بیانیه علی مطهری در اعتراض به رویدادهای مجلس

علی مطهری: این رویدادها شائبه طراحی‌شده بودن این برنامه را به شدت تقویت می‌کنددو روز پس از آن‌که مجلس ایران با سخنرانی علی مطهری، نماینده تهران متشنج شد و سخنان وی نیمه‌کاره ماند، این نماینده مجلس با انتشار بیانیه‌ای به این رویدادها اعتراض کرد. عده‌ای نیز قصد دارند پس از نماز جمعه این هفته علیه مطهری تظاهرات کنند.

در این بیانیه که امروز سه‌شنبه ۲۳ دی‌ماه منتشر شده، علی مطهری گفته است به محض آن‌که وی درباره مسأله حصر خانگی شروع به صحبت کرده، حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر از نمایندگان در فاصله یک تا دو متری تریبون شروع به سر و صدا کردند تا صدای وی به گوش کسی نرسد.مطهری افزوده است: «آقای [محمدحسن] ابوترابی رئیس وقت جلسه متأسفانه به جای آن‌که این افراد را دعوت به سکوت و نشستن در جای خود بنمایند٬ نطق بنده را قطع و شروع به پاسخ دادن کردند، کاری که تاکنون در مجلس سابقه نداشته است که در میان یک نطق میان دستور، رئیس جلسه شروع به پاسخگویی کند.»

روز یکشنبه ۲۱ دی، علی مطهری در نطق خود گفت: «اینجانب حصر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد را پس از پایان آشوب‌های خیابانی بدون حکم قضایی همچنان خلاف اصول متعدد قانون اساسی می‌دانم.»

به دنبال این اظهار نظر، نمایندگان با اعلام عدد دو (اخطار آئین‌نامه‌ای) و شعار «مرگ بر منافق»، «مرگ بر فتنه‌گر» و «مرگ بر ضد ولایت فقیه»، به صحبت‌های مطهری اعتراض کردند.

پس از آن، محمدحسن ابوترابی که ریاست جلسه را بر عهده داشت پیش از پایان صحبت‌های مطهری، با اعلام ختم جلسه گفت ادامه جلسه را «به مصلحت» نمی‌داند.

علی مطهری اکنون معترض شده است که رئیس وقت جلسه افرادی را که علیه وی شعار می‌دادند «ترغیب و تشویق به ادامه کارشان» کرده است.

وی گفته است مجموعه این رویدادها «شائبه طراحی‌شده بودن این برنامه را به شدت تقویت می‌کند، خصوصاً که آنها می‌دانستند در ضمن نطق من، پاسخی به جوابیه قوه قضائیه درباره قانونی بودن حصر خانگی خواهد بود.»

قوه قضائیه روز ۱۶ دی با انتشار اطلاعیه‌ای به نامه سرگشاده علی مطهری به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه درباره غیرقانونی بودن ادامه حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران جنبش سبز، پاسخ داده بود.

این اطلاعیه، علی مطهری را بی‌اطلاع از قوانین و مقررات و جایگاه شورای عالی امنیت ملی معرفی می‌کرد و آن‌چه توسط او مطرح شده بود را کذب می‌خواند.

بیشتر بخوانید: قوه قضاییه: اظهارات علی مطهری درباره حصر، نشر اکاذیب است

علی مطهری در بیانیه امروز خود گفته است یک فراز سه خطی از نطقش باقی مانده بود که جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد، ابراهیم آقامحمدی نماینده خرم‌آباد، محمدسعید انصاری نماینده آبادان و فرهاد بشیری نماینده پاکدشت از پشت سر آمده و وی را از جایگاه سخنرانی پایین کشیدند.

به‌گفته مطهری، دستش چند زخم سطحی برداشته و ابراهیم آقامحمدی نیز متن سخنرانی وی را پاره کرده است.

علی مطهری تأکید کرده است: «این‌ها را می‌گویم تا موکلین این افراد بدانند به چه افراد آزاداندیشی رأی داده‌اند.»

وی افزوده است: «به هرحال مجلس آزمون بدی داد و البته این‌گونه رفتار‌ها دور از ذهن نیست زیرا این مجلس در سال ۹۰ در فضای متأثر از فتنه ۸۸ و در حالی که بسیاری از افراد خوش‌فکر کاندیدا نشدند یا رد صلاحیت شدند شکل گرفت و بیشتر یک تیپ خاص وارد مجلس شدند.»

وی این مجلس را یک «استثنا» دانست و ابراز امیدواری کرد که در مجلس‌های بعدی چنین نباشد.

تدارک راهپیمایی علیه علی مطهری

در روزهای اخیر، بحث‌هایی جدی درباره ضرورت رفع حصر موسوی، کروبی و رهنورد در گرفته است. در مقابل تندروهای درون حاکمیت خواهان محاکمه و اعدام آنان پس از رفع حصر هستند و قوه قضائیه هم از عزم خود برای محاکمه «سران فتنه» خبر داده است.

برخی شواهد نیز حاکی از آن است که گروهی در درون حاکمیت خواهان برگزاری محاکمه آن‌ها در پشت درهای بسته هستند.

علی مطهری از زمره نمایندگانی است که بارها خواهان آزادی و یا محاکمه موسوی، کروبی و رهنورد شده است. او ۱۴ دی‌ماه، در نامه‌ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه، صحبت‌های او درباره قانونی بودن حصر موسوی و کروبی و رهنورد را «سست» دانست و گفت این سخنان بنیاد جمهوری اسلامی را متزلزل و قانون اساسی را نقض می‌کند.

با چنین مواضعی است که تندروها به مقابله با وی روی آورده‌اند و افزون بر ایجاد تشنج در مجلس اکنون گروهی از آن‌ها قصد دارند تا تظاهراتی را برای روز جمعه این هفته پس از برگزاری نماز جمعه علیه او تدارک ببینند.

همچنین گفته می‌شود عده‌ای به دنبال بحث اخراج علی مطهری از مجلس هستند.

آذرماه گذشته نیز روزنامه اعتماد نوشت تلاش‌هایی برای لغو اعتبارنامه علی مطهری و اخراج او از مجلس آغاز شده است. این روزنامه البته افزوده بود که این تلاش‌ها نافرجام خواهد بود.