حقوق بشر در ایران – ساعاتی پیش, “ابوالفضل انصاری”, شهروند بهائی ساکن پس از اتمام مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه بطور موقت از بازداشت نیروهای امنیتی آزاد شد. این شهروند بهائی پس از بازداشت به اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج منتقل شد و توسط اطلاعات سپاه پاسداران تحت بازجوئی قرار گرفت.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۱۷ شهریور ماه ۱۳۹۸,” ابوالفضل انصاری”, شهروند بهائی ساکن مهرشهر کرج با توجه به اتمام مراحل بازجوئی در اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج, توسط اطلاعات سپاه پاسداران, با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان رجائی شهر کرج آزاد شد.
براساس این گزارش, “ابوالفضل انصاری”, شهروند بهائی ساکن مهر شهر کرج, در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۳۹۸, توسط افرادی که خود را مامور انتظامی معرفی کرده بودند بدون ذکر دلیل و یا ارائه حکم قضائی بازداشت به اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج, متعلق به سازمان اطلاعات سپاه در زندان رجائی شهر کرج منتقل شد و در طی این مدت از سوی این ارگان امنیتی تحت بازجوئی قرار گرفت.
در تاریخ ۲۷ مردادماه ۱۳۹۸و پس از تمدید قرار بازداشت “ابوالفضل انصاری”, یک منبع نزدیک به این شهروند بهائی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود؛ با توجه به تمدید قرار بازداشت موقت “ابوالفضل انصاری”, تاکنون برای آزادی موقت وی تعیین و تودیع قرار وثیقه صورت نگرفته و این شهروند بهائی کماکان در بازداشت بسر میبرد. تداوم بازداشت و نگهداری “ابوالفضل انصاری” در سلول انفرادی در حالی صورت گرفته بود که وی به بیماری قلبی مبتلا است و قلب وی با باطری کار می کند لذا تداوم بازداشت وی و استرس و فشارهای روحی و روانی برای وی بسیار خطرناک است.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.
سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این دو ماده بخه صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.
بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد و فقط در جهت پرونده سازی می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.