینو ریاضتی، اسدالله جابری، احترام شیخی و فریده جابری، عماد جابری، فرخ لقا فرامرزی و پونه ناشری هر کدام از بابت اتهام “عضویت در گروه و فرقه ضاله بهاییت به قصد بر هم زدن امنیت کشور” به ۳ سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بودند.
حکم صادره در خصوص این شهروندان، پس از اعتراض به رای در آبان ماه ۹۸ در دادگاه تجدید نظر استان بوشهر عینا تایید شد و نهایتا این افراد در تاریخ ۵ بهمن ماه ۹۸ پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادگستری شهرستان بوشهر بازداشت و برای تحمل حبس به زندان این شهر منتقل شدند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.