تهیه و تنظیم,نمودارها : حمیدرضا تقی پور دهقان تبریزی
گردآوری داده: هادی درتومی- حسین کفایت حقیقی- محمدحسین ملائی برزی
ماده 18 اعلامیه جهانی حقوق بشر
هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهرهمند شود. این حق متضمن آزادی تغییرمذهب یا عقیده و ایمان میباشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس میتواند از این حقوق یا مجتمعاً بهطور خصوصی یا بهطور عمومی برخوردار باشد.
ماده 19 اعلامیه حقوق بشر
هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون [نگرانی] از مداخله [و مزاحمت]، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.
گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران تا پایان اسفند ماه 1397 شمسی است. این گزارش بهصورت آماری-تحلیلی ارائه میشود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت بهخصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همینطور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیتهای مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیتهای فراوان در ایران محسوب میشود.
فشار بر پیروان سایر ادیان همچنان ادامه دارد :
حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروههای مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آنها ممکن است وفاداری بهنظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیتهای مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار دادهاند.
بازداشتها و خشونتهای هدفمند ارگانهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. در ایران دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم میشوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحتفشارهای بیشتری قرار دارند، آنها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هماکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره میکردند، در زندانهای اوین و رجایی شهر به سر میبرند و دهها تن از پیروان آن نیز در زندانهای کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبسهای طولانی شدهاند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودیتهایی زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی تنها عبادت مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت میشناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی میشود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطللاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت را به رسمیت میشناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال میشود، آنها که اکثراً در مناطق حاشیهای کشور زندگی میکنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت .
اهل سنت
اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تکتک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواستهای زیادهخواهان نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی میشود.
زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را میگذرانند و بهصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیدهشان مورد بیاحترامی قرار میگیرند.
ماده ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار میدهد. بااینحال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از سه دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیتهای کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهرهمندی برابر از فرصتها و امکانات محروم هستند، همینطور با موانع و محدودیتهای جدی برای تبلیغ باورهای خود و بهجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبهرو هستند.
در این ماه
به گزارش حقوق بشر در ایران، یکشنبه 26 اسفند 1397 “حبیب سواری” شهروند اهل سنت ساکن اهواز توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسدارن در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است .هنوز از دلایل بازداشت و محل نگهداری آقای سواری اطلاعی در دست نیست و تلاش خانواده وی برای کسب اطلاع از وضعیت فرزندشان تاکنون بینتیجه بوده است.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز چهارشنبه ۸ اسفندماه ۹۷، حاتم ملاحی، فرزند ابراهیم، طلبه مدرسه دینی بندرعباس، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده است. بر اساس این گزارش پس از پیگیریهای خانواده آقای ملاحی با تبدیل قرار بازداشت وی به قرار وثیقه موافقت شده اما تا این لحظه خبری از قبول وثیقه و آزادی وی نیست.
به گزارش حقوق بشر در ایران، یکشنبه 19 اسفند 1397 ارکان پالائی جاف, زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در زندان رجائی شهر کرج در اعتراض به عدم موافقت مسئولان این زندان با مرخصی وی از تاریخ ۱۰ اسفند ماه 1397 دست به اعتصاب غذا زده است و پس از اعلام اعتصاب غذا با ضرب وشتم مسئولان زندان رجائی شهر به سلول انفرادی منتقل شده است.
در این ماه و در ادامه روند ستیز با اهل سنت، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:
گزارش آماری | ||
احضار و بازجویی | 2 مورد | |
بازداشت و بیخبری | 1 مورد | |
بلاتکلیفی افراد بازداشت شده | 2 مورد | |
انتقال به سلول انفرادی | 1 مورد | |
ضرب و شتم | 1 مورد | |
محرومیت از حق ملاقات | 2 مورد | |
مخالفت با مرخصی | 1 مورد | |
اعتصاب | 1 مورد | |
انتقال به انقرادی | 1 مورد | |
محرومیت از حقوق شهروندی | 12 مورد | |
**************************************************************************************************
بهاییان
ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران «فرقه مرتد» تلقی میشود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمیخواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمیکنند. بااینحال رژیم دینی ایران آنها را تحت تعقیب قرار میدهد. از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ میلادی تاکنون، بهاییان بهطور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بودهاند؛و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه میگردند و همواره در معرض دستگیریهای بدون مجوز قانونی و حبس قرارگرفتهاند. بهائیان هرگز قادر نبودهاند بهطور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار میگیرند.
انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکانپذیر نیست و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده دیگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت دیگر شناختهشده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهرهمندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار میگیرد، مرتفع سازند.
ممانعت از کسبوکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیتهایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ میکنند.
در این ماه :
به گزارش حقوق بشر در ایران ,سشنبه 7 اسفند 1397. هفته گذشته جلسه رسیدگی به اتهامات فاروق ایزدی نیا, محقق، مترجم و شهروند بهائی ساکن تهران در محل دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. این شهروند بهائی با اتهام “تبلیغ علیه نظام” مورد محاکمه قرار گرفته است. این نکته حائز اهمیت است که “فاروق ایزدی نیا” پیشتر، دو بار به مدت طولانی به دلیل باورمند بودن به آئین بهائی به حبس محکرم شده بود.
به گزارش حقوق بشر در ایران، چهارشنبه 8 اسفند 1397.غزاله باقری طاری، شهروند بهائی ساکن تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی در تاریخ ۲۹ مهرماه سال ۱۳۹۶ و در روزهائی که یکی از روزهای مهم در آئین بهائی محسوب میشود در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ۲۳ روز بعد به قید وثیقه و بطور موقت آزاد شده بود. لازم به ذکر است که اتهام مطروحه علیه غزاله باقری “اقدام علیه امنیت کشور از طریق عضویت و اداره تشکیلات بهایی” عنوان شده است.
به گزارش هرانا, روزدوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷, سعید ناصری شهروند بهائی ساکن تهران که جهت پیگیری وضعیت همسرش افسانه امامی و برادر وی حمید ناصری که نامبردگان در بازداشت نیروهای امنیتی بسر میبرند به زندان اوین مراجعه کرده بود بازداشت شده است. همچنین حمید امامی در تاریخ ۲۰ اسفند ماه 1397 و قبل از ظهر در مقابل محل کسب خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.
به گزارش حقوق بشر در ایران، شنبه 11 اسفند 1397 . طی روزهای گذشته پویا تبیانیان، شهروند بهائی محبوس در زندان سمنان که از سال ۱۳۹۱ جهت سپری کردن محکومیت حبس ۷ ساله خود در زندان سمنان محبوس شده بود پس از تحمل بیش از ۶ سال حبس از این زندان آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۷، آتوسا احمدآئی رفسنجانی شهروند بهائی ساکن تهران که در تاریخ ۳۰ دیماه 1397 توسط نیروهای امنیتی و در منزل شخصی خود بازداشت شده بود.با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷, ذبیح الله رئوفی شهروند بهائی محبوس در زندان مرکزی سنندج آزاد شده است. ذبیح الله رئوفی در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۳۹۴ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و ۶ روز بعد با قرار وثیقه ۳۰ میلیون تومانی و بطور موقت آزاد شده بود.
به گزارش کمپین حامیان از زندانیان سیاسی و عقیدتی, امروز شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷, افسانه امامی شهروند بهائی ساکن تهران, که در تاریخ ۱۳ بهمن ماه 1397 توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش هرانا , مریم غفارمنش, شهروند بهائی ساکن کرج امروز یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. این شهروند بهائی در تاریخ ۲۵ شهریور ماه 1397 توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و پس از تفتیش منزل وی همزمان با انتقال به بند ۲۰۹ زندان اوین بمدت ۲ ماه در سلول انفرادی محبوس شده بود.
به گزارش حقوق بشر در ایران, سشنبه 28 اسفند 1397 .شیدا قدوسی شهروند بهائی محبوس در زندان گرگان با اسفاده از قانون آزادی مشروط از این زندان آزاد شده است. با توجه به قانون آزادی مشروط چنانچه مجموع محکومیت حبس متهم زیر ده سال باشد میبایستی یک سوم مجموع حبس خود را سپری کند و با نظر دادستان میتواند مشمول قانون آزادی مشروط بشود. این شهروند بهائی که مادر دو فرزند است در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
روند ستیز با بهاییان در این ماه نیز ادامه داشت بهگونهای که حقوق شهروندان بهایی در موارد ذیل نقض گردید.
