محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت ناصر نورد گل‌تپه در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – ناصر نورد گل‌تپه، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، از رسیدگی پزشکی تخصصی محروم مانده است. وی اخیرا در پی وخامت حال جسمی به بیمارستان اعزام شد و علیرغم عدم دریافت خدمات درمانی مکفی، به زندان بازگردانده شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ماده ۱۸، ناصر نورد گل‌تپه، نوکیش مسیحی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.

ناصر نورد گل‌تپه اخیرا در سی‌وپنجمین روز از اعتصاب خود، با علائمی مشکوک به عارضه سکته به بیمارستان بنی‌هاشم منتقل شد. پس از انجام معاینات اولیه، پزشکان عارضه‌ ای مشابه سکته مغزی یا حمله خفیف قلبی را تشخیص دادند؛ به طوری که دست و پای چب وی دچار اختلال در حرکت شده است. علیرغم تاکید پزشک معالج بر انجام فیزیوتراپی و ادامه روند درمان این زندانی، او بدون رسیدگی پزشکی مکفی به زندان بازگردانده شد.

در این گزارش آمده است، تاکنون هیچ اقدامی برای رسیدگی به پرونده یا برگزاری دادگاه برای این نوکیش مسیحی صورت نگرفته است. همچنین با وجود تعیین و صدور قرار وثیقه کماکان امکان آزادی وی فراهم نشده است.

در تاریخ ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، ناصر نورد گل‌تپه به همراه ژوزف شهبازیان، دیگر شهروند مسیحی ساکن تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

ناصر نورد گل‌تپه، نوکیش مسیحی ساکن تهران پیش از این نیز از بابت فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته است. او در تیرماه ۱۳۹۵ در یک گردهمایی خصوصی بازداشت و نهایتاً به اتهام «تشکیل کلیسای خانگی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی از سال ۱۳۹۶ بدون مرخصی دوران حبس خود را در زندان اوین سپری کرد. درخواست‌های اعاده دادرسی و آزادی مشروط او بارها رد شد. آقای گل‌تپه نهایتا در مهر ۱۴۰۱ پس از گذراندن بیش از نیمی از محکومیت خود آزاد شد.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.