صدور حکم محکومیت برای پیگیری کننده حمله به بند ۳۵۰ اوین

Ahmadreza Haeriاز ایران خبر می‌رسد که احمدرضا حائری، از فعالان سیاسی و نماینده خانواده زندانیان آسیب دیده در حمله به بند ۳۵۰ اوین، به سه سال و نیم حبس محکوم شده است.سایت کلمه، منتسب به نزدیکان میرحسین موسوی از رهبران جنبش سبز، این زندانی سیاسی را اصلاح‌طلب و هوادار جنبش سبز معرفی کرده است.

به نظر می‌رسد که حائری بابت پیگیری ضرب و شتم زندانیان سیاسی در روز پنج‌شنبه، ۲۸ فروردین ‌ماه ۱۳۹۳، در بند ۳۵۰ زندان اوین محکوم شده است. از این واقعه با عنوان پنج‌شنبه سیاه اوین یاد می‌شود.

در یورشی که مأموران وزارت اطلاعات ایران، اطلاعات سپاه پاسداران و بیش از ۱۰۰ نفر از سربازان گارد سازمان زندان‌ها به بند ۳۵۰ اوین انجام دادند، بیش از ۳۰ زندانی سیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و گروهی از آن‌ها به سلول‌های انفرادی منتقل شدند.

احمدرضا حائری که به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور محکوم شده، برادر سعید حائری، یکی از زندانیان سیاسی مضروب در این حمله است که از سوی برخی خانواده‌های زندانیان سیاسی، برای پیگیری موضوع از مسیر‌ قانونی انتخاب شده بود.

به گزارش کلمه، پنج دانشجوی دیگر هم در ارتباط با این موضوع، در مجموع به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

احمدرضا حائری شامگاه دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، توسط نیروهای قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، پس از تفتیش خانه‌اش بازداشت شده بود. او پس از ۱۴ روز، با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیونی آزاد شد.

سایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،‌ پس از بازداشت او گزارش کرده بود که «حائری از سوی وزارت اطلاعات تهدید شده بود که اگر درباره وضعیت زندانیان بند ۳۵۰ که مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند اطلاع رسانی کند، بازداشت می‌شود.»

حائری یکی از مؤسسان کانون دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی و عضو سابق جبهه مشارکت است.

حکم احمد‌رضا حائری، دیروز یک‌شنبه دوازدهم بهمن ماه، حدود ده ماه پس از حمله به بند ۳۵۰ زندان اوین، توسط ابوالقاسم صلواتی، معروف به قاضی صلواتی، صادر شده است.

قاضی صلواتی ریاست شعبه پانزده دادگاه انقلاب اسلامی تهران را بر عهده دارد و بعد از وقایع جنجال‌برانگیز پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، به چهره‌ای شناخته شده در دستگاه قضایی ایران تبدیل شده است.

او به دلیل احکام سنگینی که برای معترضان صادر می‌کند، مورد انتقاد شدید فعالان سیاسی و مدنی و نهادهای حقوق بشری قرار گرفته است.

علاوه بر این، پنج نفر از دانشجویانی که برای همراهی با خانواده‌های زندانیان سیاسی در تجمع روز دوم اردیبهشت‌ماه این خانواده‌ها در مقابل نهاد ریاست جمهوری حاضر شده و توسط عوامل سپاه پاسداران بازداشت شده بودند، در مجموع به بیست سال زندان محکوم شده‌اند.

سایت کلمه از نادی صبوری، ستاره داوری و سهراب صالحین به عنوان سه نفر از این پنج دانشجو نام برده است.

احمد‌رضا حائری در شرایطی به اقدام علیه امنیت ملی متهم و محکوم شده است که همراه با تعداد دیگری از اعضای خانواده‌های زندانیان، به نهادهای مسئول مثل نهاد ریاست جمهوری، کمیسیون امنیت ملی مجلس، دادستانی تهران و … مراجعه می‌کردند و خواستار شناسایی و محاکمه عوامل حمله به زندانیان سیاسی می‌شدند.

با وجود این پیگیری‌ها و با گذشت ده ماه از حمله به بند ۳۵۰، عوامل این حادثه هنوز معرفی نشده‌اند و این در حالی است وزارت اطلاعات در اولین روزهای پس از این حمله وعده داده بودند که با انتشار گزارشی همه ابعاد این واقعه را به اطلاع عموم مردم برساند.

مرداد ماه امسال نیز حمله دیگری به بند ۳۵۰ اوین صورت گرفت و ده‌ها مأمور یگان حفاظت اوین با یورش به این بند، با خشونت اقدام به بازرسی و در مواردی تخریب اموال زندانیان سیاسی و عقیدتی این بند کردند.