گزارش آماری | ||
بازداشت | 2 مورد | |
محاکمه | 2 مورد | |
صدور حکم حبس | 1 مورد | |
آزادی موقت و با قرار وثیقه | 1 مورد | |
محکومیت به زندان | 2 مورد | |
ازادی با قرار وثیقه | 4 مورد | |
ازادی با اتمام محکومیت | 1 مورد | |
ازادی مشروت | 1 مورد | |
محرومیت از حقوق شهروندی | 13 مورد | |
**************************************************************************************************
مسیحیان
جمهوری اسلامی کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی حکومت مذهبی جمهوری اسلامی مورد اتهام و محکومیت قرار میگیرند. جفا بر مسیحیان در کشورهای اسلامی رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. در جمهوری اسلامی ایران نیز، تعداد بیشماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیتهای مذهبیشان زندانیشده، مورد اتهام و محکومیت قرار میگیرند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمانهای مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته میشود تعداد زیادی از مسیحیان شناختهشده تنها به جرمهایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر میبرند و یا دیگر شهروندان مسیحیی با عناوین جاسوسی محکوم میشوند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزهخواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندانهای ایران مواجه شده و بعضاً حتی تحدید به مرگ شدهاند. فشار دستگاههای امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه سلسله محدودیتهای اعمالشده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا بهاجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواستههای آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان منجمله شماره ملی، بستن درهای خود را به روی ایمانداران و نوکیشان مسیحی فارسیزبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی دادهاند و یا بهکل تعطیل، رهبران آنان جمهوری مانند روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شدهاند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند . صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران همچنان ادامه دارد؛ با اینکه در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناختهشده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات دینی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزادی دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگانهای مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این ادیان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد میکنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت بهواسطهی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این دسته از پیروان ادیان در ایران ، سد میکند .
در این ماه
به گزارش محبت نیوز. یکشنبه 19 اسفند 1397 .تخریب بناها و قبر های متعلق به مسیحیان با انگیزه های مختلف صورت میگیرد. گاهی سودجویی های شخصی گاهی تحریم های دینی و اعتقادی و گاهی هم با انگیزه ی کسب سودهای میلیاردی از زمین هایی که این اثار تاریخی در ان قرار دارند. قبرستان مسیحیان در محدودهی تندرستان کرمان بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و افراد و مفاخر سرشناس در آن دفن شده اند . این اولین بار نیست که این قبرستان ها تخریب میشود. بسیاری افراد سودجو با انگیزه ی پیدا کردن گنج و اتیقه تاریخ را شخم میزنند و هیچ سازمانی مسعولیت این اسیب ها را بر عهد نمیگیرد.
به گزارش محبت نیوز.یکشنبه 19 اسفند 1397 .مسئول فنی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس گفت: کلیسای مریم مقدس وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند بهسازی اضطراری با صرف پنج میلیارد ریال اعتبار است که در سال جاری هنوز اعتباری برای بهسازی این اثر ملی اختصاص پیدا نکرده است!
روند ستیز با مسیحیان در این ماه نیز ادامه داشت بهگونهای که حقوق شهروندان مسیحی در موارد ذیل نقض گردید.
