تهیه کننده گزارش : رسول پورآزاد، ابوالفضل (مازیار) پرویزی
گزارش فوق از سایت کمیته جوان و دانشجو برگرفته از رسانه های داخلی و خارجی همچون هرانا، فارس، ایلنا، ایرنا، هه نگاو، کمپین فعالان بلوچ، جوان آنلاین، دانشجو آنلاین میباشد. لازم بذکر است که بدلیل سانسور شدید رسانه های وابسته به جمهوری اسلامی ایران و از سوی دیگر سرکوب فعالان و خبرگزاری های غیروابسته آمار فوق تنها درصد ناچیزی از نقض حقوق جوان و دانشجو در ایران میباشد. برای آگاهی و اطلاع بیشتر میتوانید از http://daneshjoo.bashariyat.org بازدید فرمایید
وضعیت دانشگاهها
کنکور ۹۸؛ افزایش شمار دانشجویان بهایی محروم از تحصیل
با احتساب “سما خانجانی” شمار شهروندان بهایی شرکت کننده در کنکور سراسری ۹۸ که با عناوین مختلفی به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده اند تاکنون به ۲۳ تن رسید.
طی روزهای گذشته در گزارشی از مواجه شدن ۲۲ شهروند بهایی دیگر به نام های “سراج صفریان از ساری، تارا احسان از کرج، روژین کثیری از کرج، شمیم ایدلخانی از اردبیل، سهند شیرازی از تهران، مهتاب خادم از تهران، ارمغان عنایتی از سمنان، سیاوش بلوچ قرائی از مشهد، شایلین عقیلی از کرج، نگار ایقانی از شیراز، روژان احسانی از کاشان، غزل الله وردی گرجی از ساری، ترنم کمالی از شیراز، نگین فروغی، درسا مصطفوی از تهران، آریا احسانی از کرج، بهزاد یزدانی، شعله موفقی ایولی، از ساری، رشته ریاضی فیزیک، مهسا فروهری از کرج، وفا نوبخت، اهل ساری، با رتبه ۶۵۷، آیلار روشن نهاد، با رتبه ۱۰۷ و نوریه فردوسیان، اهل اصفهان” با این پیغام خبر داده بود. ۱۳۹۸/۰۷/۰۲ هرانا
بیانیه چند تشکل دانشجویی در محکومیت بازداشت یاشار حسینزاده دلیر دانشجوی دانشگاه تبریز
یاشار حسین زاده دلیر دانشجوى رشته زبان و ادبیات ترکى دانشگاه تبریز روز یکشنبه ۳۱ شهریورماه ۹۸، در حوالى محله قطران تبریز توسط ماموران امنیتى بازداشت شد و کماکان خبری از دلیل بازداشت یا محل نگهداری او در دست نیست.
جمعی از تشکلها و کانونهای فرهنگی دانشگاههای تبریز، اردبیل، ارومیه و زنجان در محکومیت تداوم بازداشت یاشار حسینزاده دلیر و بیخبری از وی بیانیهای منتشر کردند// ۸مهر ۱۳۹۸ دانشجو آنلاین
قطعی خطوط ارتباطی ، فروریختن سقف خوابگاه دردانشگاههای ارومیه و زاهدان
بر اساس گزارشات ارسالی دانشجویان دانشگاه ارومیه از روز ۲۳ شهریور ۹۸ روزانه با تضاد قطعی آب ، قطعی خطوط اپراتور دانشگاه و همچنین قطعی برق دانشگاه ارومیه مواجه هستند.
دانشجویان اعتراض داشتند که برای خوابگاه برق گازوئیلی وصل کردند که منجر به اشاعه بوی نامطبوعی شده که سلامتی دانشجویان را به خطر می اندازد .
در بعضی قسمتهای خوابگاه حتی همین برقی که با موتورهای گازوئیلی گذاشته اند راهم ندارد .
دانشجویی می گفت: هنگام ورود به خوابگاه اگر پول را پرداخت نمی کردیم اجازه ورود به ما داده نمی شد ۲۳ شهریور ۹۸ دانشجو آنلاین
مسئول حراست دانشگاه بجنورد علت تعطیلی بوفه و نداشتن ایاب و ذهاب دانشجویان را عدم فروش نفت و تحریم ها دانست!
مسئول حراست دانشگاه بجنورد علت تعطیلی بوفه و نداشتن ایاب و ذهاب دانشجویان را عدم فروش نفت و تحریم ها دانست!
