نامه ای به مکارم شیرازی: مسائل دینی خود را از پلیسان و پاسبانان بپرسیم

احمد نقیب زاده استاد دانشگاه به آیت الله مکارم شیرازی و محمد یزدی نوشته است: نامه سرگشاه ای به حضرات آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله محمدی یزدی (درج برای روزنامه ها آزاد است)

رئیس جمهور روحانی ما مطلبی گفتند که من فکر می کردم توضیح واضح…ات می دهند که می گویند وظیفه پلیس اجرای شرع و قرآن نیست و نمی دانستم که کار شرع و اجرای قوانین آن را می توان به دست هرکس سپرد. وقتی اعتراض آیات عظام را دیدم از خود پرسیدم پس تخصص خود این حضرات چه می شود.

مگر نه اینکه قاضی مجتهد شرع باید به اجرای احکام شریعت بپردازد که سالیان دراز از عمر خود در گوشۀ حوزه ها صرف آموختن این احکام کرده است. آیا مستحضر هستند که بسیاری از افراد پلیس حتی از مسائل روزمره شرع هم بی اطلاع هستند و گاه بعضی از آنها کار را به درهم و دینار می کشند در حالی که کار شرع کار درهم و دینار نیست. از قضا روحانیت ما پیش ازاین هم یک اشتباه مهلک دیگر مرتکب شده است که برای من بسیار جای سؤال بوده است و آن اینکه کار منبر وعظ را به مداحانی سپرده است که بعضا جز یک صوت خوش و گاهی ناخوش چیز دیگری در منقار ندارند و تصور آنها از حضرت امام حسی بلا تشبیه یک لات بامعرفت است و به همین دلیل وقتی به این جمله می رسند که حسین مکه، حسین منی، حسین صفا آنقدر روی کلمه صفا می ایستند و تاکید می کنند که گویا منظور از صفا نه سعی بین صفا و مروه بلکه مقصود آدم با صفا و با معرفت است که دربین کلاه مخملی های قدیم ارزش والایی داشت. اینان همین تصویر را هم به مستمع ناآگاه خود منتقل کرده و امور مذهبی را تا سطح نازلی تنزل می دهند درحالی که اگر انقلاب 57 اسلامی شد به این دلیل بود که واعظانی چون شهید مطهری و شهید مفتح ذهنیت مردم را به سوی تعالی مذهبی سوق داده بودند.

ما در کار بزرگا فضولی نمی کنیم فقط سؤال داریم که اگر افراد پلیس صلاحیت رسیدگی به امور دینی را دارند تا پس ازاین مسائل دینی خود را از پلیسان و پاسبانان بپرسیم و مزاحم روحانیون والاتبار نشویم. حقیقتا عجب رئیس جمهور ناواردی داریم و گویا همان احمدی نژاد مکلا متشرع تر بود و ما نمی دانستیم . عجب دردی درد جهالت. تازه فکر می کردیم چون نظام اسلامی است قوانین ما هم برآمده از شرع است که به صورت عرفی بعضی از آنها را به پلیس هم آموزش داده اند ولی گویا اینطور نیست. خدا کند پلیس هنگام اجرای شرع مقدس واجبات یومیه را به جا آورده باشد. تصور کنید پلیسی که خود روزه نیست روزه خوار را مجازات و محکوم به اجرای حد کند. امیدواریم دست کم بداند روزه خوار در چه شرایطی مستوجب عقوبت است و حد شرعی آن چیست.