شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخشی از خطبههای امروز نماز جمعه اهلسنت زاهدان ضمن تاکید بر بیداری و هوشیاری مسلمانان در مقابل “طرحها و برنامههای دشمنان اسلام”، از علمای شیعه و سنی خواستند از صدور فتواهایی که باعث تشدید جنگهای فرقهای میشوند اجتناب کنند. به گزارش سایت شخصی عبدالحمید امام جمعه اهلسنت زاهدان در مراسم نماز جمعه (۶ خرداد ۱۳۹۳) با اشاره به اوضاع کنونی جهان اسلام، ضمن درخواست دعا از همگان در ماه مبارک رمضان برای حل بحرانها و مشکلات عالم اسلام، گفت: دشمنان اسلام، استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل برای نابودی جهان اسلام طرح و برنامه دارند؛ آنها میخواهند مسلمانان را به جان یکدیگر بیندازند و احزاب و جناحها و گرایشهای مختلف اسلامی را علیه همدیگر تحریک کنند. اینها طرحهای خطرناکی است که جهان اسلام شاهد آنهاست. خطیب جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه با اشاره به اوضاع بحرانی سوریه، مصر و عراق خاطرنشان کرد: هدف استکبار جهانی از این طرحها و برنامهها، که امروزه در شام و مصرو عراق شاهد آن هستیم، تامین امنیت اسرائیل و رژیم صیونیستی است. دشمنان میخواهند در حلقه اطراف اسرائیل مشکلات فرقهای ایجاد نمایند تا امنیت رژیم غاصب اسرائیل حفظ شود.
وی ادامه داد: دشمنان میخواهند بیداری اسلامی را، که مسلمانان جهان امید بسیار زیادی به آن داشتند، به انحراف بکشانند. به عنوان مثال در مصر دیدیم که نظامیان وابسته به قدرتها از طریق کودتای نظامی چه وضعیتی در مصر ایجاد کرده و اسلامگرایان را سرکوب نمودند و اکنون نیز قصد اعدام دستهجمعی اسلامگرایان را دارند. درحالیکه در مصر، که همانند ایران دارای تاریخ و تمدنی کهن میباشد، این امید وجود داشت که با موج بیداری اسلامی در این کشور (مصر) کمک بزرگی به مردم فلسطین بشود تا بتوانند به آزادی کامل دست یابند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کرد: دشمنان سعی داشته و دارند که در سوریه و عراق و سایر حلقههایی که با فلسطین مرتبط هستند نیز مشکلاتی ایجاد نمایند؛ آنها به منظور تامین امنیت اسرائیل و رسیدن به منافع خویش از شعار معروف «تفرقه بینداز و حکومت کن» استفاده کرده و مسلمانان را به جان یکدیگر میاندازند. لذا مسلمانان باید بیدار باشند و یکدیگر را دریابند و وحدت و اخوت اسلامی خویش را حفظ کنند.
مولانا عبدالحمید خطاب به دولتمردان کشورهای اسلامی گفت: دولتمردان کشورهای اسلامی باید سعی کنند تا به منظور جلوگیری از درگیری و سوءاستفاده افراطیون و قدرتها، مخالفان، به ویژه مخالفان در کشور عراق، را بر سر میز گفتمان و مذاکره بکشانند و دولتهای ملی و فراجناحی تشکیل دهند.
وی علما و اندیشمندان جهان اسلام را نیز مورد خطاب قرار داده و خاطرنشان کرد: علما و اندیشمندان شیعه و سنی سعی کنند تا از صدور فتواهایی که باعث تشدید جنگهای فرقهای میشوند اجتناب کنند، بلکه همه طرفها را به رعایت تمامیت ارضی و امنیت ملی عراق توصیه نمایند. ما نیز بر حفظ تمامیت ارضی عراق تاکید داشته و با تجزیه عراق و درگیری ملت عراق مخالفیم.
بهترین امنیت آن است که مردم در تامین امنیت دخالت داشته باشند
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان خویش در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان، که محمد مرزیه دادستان دادسرای عمومی و انقلاب زاهدان نیز در این مراسم حضور داشت، با اشاره به مناسبت هفته قوه قضائیه و ضمن تبریک این هفته به همه کسانی که در دستگاه قوه قضائیه مشغول کار هستند، گفت: به مناسبت شهادت دکتر بهشتی و سایر همکاران ایشان که در حادثه ناگوار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند، هفتهای با عنوان هفته قوه قضائیه تعیین شده است. یاد و خاطره آنها را گرامی داشته و امیدواریم که خداوند متعال به دستگاه قضایی و قوه قضائیه توفیق عنایت فرماید تا بتواند به رسالتی که در اسلام و در نظام جمهوری اسلام دارد عمل نماید.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه اهمیت نقش مردم در تامین امنیت را مورد تاکید قرار داده و گفت: بهترین امنیت آن است که خودِ مردم در تامین امنیت دخیل باشند. اگر چه تنبیه مجرمین و کسانی که مرتکب جرمی میشوند باید باشد، اما امنیت واقعی آن است که به جای آنکه با پلیس و مجازات و تنبیه مجرمین برقرار شود، خودِ مردم به جایی برسند که خودشان در مسایل امنیت دست داشته باشند و در مسیر اصلاح افراد ناهنجار و مجرم تلاش نمایند. جامعه ما باید به برکت قرآن و مردم بیدار به جایی برسد که هر مجرمی توبه کرده و از گناه و خطا دست بکشد. علما، اندیشمندان، ریش سفیدان، معتمدان و همه مردم باید تلاش کنند که در استان ما جرم وجود نداشته باشد.
ایشان در ادامه از گروگانگیری به عنوان “زشتترین پدیده” یاد کرد و گفت: گروگانگیری و آدمربایی یکی از زشتترین پدیدههاست که برای هر هدف و مقصدی انجام شود، زشت است، بهویژه زمانی که به منظور باجخواهی صورت گیرد. حتی گروگانگیری برای طلبکاری نیز خلاف شرع و قانون و عرف است، بلکه کسانی که طلبی دارند باید آن را از طریق شریعت و قانون پیگیری نموده و مطالبه نمایند. لذا ما گروگانگیری را به شدت تقبیح نموده و به کسانی که دست به چنین اقداماتی میزنند هشدار میدهیم که از گروگانگیری دست بردارند. البته الحمدلله اخیرا استان ما امنیت و آرامش بیشتری پیدا کرده است. لذا امنیت برای استان ما بسیار مهم و حیاتی است و همه ما باید در زمینه تامین امنیت همکاری داشته باشیم.
مولانا عبدالحمید در پایان سخنانشان درخواست مردمی از دادستان دادسرای عمومی و انقلاب زاهدان مبنی بر “فراهم نمودن زمینه بهکارگیری اهل سنت در دستگاه قضایی” مطرح نموده و آن را در راستای تقویت و استحکام وحدت بین شیعه و سنی دانست.
همچنین “سؤال کردن از مذهب افراد در زمان تشکیل پرونده برای متهمان را” از دیگر مواردی عنوان کردند که “ممکن است باعث ایجاد ابهام در اذهان عمومی” شود.