در مردادماه سال جاری تجمع چندباره هواداران یک جریان مذهبی به نام “انصار امام مهدی” در شهر تربت حیدریه به درگیری با نیروهای امنیتی منجر شد و تعداد پرشماری از این شهروندان بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم ۶۰ تن از شهروندان بازداشت شده در تجمع مرداد ماه هواداران یک جریان مذهبی به نام “انصار امام مهدی” یا “یمانی” در شهر تربت حیدریه، توسط شعبه شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو این شهر به ریاست قاضی حسین یزدان خواه، به صورت گروهی صادر شد. روز یکشنبه ۱۸ آذرماه شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو تربت حیدریه حکم ۶۰ تن از شهروندان بازداشت شده در این جریان از جمله یک کودک را به صورت گروهی صادر کرد. بر اساس احکام صادر شده ۵۸ تن از این شهروندان جمعا به ۸۲ سال و ۶ ماه حبس، ۴۲۱۸ ضربه شلاق، ۱۳ سال تبعید و یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدهاند. دو نفر از این افراد نیز از اتهامات وارده تبرئه شدهاند.
بر اساس احکام صادر شده ۱۵ تن از این افراد هر یک به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدهاند. ۱۳ تن از از این افراد علاوه بر حبس و شلاق به ۱ سال تبعید نیز محکوم شدهاند.
۴۲ تن از این افراد هر یک به ۱ سال و سه ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند؛ حکم صادره در خصوص ۱۴ تن از این افراد به مدت ۳ سال به حالت تعلیق درآمده است.
متهم کودک نیز به یک میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
دو نفر از این افراد نیز از اتهامات وارده تبرئه شدهاند.
بر اساس این احکام پانزده تن از آنها با اسامی “فهیمه وقاری، زهرا وقاری، حجت آذرکمان، حسین نوروزی، حسین دارات، حسین عبدالله زاده، علی محمد زاده، امین آذربهرام، رسول دارات، مجتبی اسماعیل زاده، حجت عبدالله زاده، کاظم افشار تربتی، حسین هندآبادی، مهدی آذرکمان و محمد رایگان” هر یک بابت اتهام “تمرد در برابر ماموران دولت” به ۱ سال حبس تعزیری و هر یک بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی” به ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند.
علاوه بر این “حجت آذرکمان، حسین نوروزی، حسین دارات، حسین عبدالله زاده، علی محمد زاده، امین آذربهرام هر یک به ۱ سال تعبید به شهرستان خاش و رسول دارات، مجتبی اسماعیل زاده، حجت عبدالله زاده، کاظم افشار تربتی، حسین هندآبادی، مهدی آذرکمان، محمد رایگان” هر یک به ۱ سال تبعید به شهرستان نیک شهر محکوم شدند.
همچنین چهل و دو تن به نامهای “مریم اعتضادی، اعظم علیزاده، فاطمه عیدی، فاطمه عبدالله زاده، نجمه نوروزی، مرضیه سالار قربانی، عفت قادری، بی بی سادات عبدالله زاده، محمد بابایی، محمدرضا حقدادی، سعید ترتیزی، محمد باقریان، حسین باقرزاده، سید محمود عربی، رسول باقریان، جلال وقاری، علیرضا رایگان، مهدی لطفی، ابوالفضل آذرکمان، ابراهیم قربانی، مصطفی باقریان، حسن آذربهرام، قربانعلی باقریان، ابوالفضل عطار، عباس هراتی، اسماعیل اسماعیل زاده، جواد لطفی، زهرا پاکدامن، اکرم ذکور، مهلا باقریان، مریم شیبانی، فاطمه یوسفی قندشتی، سکینه قدیری، سمیرا حبیبی، مریم جدی بایگی، علیرضا باقریان، ابراهیم اسماعیل زاده، رضا شاه نوروزی، قاسم یوسف زاده شهن آبادی، انسیه زیودی، راضیه سالار قربانی، حسین (نصرالله) مهدوی” هر یک بابت اتهام “تمرد در برابر ماموران دولت” به تحمل ۷ و نیم ماه حبس و بابت اتهام “اخلال در نظم و آرامش عمومی” به ۷ و نیم ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند.