در روز۱۳ مهر ۹۸، دانشجویان دانشگاه بجنورد به علت نداشتن سرویس های ایاب و ذهاب برای دانشگاه تجمع اعتراضی کردند.
دانشکده پتروشیمی دانشگاه بجنورد از ۲ سال پیش افتتاح شد و با حدود ۷۰۰ دانشجو در فاصله حدود یک کیلومتری از سلف و مسجد، روی تپههای دانشگاه قرار دارد و دانشجویان باید با پای پیاده و سلف این مسیر سربالایی تا دانشکده را طی کنند.
سال ۹۶ و همزمان با افتتاح این دانشکده، دانشجویان در اعتراض به این وضعیت دست به اعتراض زدند و در نهایت ۲ اتوبوس برای خدمت دهی به دانشجویان ساماندهی شدند، اما در سال جاری دوباره این سرویسها به حالت معلق در آمدند. همین موضوع و با توجه به نزدیک شدن فصل سرما، دانشجویان را به تجمع مقابل این دانشکده وادار کرد. سایت دانشجو ۱۳مهر ۹۸
یک کشته و ۳ مصدوم بر اثر نشت گاز در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک
در اثر استنشاق گاز دی اکسیدکربن در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۴ دانشجو دچار گاز کرفتگی شدند. از این میان یک دانشجو جان خود را از دست داد و ۳ دانشجوی دیگر راهی بیمارستان شدند.
به دلیل نشت هواکش موتورخانه و اشتنشاق گاز دی اکسیدکربن در خوابگاه، یک دانشجو جان خود را از دست داد و ۳ دانشجوی دیگر دچار گازگرفتگی شدند ۱۳۹۸/۰۷/۲۹ هرانا
خواستههای دانشجویان علم و صنعت به دنبال مسمومیت
در پی مسمومیت تعداد زیادی از دانشجویان علم و صنعت، دانشجویان معترض خواستار عزل پیمانکار سلف، افزایش کیفیت غذا و مکاتبه با صندوق رفاه برای ارائه گوشت و مرغ و برنج ایرانی تازه شدند.
دانشجویان معترض در پی مسمومیت تعداد قابل توجهی از ساکنین خوابگاه خواستار عزل فوری پیمانکار سلف و عذرخواهی رسمی مسئولین مربوطه بابت مسمومیت دانشجویان و تکذیب این خبر توسط ادارۀ روابط عمومی دانشگاه شدند. ۲۷ مهر ۱۳۹۸ تابناک
تجمع و اعتراض
انتقاد شدید ۳۵ تشکل دانشجویی از فساد، بیعدالتی و خفقان
۰۸٫۱۰٫۲۰۱۹
شماری از تشکلهای دانشجویی سراسر ایران از سیاستهای مبتنی بر “قرائتهای اقتدارگرایانه” از آزادی و دین انتقاد کردند. آنها میگویند حاصل این سیاستها رواج فقر و فساد، خفقان در دانشگاه و دخالت در امور خصوصی شهروندان است.
۳۵ تشکل دانشجویی از دانشگاههای تهران و برخی دیگر از مراکز استانها در بیانیه مشترکی که مناسبت آن آغاز سال تحصیلی جدید عنوان شده، از سیاستهای آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حاکمان جمهوری اسلامی به شدت انتقاد کردند.
در ابتدای این بیانیه که ۱۶ مهر در سایت خبری “امتداد” منتشر شده آمده است: «سال تحصیلی جدید را در شرایطی آغاز میکنیم که همزمان با تشدید پولیسازی خدمات صنفی-رفاهی دانشگاه و کالاییسازی آموزش و تصویب شیوهنامهی انضباطی ضد دانشجویی، برخوردهای قهرآمیز بر فضای دانشگاه سایه افکنده است تا هزینهی هر نوع کنشگری انتقادی را افزایش دهد.»
شیوهنامه اجرایی جدید شورای انضباطی دانشجویان، که پس از تغییراتی در مصوبه سال ۸۸ به امضای وزیران علوم و بهداشت رسید، دوازدهم شهریور امسال به تمام دانشگاههای ایران ابلاغ شد.
دانشجوی بازمانده از تحصیلات عالیه :میخواهم برگ سیاه ستارهدار شدنم را به این دفتر قطور اضافه کنم
از اهم وظایف مسئولین دانشگاه پشتیبانی از دانشجو و کوتاه کردن دست نهادهای امنیتی از ساحت دانشگاه است.