گزارش آماری | ||
جلوگیری از انجام مناسک مذهبی | 1 مورد | |
تخریب اماکن | 1 مورد | |
محرومیت از حقوق شهروندی | 2 مورد | |
**************************************************************************************************
دراویش گنابادی
دراویش گنابادی و نعمت اللهی ۱۱ میلیون نفر هستند ، یعنی ۹ برابر کل نیروهای مسلح ایران . در بهمن و اسفند ۱۳۹۶ در شهر تهران به درگیری و زد وخورد دراویش با نیروهای امنیتی انجامید. در تنشهایی که میان پلیس ایران و شماری از دراویش گنابادی ایجاد شد نهایتاً به کشته شدن ۳ مأمور پلیس و ۲ عضو بسیج و بازداشت حدود ۳۰۰ درویش در اول اسفند منجر شد. این تنشهای زمانی آغاز شد که دراویش نعمتاللهی گنابادی در اعتراض به ایجاد محدودیت علیه رهبر یا قطب خود، نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلی شاه، در منطقه پاسداران در شمال تهران تجمع کرده بودند. با گسترش این درگیری جامعهی دراویش طریقت نعمتاللهی گنابادی شاهد موج تازهای از سرکوب، آزار و اذیت همکیشان خود بودند. در این نوع از برخوردهای امنیتی و سرکوب گرایانه بر ضد دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی رقم خورد و دامنه این اتفاقات به حدی گسترش پیدا کرد که نیروهای امنیتی اقدام به محاصره گلستان هفتم واقع در خیابان پاسداران تهران کردند و میخواستند قطب دراویش گنابادی یعنی آقای نورعلی تابنده را به جرم اقدام علیه امنیت ملی دستگیر کنند که با دراویش با خط قرمز خواندن بازداشت دکتر تابنده (( یک پیرمرد نحیف ۹۰ ساله ))مقاومت و درگیری دراویش با نیروهای امنیتی انجامید و دراویش به شدت ایستادگی جانانه ای در مقابل نیروهای امنیتی نمودند . اميرعلی محمدی لباف از دراویش گنابادی صبح روز یکشنبه ۲۹ بهمن در کلاتنری ۱۰۶ نامجو احضار و بازجوئی و مور تفتیش عقیده قرار گرفته و به شدت ضرب و شتم میشود . گفتنی است چند تن از دراویش با اطلاع از بازداشت وی، فوراً به این كلانتری مراجعه كردند که این امر منجر به آزادی آقای لباف و بازداشت نعمتالله ریاحی دیگر درویش گنابادی میشود. آقای نعمتالله ریاحی عصر همان روز به صورت پنهانی از کلانتری ۱۰۶ به دادسرای ناحیه هفت منتقل و از آنجا به مأمورین امنیتی تحویل داده شده است . این اتفاقات و جو ملتهب ادامه پیدا کرد تا عصر روز ۲۹ بهمن که این درگیریها شکل تازه ای به خود گرفت و قضیه از آنجا شکل گرفت که جمعی از دراویش با تجمع در مقابل کلانتری ۱۰۶ نامجو خواستار آزادی نعمت الله ریاحی بودند که این تجمع مسالمت آمیز آنها با هجوم نیروهای یگان ویژه ناجا به کشتار ۳ مامور پلیس و دو بسیجی و ضرب و شتم شدید بسیاری از دراویش و کشته شدن ۵ تن از دراویش و تخریب منازل شهروندان و اتومبیلهای آنها و بازداشت بیش از ۳۰۰ تن از دراویش منجر گردید .
در این ماه :
به گزارش حقوق بشردر ایران، امروز یکشنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۷، علی شریفزاده، وکیل مصطفی دانشجو گفت: قاضی مقیسه رئیس شعبه ۲۸ با عناوین اتهامی اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، موکلم را جمعاً به هشت سال حبس محکوم کرده بود که با اعتراض او، پرونده برای رسیدگی در شعبه تجدیدنظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شد. لازم به ذکر است علیرغم وخامت اوضاع جسمانی همچنان از دسترسی آقای دانشجو به خدمات پزشکی ممانعت بعمل آمده است.
به گزارش مجذوبان نور, یکشنبه 26 اسفند 1397. حکم قطعی امیر نوری از بازداشت شدگان حادثه گلستان هفتم که در حال حاضر در زندان تهران بزرگ (فشافویه) بسر میبرد به وی ابلاغ شده است. براساس این حکم وی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری, ۷۴ ضربه شلاق, ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و رسانه ها, ۲ سال تبعید و ۲ سال ممنوع الخروجی از کشور محکوم شده است.
