موضع امیدوار کننده یک آیت الله در مورد بهائیان

ارسال خبر توسط  مهدی سرحدی Mehdi Sarhadi  

اخباری که این روزها از ایران می‌رسد به من امیدواری و خوشبینی بسیاری می‌بخشد که سرانجام ملت ایران بتواند بدور از اختلافات مذهبی و قومی میان شهروندان خود به یک صلح و همبستگی برسد. آیت‌الله عبدالحمید معصومی تهرانی که یک رهبر مذهبی و از فرهیختگان فرهنگی ایران است به دفاع از حقوق انسانی جامعه بهائیان کشور برخاسته است.او به ما یادآوری می‌کند که اسلام دینی پیرو صلح و همزیستی است و به تنوع ادیان و سلایق و عقاید در میان جامعه بشری خوشامد می‌گوید و آن را در راستای اراده پروردگار می‌داند.

و همه کاری که این آیت‌الله در این راستا انجام داده است با تقدیم یک هدیه به جامعه بهائیان کشور بوده است و من مفتخرم که از این عمل او ستایش و پشتیبانی کنم.

برای بسیاری در سراسر دنیا، نام کشور ایران با اختناق و سرکوب و پیگرد دگراندیشان و مخالفان حکومتی برابر بوده است. رهبران این کشور به طور مستمر اقلیت‌های دینی و قومی، فعالان حقوق بشر، مخالفان سیاست‌های حاکمان، روزنامه‌نگاران و روشنفکران را تعقیب و سرکوب می‌کنند. بهائیان با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر بزرگترین اقلیت مذهبی ایران هستند و برای چند دهۀ اخیر همواره به دست حاکمان کشور مورد پیگرد و سرکوب قرار گرفته‌اند. آنها بدون محاکمه و سرخود دستگیر و زندانی می‌شوند، از حق تحصیل در مدارس و دانشگاههای دولتی محروم هستند، آزار و تحقیر می‌شوند، در روزنامه‌های دولتی مورد سرزنش و محکومیت قرار می‌گیرند و ده‌ها و صدها نفر از آنها هم اعدام شده‌اند. همین امروز بش از ۱۳۰ نفر از آنها بر مبنای اتهامات پوچ و بی‌پایه در زندانهای عقیدتی هستند. هفت نفر از رهبران آنها در حال گذراندن محکومیت به ۲۰ سال زندان هستند، تنها به خاطر آنکه به بدیهی‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای انسانی جامعه بهائیان یاری می‌رسانده‌اند. بهائیان ایران از هیچ حمایت حقوقی و قانونی برخوردار نیستند و اصولاً قانون اساسی جمهوری اسلامی دین آنها را به رسمیت نمی‌شناسد.

با در نظر گرفتن چنین سابقه خشونت باری علیه آنها از سوی حاکمان کشور، هدیه آیت‌الله  معصومی تهرانی از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. وی که یک خطاط برجسته و نقاش ماهر است به تازگی یک اثر هنری ممتاز با دستخط خود از گفته‌های بهاءالله بنیانگزار مکتب بهایی که در قرن نوزدهم زندگی می‌کرد تهیه کرده است.

آیت‌الله معصومی تهرانی ضمن خوشنویسی و تذهیب آیه‌ای از «کتاب اقدس» را خطاطی کرده و در قالب تابلویی به عنوان سندی نمادین و ماندگار از احترام به کرامت ذاتی انسان، نوعدوستی و همزیستی مسالمت آمیز میان همه انسانها بدور از تعلقات دینی و مذهبی و عقیدتی به «بیت العدل» مرکز جهانی بهایی تقدیم کرده است.

این روشنفکر دینی ایرانی در بخش دیگری از نامه خود از «آپارتاید عقیدتی» رایج در ایران ابراز ناخشنودی کرده و هشدار داده است که «شانه‌های فرهنگ و اخلاق مردمان ما آن روزی بر خاک ذلالت افتاد که عده‌ای از عالمان و مروجین اخلاق آن انسانیت و شرف و دین را گردآلود دروغ، تزویر، ریا، ظلم و اعمال ناصالح و گفتگوهای بی‌حاصل و وعده‌های باطل در جهت منافع دنیوی خود کردند.»

آیت‌الله معصومی تهرانی بارها به خاطر تلاش‌های خود دستگیر و زندانی شده است.

من به عنوان یک رهبر مذهبی مسلمان از داشتن چنین شخصیتی در میان هم‌کیشان خود افتخار می‌کنم. در انگلستان ۶۰۰۰ بهایی زندگی می‌کنند. من با بسیاری از آنها دوست و آشنا هستم.

اسقف روان ویلیامز می‌گوید هدیه آیت‌الله معصومی تهرانی «بیانگر وجود یک اندیشه والا و خلاق در میان مسلمانان جهان است.»

کریستوفر کاکزورث اسقف کلیسای کاونتری آن را «گامی خلاق و شجاعانه» تعریف کرده است.

شکی نیست که آیت‌الله معصومی تهرانی عملی بی‌سابقه در ایران انجام داده است.

او با این کار خود به همه ما نشان داده است که میراث صلح جویی و تساهل و مدارای اسلامی فقط در کتب تاریخی گذشته نیست و می‌تواند برای امروز و فردا هم وجود داشته باشد.