ارسال خبر توسط مرجان تابع بردبار Marjan Tabe Bordbar
گزارش سازمان عو بینالملل نشان میدهد که چگونه مقامات جمهوری اسلامی از روشهای سرکوبگرانه سود جستهاند. به گزارش « محبت نیوز» ، گزارش سازمان عفو بینالملل با عنوان “خفقان، اخراج، زندان؛ سرکوب دانشجویان و دانشگاهیان در ایران” در روز ۲ ژوئن (۱۲ خرداد) منتشر شده است. به نقل از خبرگزاری دویچه وله،گزارش سازمان عفو بینالملل نشان میدهد که چگونه مقامات جمهوری اسلامی از روشهای سرکوبگرانه سود جستهاند، بخصوص از زمان انتخاب محمود احمدینژاد به عنوان رئیس جمهور در سال ۱۳۸۴. این روشها شامل تلاشهایی برای “اسلامی کردن” فضای تحصیلی دانشگاهها به منظور “پاک کردن تاثیرات غربی و سکولار” بوده و نیز کاستن از شمار دانشجویان دختر. برای مثال در رشتهای چون “مطالعات زنان” به منظور تاکید بر “ارزشهای اسلامی” موضوع حقوق زنان حذف و به رشته حقوق بینالملل انتقال داده شد. سازمان عفو بینالملل در گزارش خود مینویسد تنها زنان نیستند که در دسترسی به امکانات برای تحصیلات عالی مورد تبعیض واقع میشوند. سالانه شمار بسیاری از دانشآموزان بهایی با وجود نمرات بالا و پذیرش در امتحانات لازم اجازه تحصیل در دانشگاهها را نمییابند یا اگر به دانشگاه وارد شوند پس از مدتی اخراج میشوند. بهاییان به طور گسترده در ایران مورد تبعیض و آزار هستند. با وجود شواهد بسیار و فزایندهای که در اختیار سازمانهای مدافع حقوق بشر هستند، مقامات ایرانی مدعیاند که هیچ کس بخاطر عقیده و مذهب خود در ایران اذیت یا زندانی نمیشود.
سازمان عفو بینالملل از مقامات جمهوری اسلامی میخواهد که به همه بدون در نظر گرفتن دین و مذهب آنان حق برخورداری از تحصیل داده شود. بر اساس قوانین بینالمللی هیچ کس را نباید بدلیل جنسیت، گرایش جنسیتی، قومیت، ملیت، مذهب یا دیگر عقاید او به طور آگاهانه محروم از تحصیل کرد.
عفو بینالملل یادآور میشود که تظاهرات وسیعی که پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در ایران با بیرحمی تمام سرکوب شد همراه با حمله به دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی بود و طی آن صدها دانشجو مورد ضرب و شتم شدید واقع شدند، بسیاری بدون محاکمه برای مدتی طولانی زندانی و مورد شکنجه واقع شدند و هنوز هم بسیاری از آنان در زندان هستند.
گزارش سازمان عفو بینالملل دربرگیرنده فهرست نام دهها دانشجو و دانشگاهی است که متهم به اتهاماتی امنیتی چون “تبلیغ علیه نظام” یا “توهین به مقام رهبری” شدهاند. بسیاری از آنان هم اکنون به عنوان دگراندیشانی که میخواستهاند از حق خود برای بیان عقیده استفاده کنند در زندان به سر میبرند.
به عقیده معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بینالملل یک آزمون مهم در مورد دولت حسن روحانی این خواهد بود كه تا چه حد نیروهای امنیتی فشار و کنترل خود بر نهادهای دانشگاهی را کاهش میدهند. عفو بینالملل مینویسد: «به دانشگاهها باید آزادی داد تا بتوانند آشیانههای قدرتمندی برای رشد اندیشه مستقل و آزادی بیان باشند.»