حمزه درویش، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به عدم رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور در سی و هشتمین روز اعتضاب غذا بهسر میبرد. وی پیشتر در دادگاهی پرابهام به ۱۸ سال حبس محکوم شد که میزان ۱۵ سال آن را باید تحمل کند. آقای درویش پیش از نیز در اعتراض به روند دادرسی پرونده خود دست به اعتصاب غذا زده بود.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به عدم رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور از تاریخ ۳ مهرماه دست به اعتصاب غذا زده است.روز گذشته یک منبع نزدیک به خانواده آقای درویش در این خصوص به هرانا گفت: “حمزه درویش در سی و هفتمین روز اعتصاب غذای خود در وضعیت بسیار بدی بسر میبرد. تنها درخواست این زندانی رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی وی در دیوان عالی کشور است، اما مسئولین زندان به درخواست و اعتصاب او توجهی ندارند و سعی دارند با بی توجهی کردن او را از ادامه اعتراض خود منصرف کنند. آنها حتی تلاش نمی کنند واسطه ارتباط بین این زندانی و دستگاه قضایی برای استیفای حقوقش شوند”. به گفته این منبع مطلع، حمزه درویش پس از اعتصاب به مدت ۳ روز در سلول انفرادی نگهداری شده و پس از آن مجددا به بند بازگردانده شده است.
این اعتصاب در حالی در جریان است که خانواده این زندانی به دلیل دوری مسافت و هزینههای ناشی از رفت و آمد به ندرت موفق به ملاقات با وی میشوند و همچنین مسئولین زندان بیشتر اوقات اجازه تماس با خارج از زندان را نیز به وی نمیدهند.
این زندانی پیشتر نیز به اعتصاب غذا مبادرت کرده بود و از جمله به دلیل آسیبهای وارده ناشی از اعتصاب غذای طولانی با پابند و دستند به پزشکی قانونی اعزام شده بود.
در زمان اعتصاب پیشین به دستور غلامرضا ضیایی مدیر زندان، آقای اسماعیلی معاون پشتیبانی و آقای ذولفعلی مسئول حفاظت فیزیکی زندان به شدت و تا حدی که تمام بدنش سیاه و کبود شده بود مورد ضرب و شتم قرار گرفت و پس از آن بدون رسیدگی پزشکی و در حالت اعتصاب به مدت سه هفته در بند قرنطینه زندان نگهداری شده بود.
حمزه درویش، زندانی ۲۴ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کردهاند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود. وی مدتی پیش به صورت غیرمنتظره بازداشت شد. او در دادگاهی پرابهام به ۱۸ سال حبس محکوم شد که میزان ۱۵ سال آن را باید تحمل کند.
آقای درویش در مردادماه ۹۶ نامهای خطاب به افکار عمومی نوشت و در آن به شرح سرگذشت خود پرداخت و از نهادهای مدافع حقوق بشر، طلب استمداد کرد.
او در نامه خود تاکید میکند اعتراض او به حکم دادگاه بدوی اساسا در نظر گرفته نشده و اکنون از محکومیت ۱۸ سال حبس تعزیری با احتساب ماده ۱۳۴ مدت ۱۵ سال را لازم است تحمل کند.