بازداشت گردانندگان یک شبکه رسانه ای توسط نیروهای امنیتی در خراسان رضوی

حقوق بشر در ایران – روز جاری, با توجه به اعلام مسئولان امنیتی یک گروه فعال در فضای رسانه ای در پی یورش ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از فارس, امروز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, یک مقام امنیتی در استان خراسان رضوی از بازداشت گروهی که به ادعای وی به مقدسات اسلامی در فضای رسانه ای توهین می کردند خبر داد.

براساس این گزارش این مقام امنیتی همچنین ادعا کرد این افراد علاوه بر توهین به مقدسات اسلامی, از این شهروندان بازداشت شده با عنوان “شبکه ضد دین” یاد کرد که در استان خراسان رضوی فعالیت می کردند که در شرق ایران فعالیت می کردند و صفحات آنها مسدود شد.

سرکوب و رفتارهای قهرآمیز با فعالان فضای مجازی در ایران در حالی صورت می‌گیرد که با توجه به گزارش سالیانه سازمان گزارشگران بدون مرز, ایران در بین ۱۸۰ کشور در زمینه آزادی مطبوعات و رسانه ها رتبه ۱۷۰ را در جهان دارا میباشد.

سرکوب فعالان رسانه ای ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد.

همچنین بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.