اعتراض گزارشگر ویژه سازمان ملل به اعدام‌ها، بازداشت‌ها و نقض حقوق بشر در ایران

عاصمه جهانگیر نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران ، روز چهارشنبه،‌ گزارش شش ماهه نخست سال ۲۰۱۷ از نقض حقوق بشر در ایران را ارائه کرد.

به گزارش رادیو فردا ، خانم جهانگیر گزارش کرد که از ماه ژوئن به این سو دوازده روزنامه نگار و ۱۴ نفر فعال شبکه های اجتماعی بازداشت شده اند یا در برایشان حکم صادر شده است. ایشان در گزارش خود نوشته که به کار بردن «شکنجه روحی و جسمی» همچنان در ایران ادامه دارد. او گفته که ایران همچنان قصاص را برای «نابینا کردن» و «قطع عضو» به کار می برد. او از نرسیدن کمک های پزشکی لازم به زندانیان ابراز نگرانی کرد. دو ملیتی ها و بازداشت شدنشان در ایران یکی دیگر از مواردی بود که در گزارش خانم جهانگیر به آن اشاره شده بود. در گزارش خانم جهانگیر به خصوص از نازنین زاغری راتکلیف نام برده شده که حکومت ایران او را به اتهام عضویت در سازمان‌هایی است که «برای براندازی نظام» تلاش می‌کنند، دوباره محاکمه خواهد کرد.

خانم جهانگیر همچنین از دکتر احمدرضا جلالی نام برد که به اتهام «محاربه» حالا در ایران با حکم اعدام روبه رو شده است.

درباره وضعیت بهایی‌ها در ایران بیشتر از بقیه اقلیت های دینی در این جلسه صحبت شد. گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، از وضعیت این گروه از ایرانیان در کشور خودشان ابراز نگرانی کرد و در گزارشش آورده که حق زندگی‌اشان پایمال می شود. او گفت گزارش های مربوط به بازداشت، شکنجه و محاکمه اقلیت های دینی او را نگران می کند. او از ایران خواست تا حقوق این افراد را محفوظ نگه دارد.

درباره وضعیت زنان در ایران، خانم جهانگیر از وعده های حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دوره انتخابات تقدیر کرده است اما در عین حال گفته که هنوز در بسیاری موارد حقوق بشر زنان ایرانی رعایت نمی شود. او از جمله به حجاب اجباری اشاره کرده و جلوگیری از حضور زنان در برخی از مشاغل.

خانم جهانگیر در گزارشش توصیه هایی هم برای حکومت ایران داشت. از جمله اینکه برای استقلال دستگاه قضایی بهتر است که قاضی ها، دادستان ها و وکلای مدافع به طور مستقل به چنین مدارجی برسند. و بهتر است که امنیت این افراد و خانواده هایشان تامین شود.

خانم جهانگیر گزارشش را با تشکر از کسانی به پایان برد که «علی رغم فشارها به خود و خانواده هایشان» با او درباره وضعیت حقوق بشر در ایران صحبت کرده اند.

_98480669_iranمحمد حسنی‌نژاد پیرکوهی، نماینده ایران در این جلسه، در صحبت هایی این گزارش را سیاسی خواند و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در ایران را نشانه ای از خوب بودن وضع حقوق بشر عنوان کرد. مخصوصا که به گفته او پیروز انتخابات با وعده های حقوق بشری رای گرفته است.

آقای حسنی نژاد گفت در ایران همه ادیان در ایران آزاد هستند مگر آنها که از مرکزی خارج از کشور فرمان می گیرند. مخصوصا آنها که در «سرزمین های اشغالی» هستند. اشاره ای به اسرائیل.

او گفت ایران زمانی ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران را می پذیرد که ۱۹۲ کشور دیگر گزارشگر ویژه برود.

جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده که تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را به رسمیت نمی‌شناسد و آن را حاصل اقدام سیاسی و گزینشی شورای حقوق بشر می‌داند.