به گزارش مجذوبان نور، چهارشنبه 22 اسفند 1397. احکام قطعی 21 تن از دراویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ که در حادثه گلستان هفتم بازداشت شده بودند به آنها ابلاغ شده است. بر اساس این گزارش، حکم تبعید این درویشان با اعمال ماده ۲۳ قانون مجازات صادر شده است. طبق ماده ۲۳ قاضی میتواند به اختیار خودش برای محکوم مجازات تکمیلی در نظر بگیرد. مجازات تکمیلی به قاضی این اختیار را میدهد تا بر اساس تشخیص خود برای محکومان تا ۲ سال تبعید صادر کند. شهرستانهای میرجاوه، زهک، تایباد، سراوان، سربندان، خاش، ثلاث باباجانی و برازجان عمده شهرستانهایی هستند که بهعنوان تبعیدگاه این درویشان درنظر گرفته شدهاند و در جمع بندی 167 سال زندانی و 1,554 ضربه ی شلاق و 42 سال تبعید 42 سال محرومیت از اجتماعی و رسانه و 42 سال ممنوع الخروج بودن حکم صادره برای 21دراویش گنابادی بوده.
به گزارش هرانا, امروز چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ مصطفی دانشجو از دراویش گنابادی و وکیل دادگستری محبوس در بند ۴ زندان اوین با تودیع وثیقه و بطور موقت از زندان اوین آزاد شد. این وکیل دادگستری پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش از رکنا, سه شنبه 28 اسفند 1397. علی اصغر سالاری, زندانی عقیدتی و از دراویش گنابادی بازداشت شده در حادثه گلستان هفتم که پیشتر از سوی دادگاه تجدیدنظر به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود با استفاده از قانون آزادی مشروط از زندان فشافویه آزاد شده است.
نکته مهم * با توجه به گستردگی سرکوب دراویش در ماههای گذشته و جلوگیری از گردش آزاد اطلاعات در ایران ، اطلاعات و اخبار مندرج در وبسایت ها محاسبه گردیده .
گزارش آماری | ||
محرومیت از درمان | 1مورد | |
صدور حکم شلاق | 22 مورد | |
محکومیت به زندان | 23 مورد | |
محاکمه | 23 مورد | |
تبعید | 22 مورد | |
ممنوع الخروج | 22 مورد | |
ازادی مشروت | 1 مورد | |
ازادی با قرار وثیقه بطور موقت | 1 مورد | |
محرومیت از حقوق شهروندی | 23 مورد | |
مجموع موارد نقض حقوق | 138 مورد | |
عرفان حلقه
عرفان حلقه یک مکتب معرفتی است که تمام مباحث تئوریک آن ، بر پایه ارتباط با هوشمندی حاکم بر جهان هستی و از طریق حلقه های رحمانیت الهی قابل تجربه ی عملی و تحقیق می باشد. این آموزه ی معرفتی انسان شمول است، بدین معنا که همه انسانها از هر ملیت و با هربینش واعتقاداتی و صرف نظر از تمامی پارامتر های جدا کننده ی آنان می توانند از این حلقه ها در جهت ارتقا وجودی خویش و کمک به درک بهتر خود،خدا و هستی استفاده نمایند. عرفان حلقه بنيانگذاري شده توسط محمدعلی طاهری است و بر اساس دريافتهاي باطني ايشان مورد شناخت قرار گرفته و هم اكنون به مدت بيش از ٣٠ سال است كه توسط ايشان و شاگردانشان مورد تجربه در زمينه هاي مختلف كه به شناخت باطني هستي منجر ميشود، قرار گرفته است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, سشنبه 28 اسفند 1397. محمدعلی طاهری بنیانگذار عرفان حلقه و زندانی عقیدتی محبوس در بند ۸ زندان اوین در ساعات پایانی سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده است. اعزام به مرخصی محمد علی در فروردین ماه 1397 در حالی بود که وی از بند دو الف سپاه پاسداران مستقیما به مرخصی اعزام شده بود. با توجه به اتمام مرخصی این زندانی عقیدتی در فروردین ماه ضمن مراجعه به زندان اوین به بند ۸ سالن ۷ این اوین منتقل شده بود.
گزارش آماری | ||
مرخصی زندانی | 1 مورد |
سایر پیروان ادیان
به گزارش هرانا، روز سهشنبه ۷ اسفندماه ۹۷، شش تن از شهروندان ساکن تربت حیدریه، در ارتباط با یک جریان مذهبی موسوم به “انصار امام مهدی” یا “یمانی” بازداشت و به زندان این شهر منتقل شدند. از جمله اتهامات منتسبه به این شهروندان اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده است.
گزارش آماری | ||
بازداشت شهروندان | 6 مورد | |
محرومیت از حقوق شهروندی | 6 مورد |