پایان اعتصاب غذای لطیف حسنی در زندان پس از ۵۲ روز

لطیف حسنی در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۱ همراه با چهار فعال دیگر آذربایجانی، بازداشت شد.

لطیف حسنی، زندانی سیاسی آذربایجانی که از روز ۲۸ اردیبهشت‌ماه در زندان رجایی‌شهر کرج اعتصاب غذا کرده بود، پس از ۵۲ روز به اعتصاب غذای خود پایان داد. به‌گزارش هرانا، وب‌سایت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اعظم پیری، همسر لطیف حسنی در نامه‌ای نوشته است که وی با دستیابی به یکی از مطالباتش به اعتصاب خود پایان داده است. لطیف حسنی در اعتراض به نقض حقوق زندانیان سیاسی، عدم رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان‌ها و احقاق حقوق قانونی زندانیان سیاسی از جمله حق انتقال به شهر محل سکونت و استفاده از مرخصی و همچنین اعتراض به آزار و اذیت خانواده‌های زندانیان سیاسی در زندان مرکزی تبریز، دست به اعتصاب غذا زده بود.

یکی از نزدیکان وی نیز در گفت‌وگو با هرانا دستیابی لطیف حسنی به یکی از خواسته‌های خود و درخواست خانواده و دیگر فعالان مدنی و سیاسی برای پایان اعتصاب غذا را دلیل پایان این اعتراض طولانی مدت وی اعلام کرد. با این حال هنوز معلوم نیست که کدام یک از خواسته‌های این زندانی سیاسی برآورده شده است.

لطیف حسنی عصر روز دوشنبه ۱۶ تیرماه بر اثر وضعیت جسمانی‌اش دچار بیهوشی شد و با انتقال به بهداری زندان ساعاتی را در آنجا بستری بود.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی نیز در گزارش خود درباره پایان اعتصاب غذای لطیف حسنی نامه‌ای از وی را منتشر کرده که در آن او دلیل پایان اعتصاب خود را درخواست خانواده و دوستانش اعلام کرده و نوشته است: «می‌دانم که دیدگاه‌ها و برخوردهای امنیتی حاکم بر زندانیان سیاسی همچنان پابرجا خواهد بود. ضمن آرزوی سلامتی برای خانواده و دوستانم، جهت پایان دادن به نگرانی‌های روزافزون‌شان، به اعتصاب خود پایان می‌دهم، و لیکن با مشاهده مجدد چنین برخوردهایی دوباره دست به اعتصاب خواهم زد.»

سازمان عفو بین‌الملل چندی پیش نسبت به وضعیت لطیف حسنی در زندان هشدار داده بود.

لطیف حسنی در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۱ همراه با محمود فضلی، شهرام رادمهر، آیت مهرعلی بیگلو و بهبود قلی‌زاده، چهار فعال دیگر آذربایجانی، بازداشت شد.

آنها که عضو کمیته مرکزی گروه «یئنی‌گاموح» هستند، هر یک به ۹ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند و پس از چند ماه تبعید به زندان رجایی‌شهر کرج، غیر از لطیف حسنی بقیه در زندان مرکزی به سر می‌برند.

طبق اعلام سازمان «دیدبان حقوق بشر» در سال ۱۳۹۲، اعضای یئنی‌گاموح، تشکل «حرکت بیداری ملی آذربایجان جنوبی نوین»، می‌گویند که‌ «بیش از یک دهه است در کنار سکولاریسم و حق خودمختاری برای آذری‌های ایران به ارتقای هویت فرهنگی و زبان آذری پرداخته‌اند.»

احمد شهید، گزارشگر سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود از صدور احکام سنگین برای این پنج زندانی آذربایجانی انتقاد کرده بود.

لازم به توضیح است که لطیف حسنی در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۱ همراه با چهار فعال دیگر آذربایجانی، بازداشت شد.