انتقاد شدید عفو بینالملل از وضعیت حقوق بشر در ایران
انتقاد شدید عفو بینالملل از وضعیت حقوق بشر در ایران
سازمان عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود وضعیت حقوقبشر در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران را بد توصیف کرده و از آن انتقاد کرده است.بر اساس گزارش این سازمان حقوقبشری در سال گذشته میلادی (۲۰۱۵) مقامهای ایران به “ایجاد محدودیت شدید در زمینه آزادی بیان یا تجمعات” ادامه دادهاند.
این سازمان در همین رابطه از فیلترینگ در ایران انتقاد کرده و به موارد بسیاری از بازداشتها به خاطر فعالیت در فضای مجازی اشاره کرده است.
گزارش عفو بینالملل با اشاره به میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی گفته است که آنها همچنان بدون دادگاه و صدور احکام رسمی در بازداشت خانگی به سر میبرند. عفو بینالملل همچنین از بازداشت و محدودیتهای اعمال شده به روزنامهنگاران، هنرمندان، نویسندگان و دیگر فعالان حقوق بشری در ایران انتقاد کرده است.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، از اواخر بهمن ۱۳۸۹ تاکنون در زندان خانگی به سر میبرند.
در عین حال عفو بینالملل میگوید که قانون جدید در ایران از جمله ثبت الکترونیکی بازداشتشدگان، حمایتهایی را برای این افراد در نظر گرفته است، اما تاکید کرده است این قانون تازه در قبال “شکنجه” در ایران تاثیری ندارد؛ و این قانون به بازداشتشدگان این حق را نمیدهد که از همان اولین لحظه به وکیل دسترسی داشته باشند. سازمان عفو بینالملل میگوید که این قانون ایران را در چارچوب قوانین و استانداردهای بینالمللی قرار نمیدهد.
این سازمان حقوق بشری همچنین از خودداری مقامات برای ارائه کمکهای پزشکی و دارویی به زندانیان بشدت انتقاد کرده است.
عفو بینالملل همچنین از وجود زندانهای پر از زندانی و با شرایط بهداشتی بد از جمله زندان دیزلآباد کرمانشاه، عادلآباد شیراز، قرچک ورامین و وکیلآباد مشهد انتقاد کرده است.
در ادامه این گزارش دادگاهها در ایران به صدور رای و اقداماتی متهم شدهاند که به گفته این سازمان ناقض جلوگیری از شکنجه و دیگر اعمال غیرانسانی است.
گزارش سازمان عفو بینالملل در این مورد به صدور احکام قطع عضو، نابینا کردن یا انجام قصاص در ملاعام اشاره کرده است.
سازمان عفو بینالملل، اعدامها در ایران را “گسترده” خوانده و به مواردی از اجرای این حکم در مورد نوجوانان و اعدام در ملاعام نیز اشاره کرده است.
نادیده گرفتهشدن حقوق زنان، اقلیتهای قومی، دادگاههای ناعادلانه و ایجاد محدودیت برای گروههای مختلف مذهبی و عقیدتی از موارد دیگری است که عفو بینالملل در گزارش سالیانه خود از آنها سخن گفته است.
مرتبط
کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان