سپاه پاسداران در شیراز گورستان تاریخی بهاییان را خراب کرد

ارسال خبر توسط  مرجان تابع بردبار Marjan  Tabe Bordbarسپاه پاسداران در شیراز گورستان تاریخی بهاییان را خراب کرد

  جامعه جهانی بهایی از اقدام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در تخریب گورستان تاریخی بهاییان در شیراز خبر داده و خواستار توقف این اقدام شده است. مرکز دموکراسی برای ایران: جامعه جهانی بهایی از اقدام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در تخریب گورستان تاریخی بهاییان در شیراز خبر داده و خواستار توقف این اقدام شده است.

درگزارش روز پنج‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت این نهاد دینی آمده است که خاک ‌برداری از این گورستان و تخریب قبرها آغاز شده و ده‌ها کامیون به سرعت در حال انتقال بقایای آن هستند.

دراین گزارش “بانی دوگال”، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد، خواستار واکنش‌های جهانی نسبت به موضوع شده است.

خانم دوگال می گوید: «ما با فوریت از جامعه بین‌الملل دعوت می‌کنیم که به این عمل مشمئزکننده اعتراض کنند و همچنین مستقیماً از رئیس جمهور ایران، آقای حسن روحانی، تقاضا می‌کنیم که این تخریب را متوقف سازند.»

بهاییان از اقلیت‌های دینی در ایران هستند که جمهوری اسلامی آن را به رسمیت نمی‌شناسد و به عنوان «فرقه گمراه» از آن نام می‌برد.

گزارش‌هایی از ایران نیز حاکی از برخورد شدید جمهوری اسلامی با اعضای جامعه بهاییان دارد، برای مثال هفت تن از رهبران جامعه بهایی حدود شش سال است زندانی هستند و علاوه بر آن بهاییان از حق تحصیل در دانشگاه‌های ایران محروم هستند. سال ۱۳۹۲ دفتر تحکیم وحدت گزارش جامعی از وضعیت زندگی بهاییان در ایران منتشر کرد.

با این حال محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، مدعی شده است که حکومت ایران هیچ‌ گاه به صرف بهایی بودن با پیروان این آیین برخورد نکرده و بهاییان به خاطر دین خود در ایران محاکمه یا از تحصیل محروم نشده‌اند.

اقدام سپاه پاسداران به «تخریب» گورستان بهاییان در شیراز که به «گلستان جاوید» معروف است، بهاییان این شهر را به اعتراض واداشته است.

به گفته بانی دوگال، بهائیان شیراز از سپاه پاسداران درخواست کرده‌اند که قبر مردگان را خراب نکنند و ساختمان مورد نظر خود را در بخشی از این گورستان بسازند که قبری در آن موجود نیست.

این گزارش می‌گوید که «گلستان جاوید» از اوایل دهه ۱۹۲۰ متعلق به بهاییان شیراز بوده، اما دولت وقت ایران در سال ۱۳۶۳ آن را مصادره کرد تا در نهایت بعدها به مالکیت سپاه پاسداران دربیاید و اکنون سپاه نیز چنان‌چه اعلام کرده درصدد ساخت یک ساختمان فرهنگی – ورزشی در این مکان است.

به گفته جامعه جهانی بهایی، این گورستان آرامگاه حدود ۹۵۰ بهایی است از جمله ۱۰ بانوی بهایی که سال ۱۳۶۲ و در اوج برخوردهای جمهوری اسلامی با بهاییان به دار آویخته شدند.

اما اکنون با آغاز گودبرداری در قسمت غربی این گورستان که ۲۰۰ متر مربع را شامل می‌شود، همه این آرامگاه‌ها در معرض تخریب قرار دارند.

خانم بانی دوگال تاکید کرده که بهاییان شیراز به اولیای امور از جمله فرمانده کل سپاه پاسداران، شهرداری شیراز، امام جمعه شیراز و رئیس قوه قضاییه ایران درخواست استیناف داده‌اند، اما این اقدام تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداده و کار تخریب گورستان پی گرفته می‌شود.

آن طور که در بیانیه جامعه جهانی بهاییان آمده است، از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲ دست‌کم ۴۲ گورستان متعلق به بهاییان ایران هر یک به طریقی «مورد تعرض قرار گرفته‌اند».