حسن ممتاز سروستانی, شهروند بهائی آزاد شد

حقوق بشر در ایران – روز جاری, “حسن ممتاز سروستانی”, شهروند بهائی اهل شیراز محبوس در زندان اوین با توجه به کاهش محکومیت حبس ۵ ساله خود از این زندان آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۹۸, “حسن ممتاز سروستانی”, شهروند بهائی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان اوین با توجه به فعالیتهایی که در رابطه با دانشگاه مجازی بهائیان به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود پس از کاهش دوران محکومیت حبس خود بطور مشروط از زندان آزاد شد. به نظر این زندانی بهائی در راستای اعطای عفو مشروط به زندانیان آزاده باشد.

براساس این گزارش؛ “حسن ممتاز سروستانی”, شهروند بهائی از بابت اتهامات مرتبط با فعالیت در زمینه دانشگاه مجازی شهروندان بهائی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که آزادی وی با توجه به کاهش محکومیت حبس و با آزادی مشروط وی صورت گرفته است.

حسن ممتاز سروستانی در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۹۷ از زندان عادل آباد شیراز به زندان اوین در زندان منتقل شد. در برگه مربوط به انتقال این شهروند بهائی دلیل انتقالش معالجه در خارج از زندان ذکر شده بود، در صورتی که محل زندگی وی و خانواده اش شیراز بوده است.

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۹ دی ماه ۱۳۹۷, طی گزارشی از محرومیت این شهروند بهائی محبوس در زندان علیرغم ابتلا مشکل حاد قلبی از حق مداوا و دسترسی به خدمات پزشکی اطلاع رسانی کرده بود.

لازم به توضیح است که در آذرماه سال ۱۳۹۳، شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۵ سال حبس صادره علیه این شهروند بهائی توسط شعبه ۳۱ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه را عینا تائید کرده بود.

“حسن ممتاز سروستانی”, در تاریخ ۷ دی‌ماه ۱۳۹۶ جهت گذراندن دوران محکومیت خود راهی زندان عادل آباد شیراز شده بود و از آن زمان تا به امروز در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۵ ساله خود در زندان عادل آباد شیراز و پس از انتقال به زندان اوین بوده است.

این شهروند بهائی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, جهت انجام آزمایشات پزشکی به بیمارستان خارج از این زندان منتقل شد و با توجه به انجام عمل آنژیوگرافی و تاکید پزشک معالج مبنی بر بستری شدن و استانت گذاری “فنر قلب” روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به زندان اوین بازگردانده شد.

بازگرداندن این زندانی در عین وخامت اوضاع جسمی در حالی صورت گرفته بود که پزشک معالج وی در بیمارستان تاکید کرده بود که حسن ممتاز سروستانی باید حداقل ۴۸ ساعت پس از انجام آنژیوگرافی در بیمارستان بستری و تحت مراقبتهای ویژه پزشکی باشد و به دلیل گرفتگی شدید عروق سریعا جهت استانت گذاری (فنر قلب) آماده شود!

زندانیان عقیدتی در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون و عدم برخورداری آنها از حقوق شهروندیشان در درمان بیماریها و آسیبهای جسمی که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب می‌شوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر می‌گیرد.

سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این ۲ ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.