لازم به ذکر است که حکم محکومیت ۱۴ تن از این افراد به نامهای “اکرم ذکور، مهلا باقریان، مریم شیبانی، فاطمه یوسفی قندشتی، سکینه قدیری، سمیرا حبیبی، مریم جدی بایگی، علیرضا باقریان، ابراهیم اسماعیل زاده، رضا شاه نوروزی، قاسم یوسف زاده شهن آبادی، انسیه زیودی، راضیه سالار قربانی، حسین (نصرالله) مهدوی” به مدت ۳ سال معلق شده است.
همچنین بر اساس این احکام سمانه رایگان که کمتر از ۱۸ سال سن دارد به ۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
دو نفر از این افراد نیز به نامهای سعید ذاکری و سجاد عبداللهزاده از اتهامات “اخلال در نظم و آرامش عمومی” و “تمرد در برابر ماموران دولت” تبرئه شدهاند.
لازم به یادآوری است که نیروهای امنیتی در شهرستان تربت حیدریه در تاریخ ۲۱ مرداد ماه سال جاری مصادف با روز فوت امام جواد (امام نهم شیعیان) افرادی را که به یک نحله فکری موسوم به “انصار امام مهدی یا یمانی” نزدیک بودند و در یک مغازه در حال اجرای مراسم دینی خود بودند مورد ضرب و شتم قرار دادند.
فردای آن روز ۲۲ مرداد ماه صاحب آن مغازه با نام “سعید ذاکری” از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و سپس تعدادی از افرادی که خود را “انصار امام مهدی” می خواندند به درب سازمان اماکن و سپس اطلاعات شهر تربت حیدریه رفتند و با اجتماع مسالمتآمیز خود، موجب شدند که آن فرد پس از چند ساعت آزاد شود.
سپس مورخ ۲۵ مردادماه “سعید ذاکری” و یک تن از افرادی که در این تجمع مسالمت آمیز شرکت کرده بود با اسامی “سجاد عبدالله زاده”، به دادگاه انقلاب تربت حیدریه احضار و سپس بازداشت شدند. در پی این بازداشت در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷، دهها تن از این هواداران این نحله فکری روبروی دادگاه انقلاب تربت حیدریه اقدام به تجمع مسالمت آمیز کردند و خواستار آزادی دو فرد بازداشت شده، شدند.
حاضران در این تجمع توسط نیروهای امنیتی مورد هجوم و ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند.
پیشتر یک منبع مطلع نزدیک به این جریان فکری در این خصوص به هرانا گفت: “در پی بازداشت دو تن از افرادی که مسالمت آمیز تجمع کرده بودند، تعدادی از انصار الله تربت حیدریه قرار گذاشتند که اگر این دو برادر را آزاد نکردند، مجدداً روبهروی دادگاه انقلاب اجتماع کنیم و محترمانه و مسالمتآمیز اعلام کنیم که ما دشمن شما نیستیم و فقط حقوق اولیه خودمان مثل آزادی عقیده و حق حیات و حق احیای عزاداری اهل بیت را مطالبه میکنیم؛ و بالأخره روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ مصادف با سالروز شهادت امام محمد باقر، حدود ۶۰ نفر از برادران و خواهران و کودکان و کهنسالان، به سمت دادگاه انقلاب حرکت کردند و در این اجتماع مسالمتآمیز و آرام با ذکر صلوات و نام اهل بیت، آزادی دو برادرشان را مطالبه کردند؛ چون به نظر میرسد که عزاداری برای امام جواد در ایران، جرم قابل قبولی نیست و اعتراض به دستگیری آن عزاداران هم جرم قابل قبولی نیست! متأسفانه نیروهای امنیتی و گارد ویژه نیروی انتظامی، با باتوم و شوکر و گاز اشکآور به برادران و حتی خواهران و کودکان و کهنسالان حمله کردند؛ به همان عزیزانی که جز ذکر صلوات و اعلام ایمان به اهل بیت چیزی نمی گفتند و فقط گفتند: «آزادی عقیده حق مسلم ماست»”.
