تداوم ضدیت آیت الله مکارم شیرازی با هموطنان اهل سنت

ارسال توسط مرجان تابع بردبار Marjan  Tabe Bordbar.

مکارم شیرازی از روحانیان صاحب نفوذ حوزه علمیه قم گفته؛ اخیرن مهرت‌های مشکوکی از سیستان و بلوچستان به حاشیه شهر مشهد شده؛ عده زیادی از نقاط مختلف جمع شده‌اند که اگر گسترش پیدا کند، تبدیل به یک خطر بزرگ می‌شود. به گزارش « محبت نیوز» خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه (۲۳ مرداد/ ۱۴ اوت) صحبت‌های آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی را منتشر کرد که گفته است: «اخیرن مهاجرت‌های مشکوکی از سیستان و بلوچستان به حاشیه شهر مشهد شده؛ عده زیادی از نقاط مختلف جمع شده‌اند که اگر گسترش پیدا کند، تبدیل به یک خطر بزرگ می‌شود. بسیجیان در حاشیه شهر مشهد باید حضور داشته باشند.»

به نقل از خبرگزاری آلمان مکارم شیرازی اشاره‌ای دقیق و واضح به تعداد و ماهیت این “مهاجرت‌های مشکوک” نکرده است. اما با توجه به اشاره ذکر نام استان سیستان و بلوچستان که یکی از استان‌های سنی‌نشین کشور است و همچنین با در نظر گرفتن موضع‌گیری‌های قبلی او در قبال افزایش تعداد جمعیت اهل سنت ایران، انتظار می‌رود نگرانی‌ علما و روحانیان سنی مذهب ایران از این اظهارات بیشتر شود.

خبرگزاری فارس ۲۵ مهر ۱۳۹۲ سخنان این مرجع تقلید را درباره افزایش جمعیت سنی‌مذهبان در شهرهای شیراز، ارومیه و مشهد منتشر کرده بود. وی در آن زمان گفته بود: «اکنون در اطراف مشهد می‌بینیم که اهل سنت در حال خرید زمین و خانه‌ها از شیعیان هستند تا نسبت جمعیتی خود را افزایش دهند.»

سیستان و بلوچستان پهناورترین استان ایران است و در مجموع بیش از ۱۱ درصد وسعت کشور را در برمی‌گیرد. طبق آمار نظرسنجی “شورای فرهنگ عمومی کشور” در سال ۱۳۸۹، بیش از ۶۵ درصد از ساکنان این استان را بلوچ‌ها تشکیل می‌دهند.

انتقاد از دولت در استخدام اساتید اهل سنت در دانشگاه‌ها

ناصر مکارم شیرازی از روحانیان صاحب نفوذ حوزه علمیه قم است و مطالب پایگاه اطلاع‌رسانی وی به ۶ زبان دنیا منتشر می‌شود. وی پیش‌تر نیز در چهارم اردیبهشت ۱۳۹۳ در جمع اعضای هیات رئیسه دانشگاه پیام نور تهران از “اصرار در استخدام اهل سنت” انتقاد کرده و گفته بود که “اساتید شیعه” باید در دانشگاه‌های ایران عضو هیأت علمی باشند.
وی تاکید کرده بود: «روشی هم که اخیرن دولت در برخی امور به دنبال آن است، راه به مقصد نمی‌رساند و تجربه نشان داده که اگر در حد معمول کار کنیم توقعات هم محدود می‌شوند، ولی اگر به توقعات دامن بزنیم بیشتر شده و فردا به دنبال وکیل و وزیر و رئیس جمهور هم خواهند بود.»

اعتراض علمای سنی به مکارم شیرازی

سخنان مکارم شیرازی و دیگر روحانیان بلندپایه نزدیک به حکومت واکنش تند روحانیان و علمای اهل سنت ایران را در آن زمان برانگیخت.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در گفت‌وگو با “سنی آنلاین” (۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳) ادعای مکارم شیرازی را رد کرد و گفت: «برخی اظهارات ایشان در شرایط کنونی برای ما نگران کننده است زیرا سن ایشان بالا رفته و گزارش‌هایی را که به ایشان می‌دهند، زودتر باور می‌کنند و بدون تحقیق آنها را مطرح می‌کنند و گزارش‌هایی که ما در ملاقات با ایشان نیز شنیدیم برای ما نگران کننده و تعجب‌آور بود. این قبیل سخنان برای وحدت و همچنین برای شخصیت خود ایشان ضرر دارد.»

مولانا گرگیج، امام جمعه اهل سنت آزادشهر، نیز اظهارات مربوط به افزایش جمعیت اهل‌سنت ایران را “تنگ‌نظری” و “تعصب بی‌جا و خشک” توصیف کرد. او در این باره گفت: «آنچه جای سوال است چرا دلواپسان برای آمارهای مرگ و میر که در استان‌های سنی‌نشین بالاترین نسبت را دارد، هیچ‌گونه واکنشی نشان نمی‌دهند.»