روحانیت و حکومت دینی آزادی بیان را تهدید کرده‌اند

ارسال خبر توسط  محمد رضا فرشادفر   Mohammadreza FarshadfardUnknown

ویسنده و دین‌پژوه ساکن سوئد می‌گوید در طول تاریخ دو نهاد روحانیت و حکومت دینی در کنار هم و گاهی هم نهاد روحانیت به شکل مستقل با استفاده از نفوذ در میان مسلمانان، آزادی بیان را تهدید کرده است.

« محبت نیوز» – کنفرانس بین‌المللی «آزادی بیان – چشم‌انداز و ابتکارات» در اوپسالا، قدیمی‌ترین شهر دانشگاهی سوئد و کشورهای اسکاندیناوی، و به مناسبت ۲۰۰ سال جنبش دموکراسی خواهی این شهر، در روز‌های ۱۲ و ۱۳ فوریه برگزار شد.

به گزارش رادیو اروپای آزاد ،یکی از سخنرانی‎های این کنفرانس که مورد توجه رسانه‌های سوئد هم قرار گرفت سخنرانی صدیقه وسمقی بود که‌‌ در صفحهٔ نخست روزنامهٔ اوپسالا نیز منتشر شد.

او سخنان خود را بر سازگاری اسلام و آزادی بیان متمرکز کرد و گفت: «هنگامی که در رابطهٔ اسلام و آزادی بیان بحث می‌شود سوال اساسی این است که آیا اسلام آزادی بیان را به رسمیت می‌شناسد یا خیر؟»

وسمقی افزود: پاسخ من به این پرسش این است که در منبع اصلی اسلام یعنی قرآن، هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که از آن محدودیت و یا ممنوعیت برای آزادی بیان را بتوان برداشت کرد. در مقابل حتی می‌توان گفت برخی از آیات قرآن مشوق و موید آزدی بیان هستند.

.
کنفرانس «آزادی بیان» شهر اوپسالا
نویسنده و دین‌پژوه ساکن سوئد می‌گوید در طول تاریخ دو نهاد روحانیت و حکومت دینی در کنار هم و گاهی هم نهاد روحانیت به شکل مستقل با استفاده از نفوذ در میان مسلمانان، آزادی بیان را تهدید کرده است.
وسمقی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جهان اسلام امروز برای دفاع از آزادی بیان و دموکراسی چالشی جدی وجود دارد. این چالش بین روشنفکران دینی و اسلام گرایان سنتی است. روشنفکران‌ دینی تلاش می‌کنند میان اسلام و آزادی بیان و دموکراسی سازگاری به‌وجود آورند.
او جریان روشنفکری دینی را از ضروریات رسیدن به دموکراسی درجهان اسلام و نیز فرایند صلح در جهان دانست.
خانم وسمقی در عین حال افزود «من فکر می‌کنم غرب باید در مورد سیاست‌های خود در قبال جهان اسلام تجدید نظر کند. دولت‎‌ها و شرکت‌های اقتصادی فقط به دنبال منافع خود هستند و نسبت به صلح، آزادی و دموکراسی نگرانی جدی ندارند. جوامع مدنی کشورهای غربی باید دولت‌های خود را مجبور سازند تا سیاست‌های خود را به نفع صلح و دموکراسی در جهان تغییر دهند و فقط به منافع مادی خود فکر نکنند».
http://mohabatnews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8233:1392-11-30-18-37-39&catid=70:attitudes-opinions&Itemid=282