ما دانشجویان هنوز قول شما در خصوص برگزاری جلسات شش ماه یکبار با دانشجویان را فراموش نکردهایم، در حالیکه شما پس از فروردین ماه ۱۳۹۶ این وعده را نیز در کنار دیگر وعدههای واهی جاگذاشتید. چنانچه حتی با گذشت بالغ بر سه ماه از درخواست هفتصد دانشجوی دانشگاه تهران جهت برگزاری جلسه با شما، هنوز اقدامی صورت نگرفته است. و اگر از خاطر بردهاید،
مهر ۱۹, ۱۳۹۸ دانشجو آنلاین
روایتی از سه روز تلاش دانشجویان برای حل مشکلات نیشکر هفت تپه / رییسی که «رئیسی» انتخاب کند
هانا چراغی؛* مدتهاست صدای اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه، گوش فلک را کر کرده، اعتراضاتی که گاها با بی اعتنایی مسئولان مواجه میشود و کسی چارهای اساسی برای حل آن نمیاندیشد.
سال ٩٧ این اعتراضات به حدی بالا گرفت که کارگران به خیابانها آمدند و یاری خواستند. برخی بهخاطر حقوقهای معوق طولانی مدتشان حتی نمیتوانستند حداقل مایحتاج زندگیشان را تامین کنند؛ تا آنجا که بر سر در برخی مغازه ها، تابلویی با مضمون «به کارگران هفت تپه نسیه نمیدهیم» نصب شده بود! ۲۰ مهر ۱۳۹۸ گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،
دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در تهران علیه نظام غارتگر فرهنگی شوریدند
در روز یکشنبه ۲۱مهرماه ۹۸ دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نسبت به پولی سازی و خصوصی سازی اعتراض کردند.
دراین تجمع دانشجویان شعار می دادند:
دانشجوی با غیرت حمایت حمایت
حراست دانشگاه خجالت خجالت
ما همه معترضیم
ما به غارت دانشجویان به بهانه سنوات تحصیلی، افزایش شهریه و نظام پولیسازی آموزش اعتراض داریم.
یکی ازدانشجویان گفت:ساعت دوازده و نیم امروز تعدادی از دانشجویان دانشگاه پلیتکنیک در اعتراض به چند مورد آموزشی تجمع کردند. اولین بحث، قانون سنوات برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد بود؛ دانشگاه برای ورودیهای کارشناسی قبل از سال ۹۵، ۱۰ ترم برای ورودیهای ۹۶ و ۹۷، نه ترم و برای ورودیهای ۹۸، هشت ترم در نظر گرفته است و به ازای هر ترمی که بیشتر از این تعداد شود، شهریه سنوات دریافت میکند. برای دانشجویان کارشناسی ارشد هم از ترم پنج شهریه اخذ میشود و همچنین با کاهش نمره در پایاننامه مواجه میشوند. دانشجویان با این قوانین مخالف هستند.
دراین اعتراض دانشجویان با ایستادگی خود رئیس دانشگاه را به صحنه کشانده و او را وادار به پذیریش سه مورد ازخواسته هایشان شدند.حذف دروس پیشنیاز، افزایش سنوات تحصیلی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرفته شد.
مهر ۲۳, ۱۳۹۸ هرانا
بازداشت
یاشار حسین زاده دلیر، دانشجوی دانشگاه تبریز بازداشت شد
یاشار حسین زاده دلیر، دانشجوی دانشگاه تبریز روز یکشنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. علیرغم گذشت ۵ روز از بازداشت آقای حسین زاده تاکنون اطلاعی از وضعیت وی به دست نیامده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از شوراهای صنفی دانشجویان کشور، روز یکشنبه ۳۱ شهریورماه ۹۸، یاشار حسین زاده دلیر، دانشجوی دانشگاه تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی از دلایل بازداشت، محل نگهداری و وضعیت وی در دست نیست.
گفته می شود وی در دانشگاه تبریز در رشته ادبیات ترکی در حال تحصیل بوده است. ۱۳۹۸/۰۷/۰۴ دانشجو آنلاین
احکام صادره توسط دادگاه
دادگاه تجدید نظر؛ پریسا رفیعی به ۷ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد
دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم صادره در دادگاه بدوی علیه پریسا رفیعی، فعال صنفی دانشگاه تهران را عینا تائید کرد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوع الخروجی و محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم شده بود. گفته می شود به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، یعنی ۵ سال از مدت زمان محکومیت وی قابل اجرا خواهد بود.
شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران، محکومیت پریسا رفیعی، فعال صنفی دانشگاه تهران را عینا تائید کرد. ۱۳۹۸/۰۷/۰۳ هرانا
عادل گرجی، دانشجوی معترض با وثیقه آزاد شد
عادل گرجی، دانشجوی دانشگاه آزاد تهران که در اواخر شهریورماه پس از حضور در دادسرای امنیت اوین با افزایش قرار کفالت بازداشتشده بود، ساعاتی پیش با تأمین وثیقه بهصورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
روز سه شنبه ۹ مهرماه ۱۳۹۸، عادل گرجی، با تأمین وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی بهصورت موقت از زندان اوین آزاد شد ۹ مهر کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،
عاطفه رنگریز فعال کارگری در زندان دست به اعتصاب غذا زد
عاطفه رنگریز، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعهشناسی که از تجمع روز جهانی کارگر تا کنون در بازداشت به سر میبرد، دست به اعتصاب غذا زدهاست.
خانم رنگریز که از سوی دستگاه قضایی به ۱۱ سال و شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، محکوم شدهاست، در اعتراض به روند ناعادلانه رسیدگی به پروندهاش از روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه در زندان قرچک ورامین اعتصاب غذای خود را آغاز کردهاست.
منابع کارگری میگویند این فعال کارگری در طول ۵ ماه گذشته، بارها با رویههای غیرقانونی از حقوق خود محروم شدهاست و در طول این مدت، تمام راههای ممکن برای بازگشت دادرسی خود به روند عادلانه را دنبال کرده است ۲۴ مهر ۱۳۹۸ هرانا
محسن حق شناس، جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد
محسن حق شناس، دانشجوی دانشگاه تهران جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان اوین شد. وی در بحبوحه اعتراضات سراسری دیماه ۹۶ بازداشت و در اسفندماه همان سال توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. حکم صادره در مرحله تجدید نظر به یک سال حبس کاهش پیدا کرد.
محسن حق شناس، دانشجوی دانشگاه تهران جهت تحمل دوران حبس یک ساله خود راهی زندان اوین شد.
شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی بابایی، ماه گذشته رای قطعی محسن حق شناس دانشجوی رشته طراحی صحنه دانشگاه تهران را صادر و به وی ابلاغ کرده بود. ۱۳۹۸/۰۷/۲۳ هرانا
محکوم کردن یک جوان به یک سال زندان و انتقال یک نفر از بازداشتگاە اطلاعات به زندان نقده
طی چند روز گذشته یک جوان با نام جلال سورمان اهل روستای ترگور اورمیه از سوی دادگاه جمهوری اسلامی ایران در این شهر به یک سال زندان محکوم شد.
این جوان به اتهام همکاری با یکی از حزبهای مخالف با جمهوری اسلامی ایران متهم شده است.
نامبرده ۲۲ شهریور امسال درخانه شخصی خود درشهرک دانشگاه دستگیر شده بود.
در گزارشی دیگر؛ روز۲۸ مهر ماه ۱۳۹۸یک نفر دیگر به نام سید رضا احمدی فرزند سید علی اهل روستای ترکش از توابع پیرانشهر بعد از مراحل بازجویی به زندان نقده انتقال یافت.
باوجود اینکه نامبرده روز پنجشنبه ۱۰خرداد ۱۳۹۸به بهانههای همکاری با احزاب مخالف جمهوری اسلامی ایران از طرف اطلاعات جمهوری اسلامی ایران دستگیر شده بود. ۲۳٫۱۰٫۲۰۱۹ خبرگزاری کردپا
محرومیت از تحصیل
تحصن سهی مرتضایی دراعتراض به ستاره دار شدن
خانم مرتضایی در جریان اعتراضات دیماه ۹۶ بازداشت و سال گذشته توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس محکوم شده بود. او دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دررشته علوم انسانی است.گفتنی است که سهی مرتضایی طی نامه ای به رئیس دانشگاه تهران ضمن انتقاد از بی عملی رئیس دانشگاه ، او را محکوم کرد که با وزارت اطلاعات و حراست برسر دانشجویان تعامل می کند مهر ۱۹, ۱۳۹۸ دانشجو آنلاین