دادستان کشور هم علیه روحانی به میدان آمد

ارسال خبر توسط  مرجان تابع بردبار Marjan  Tabe Bordbarدادستان کشور هم علیه روحانی به میدان آمد

 به‌گزارش وب‌سایت «انتخاب» غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کشور و سخنگوی قوه قضائیه ایران که در مراسم ۱۵خرداد در شهر قم سخنرانی می‌کرد، گفت: «امروزه در برخی زبان‌ها و قلم‌ها مسائل ناتوانی و ضعف در برابر دشمنان دیده می‌شود.» محسنی اژه‌ای گفت: «برخی امروز بیان می‌کنند که به بهشت و جهنم مردم کاری نداشته باشید، این‌گونه تفکرات به سخره گرفتن زحمات مراجع تقلید، علما و حوزه‌های علمیه است.» اشاره دادستان کل کشور به سخنان حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در روز شنبه، سوم خردادماه است که در آن با اشاره به این‌که «بگذاریم مردم در سلامت روحی باشند»، تأکید کرده بود: «بگذاریم مردم خود راه بهشت را انتخاب کنند، به زور شلاق نمی‌شود مردم را به بهشت برد.» این سخنان با واکنش تند رسانه‌های محافظه‌کار و امام جمعه‌های تهران و مشهد، احمد خاتمی و احمد علم‌الهدی روبه‌رو شد. احمد خاتمی در نماز جمعه تهران گفت: «رسالت حکومت دینی این است که جاده را برای بهشتی شدن مردم هموار کند». احمد علم‌الهدی نیز در نماز جمعه مشهد گفت: «شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که قصد دارند جلوی بهشت رفتن مردم را بگیرند، خواهیم ایستاد.»

 محسنی‌ اژه‌ای «بی‌توجه بودن به دین مردم و آزادی مردم در انتخاب دین» را «شبهه‌افکنی‌های دشمنان» معرفی کرد و افزود: «هر کس که این مسأله را مطرح می‌کند، الزاماً دشمن نیست، ولی چرا باید چنین مسائلی وجود داشته باشد.»

 «دین حکومتی» یا «حکومت دینی»، همان جدایی دین از سیاست است

سخنگوی قوه قضائیه ایران در بخش دیگری از سخنان خود باز هم بدون نام بردن از حسن روحانی به گفته‌های دیگری از او اشاره کرد و گفت: «مسائلی چون جدایی دین از سیاست نیز از مسائلی است که با ادبیات مختلفی چون “حکومت دینی” و “دین حکومتی” مطرح می‌شود.»

حسن روحانی روز شنبه ۱۰ خردادماه در دیدار با کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «بعضی بیکار هستند و دچار توهمات می‌شوند. عده‌ای مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند در حالی که نه می‌دانند،‌ دین چیست و نه آخرت، اما همیشه غصه آخرت را می خورند.»

روحانی افزود: «دولت دینی خیلی دولت خوبی است ولی دین دولتی را نمی‌دانم. دین را نباید به دست دولت بدهیم. دین دست کارشناسان خودشان است. دین دست علما، حوزه‌ها، مراجع، صاحب‌نظران، فرهیختگان و دلسوزان است و آن‌ها باید دین را تبلیغ کنند و دولت باید حمایت و کمک کند.»

حسن روحانی این سخنان را یک روز پس از سخنان احمد خاتمی و احمد علم‌الهدی بیان کرد. پس از آن نیز محمدتقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان و روحانی پرنفوذ، به روحانی تاخت و گفت طرح مسأله جدایی دین از سیاست همان شعار جبهه ملی است که امروز از سوی برخی «مسئولان عمامه به سر» مطرح می‌شود.

 «مگر می‌شود هم ما “برد” کنیم و هم آمریکا؟»

 غلامحسین محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت: «در مسأله مذاکره مسائل باید روشن مطرح شود مگر می‌شود در این عرصه هم ما “برد” کنیم و هم آمریکا؟»

حسن روحانی ۳۱ اردیبهشت‌ماه در مراسم گشایش نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا (سیکا) گفته بود: «جمهوری اسلامی ایران بر این باوراست که با رویکرد برد – برد و به دور از زیاده‌خواهی و تهدید می‌توان مذاکرات جاری در مورد برنامه هسته‌ای ایران را به توافق نهایی رساند.»

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز شهریورماه سال گذشته گفته بود: «باید این واقعیت را درک کنیم و دیگران را هم وادار به درک آن کنیم که سیاست خارجی عرصه بازی با حاصل جمع مثبت و بازی برد – برد است.»

بسیاری از منتقدان اصولگرای دولت نیز هم‌صدا با غلامحسین محسنی اژه‌ای بارها مخالفت خود را با سیاست «برد ـ برد» اعلام کرده و گفته‌اند ایران منافع مشترکی با آمریکا ندارد که بخواهد سیاست «برد ـ برد» با این کشور را پیش ببرد.

در روزهای اخیر مخالفت‌ها با حسن روحانی و دولت یازدهم از دایره طرفداران دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران خارج شده و مقام‌های حکومتی دیگر را نیز در بر گرفته است. این مخالفت‌ها هر روز علنی‌تر می‌شود.