نسرین ستوده وکیل دادگستری و آزیتا رفیعزاده شهروند بهایی زندانی از روز یکشنبه ۱۶ دی ماه در اعتراض بهمحدودیت تماس تلفنی بند زنان زندان اوین با خانوادههایشان استفاده از تماس تلفنی برای ارتباط با خانوادههای خود را متوقف کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران ، زنان زندانی در بند نسوان زندان اوین تا این اواخر هفتگی فقط سه بار و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه میتوانستند با خانوادههای خود تماس تلفنی داشته باشند اما اکنون این زمان به ۱۰ دقیقه کاهش پیدا کرده است. همچنین زمان برقراری تماسهای تلفنی نیز برای زندانیان به صورت محدود و مشخص تعیین شده است. این دو زندانی محبوس در بند زنان زندان اوین اعلام کردند تا زمان برطرفشدن این محدودیتها به اعتراض خود و خودداری از تماس تلفنی با بیرون از زندان ادامه خواهند داد. در حالی زنان زندان اوین محدودیت تماس تلفنی با بیرون را دارند که در بندهای مختلف مردان در زندان اوین امکان تماس تلفنی هر روز از ساعت هشت صبح تا ۹ شب فراهم است. مقامات زندان، طی سالهای گذشته از ایجاد محدودیت در تماس تلفنی زندانیان با خارج از زندان به عنوان یکی از راههای تحت فشار قرار دادن زندانیان عقیدتی استفاده کرده اند که در کنار مواردی همچون ممنوع الملاقات کردن زندانیان شرایط دشواری را برای سپری کردن دوران زندان برای زندانیان عقیدتی ایجاد کرده است. این شرایط برای زندانیانی که دارای فرزندان خردسال هستند سختتر است. نسرین ستوده دارای دو فرزند ۱۸ ساله و ۱۲ ساله است و آزیتا رفیع زاده یک پسر ۹ ساله دارد. همسر خانم رفیعزاده نیز در زندان و محکوم به پنج سال حبس است.
در حال حاضر دو زندانی دیگر بند زنان زندان اوین به نامهای نرگس محمدی و نازنین زاغری نیز در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی اعلام کردهاند از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ دی ماه به مدت سه روز دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
آزیتا رفیعزاده شهروند بهایی و مدرس موسسه آموزشی عالی بهائیان است که به همراه پیمان کوشکباعی در سوم آبان ۹۴ بازداشت شد و پس از آن در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به جرم «عضویت در تشکیلات غیرقانونی و گروهک ضاله بهائیت با هدف اقدامعلیه امنیت کشور از طریق فعالیت غیرقانونی در موسسه آموزشی Bihe» محاکمه شدند. خانم رفیعزاده به چهار و همسرش به پنج سال حبس شدند.
نسرین ستوده نیز در تاریخ ۲۳ خرداد ماه ۹۷ در منزلش بازداشت شد. او در حال حاضر محکوم به تحمل پنج سال زندان است که غیابی برای او صادر شده و همچنین چند پرونده دیگر نیر در دادگاه دارد. خانم ستوده در طی بازداشت خود در اعتراض به وضعیت فرهاد میثمی زندانی عقیدتی دو بار دست به اعتصاب غذا زد.