این منبع در خصوص جزئیات این حادثه گفت: “یکی از انصار کهنسال که بیماری قلبی داشت را مورد ضرب و شتم قرار دادند؛ قلبش گرفت و حالش بد شد، اما باز هم از دستگیر کردنش منصرف نشدند، به خواهران ما حمله کردند، بچهها هم از کتک خوردن بینصیب نماندند و زیر دست و پا مانده بودند”.
در مهرماه سال جاری نیز هرانا در گزارشی از بازداشت شش تن از شهروندان ساکن شهرستان ایذه که متهم به ارتباط با یک جریان مذهبی با موضوع “مهدویت” هستند، خبر داده بود. این افراد در تاریخ ۱۷ شهریورماه سال جاری توسط مأموران امنیتی در این شهرستان بازداشت شدند. آنها پس از یک ماه بازجویی به تازگی به زندان این شهر منتقل شدند.
پیش از آن در شهریورماه امسال نیز حداقل ۵ تن از هواداران یک جریان مذهبی مرتبط با موضوع “مهدویت” در شهر قم در اقدامات جداگانهای توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به اماکن نامعلومی منتقل شدند.
لازم به یادآوری است که ۱۸ آبان ماه سال ۹۶ مصادف با روز تاسوعا سرفصل آغاز برخورد با مجموعه افرادی بود که ذیل موضوع ارتباط با “سید احمد الحسین، مدعی ارتباط با امام زمان” جلساتی را برگزار میکردند.
در روز تاسوعا در شهر قم یک منزل مسکونی مورد هجوم نیروهای امنیتی قرار گرفت و شش تن از طلاب و اساتید حوزه علمیه به همراه محمدجواد چوبتراش از اساتید علوم قرآنی دستگیر شدند. این بازداشتها که به دستور دادگاه ویژه روحانیت قم صورت گرفته بود با انتقال بازداشت شدگان به اداره اطلاعات و آغاز پروسه بازجویی ادامه یافت. عمده بازداشت شدگان مدت کوتاهی بعد با تودیع قرار آزاد شدند.
همچنین در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ در ادامه برخورد با این جریان فکری یک روحانی دیگر به نام محمد حسین بیگدلی اهل دزفول، در حرم حضرت معصومه در شهر قم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
از سوی دیگر هرانا پیشتر گزارش کرده بود که در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه امسال احمدرضا رزقی که چندی پیش آزاد شده بود مجددا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این طلبه حوزه علمیه قم برای دومین بار و تنها ۱۶ روز پس از آزادی به قید وثیقه در شهر قائم شهر در منزل خواهر خود بازداشت و به تهران یا قم منتقل شده بود.
اندکی پیش از آقای رزقی، دیگر هم پرونده او از بابت بازداشت روز تاسوعا در قم، به نام مسعود قربانی نیز اندکی پس از آزادی با تودیع وثیقه مجددا در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۱۳۹۶ پس از احضار به دادگاه ویژه روحانیت بازداشت و از آنجا به زندان ساحلی قم منتقل شده بود.
همچنین پیشتر گزارش شده است در این محدوده زمانی فرد دیگری از افراد نزدیک به این جریان فکری به نام مهندس احمد کهندل مورخ ۱۷ بهمن ماه ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.
از دیگر بازداشت شدگان این گروه فکری مدعی “ارتباط با نماینده امام زمان” میتوان به سید حامد میری اهل شاهرود اشاره کرد که در حوزه علمیه قم به تحصیل علوم مذهبی مشغول بود.
سید حامد میری، طلبه ۳۱ ساله حوزه علمیه قم پنجشنبه مورخ ۲۱ دیماه ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد.
دستگاه امنیتی حکومت ایران و به طور خاص وزارت اطلاعات دارای بخشهایی برای مقابله با ادیان، عرفانها و جمعیتهای فکری-دینی است که در چارچوب پذیرش فکری ایدئولوژی حکومت ایران نیستند.
هر ساله افراد زیادی به صرف ارتباط با امام غایب شیعیان بازداشت میشوند. این موارد در حدی گسترده است که در سالهای اولیهی دههی هشتاد فردی به نام “محمود جابری” به صرف ادعای خدایی در زندان اوین اعدام شد.