آزادی مریوان کروکی از زندان و انتقال وی به مکانی نامعلوم

 مریوان کرکوکی (نجف عبدالرحمن)، زندانی سنی مذهب تبعه کشور عراق روز دوشنبه ۱ اردیبهشت، یک روز پیش از اتمام دوره محکومیت خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. آقای کرکوکی به محض آزادی توسط ماموران وزارت اطلاعات به مکان نامعلومی منتقل شده است. خانواده وی تاکنون از وضعیتش بی‌خبر هستند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، مریوان کرکوکی (نجف عبدالرحمن)، زندانی سنی مذهب تبعه کشور عراق یک روز پیش از اتمام دوره محکومیت خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

آقای کروکی پس از آزادی توسط ماموران وزارت اطلاعات به مکان نامعلومی منتقل شده و خانواده وی از وضعیتش بی‌ اطلاع هستند.

یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود، در این خصوص به هرانا گفت: “آقای کرکوکی توسط نیروهای وزارت اطلاعات از زندان رجایی شهر کرج خارج شده و احتمال دارد که به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده باشد”.
لازم به ذکر است که در پرینت زندان آقای کروکی وضعیت وی به صورت نفی بلد (تبعید) ذکر شده است.

مریوان کرکوکی (نجف عبدالرحمن) در تاریخ ۱۰ آذرماه ۹۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تحمل ۷ ماه و نیم حبس در یکی از سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه منتقل شد. او نهایتا در آذرماه ۹۲ پس از ۴۰ روز به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. آقای کرکوکی مدتی بعد توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اتهام محاربه به تحمل ۳۳ سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز عیناً تایید شد. از این میزان با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۷ سال و شش ماه حبس در خصوص وی قابل اجرا بود.

از جمله اتهاماتی که علیه این زندانی اهل کرکوک مطرح شده بود، می‌توان به “اقدام علیه امنیت کشور از طریق حمل سلاح جنگی، استفاده از لباس نظامی و تهدید با سلاح” اشاره کرد. با این‌حال خانواده مریوان کرکوکی در شهریورماه سال ۹۵ با نگارش رنجنامه‌ای که متن کامل آن توسط هرانا منتشر شده بود مدعی شده بودند وی در ۱۶ سالگی به هدف رفتن به اروپا وارد ایران شده و کمی بعد به دلیل اقامت غیرقانونی توسط پلیس بازداشت و نهایتا سر از بازداشتگاه وزارت اطلاعات درآورد. او ماه‌ها در سلول‌های انفرادی تحت شکنجه نگهداری شد، وکیل نداشت و از تماس با سفارت کشور خود و نماینده اقلیم کردستان عراق نیز محروم مانده بود.

این زندانی از تاریخ ۴ اسفندماه ۹۷ در اعتراض به مخالفت وزارت اطلاعات با بازگرداندنش به کشور عراق اعلام دست به اعتصاب غذا زد و در تاریخ ۲۲ اسفندماه همان سال با وعده مساعد مسئولان زندان مبنی بر پیگیری خواسته‌هایش به اعتصاب غذای خود پایان داد.