انتقال دو شهروند بهائی برای اجرای حکم حبس به زندان لاکان رشت

منابع صدای آمریکا از انتقال نازیلا خانی‌پور و وصال هروی، دو عضو یک خانواده بهائی که به چند سال حبس محکوم شده‌اند، برای اجرای حکم به زندان لاکان رشت خبر دادند.

بنا بر گزارش رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا در روز پنج‌شنبه دوم اسفند، نازیلا خانی‌پور که به دو سال حبس محکوم شده و فرزندش وصال هروی که با حکم بیش از چهار سال حبس مواجه است، با اجرایی شدن این احکام به زندان لاکان رشت انتقال یافتند.

نازیلا خانی‌پور و پسرش وصال هروی هشتم خرداد ۱۴۰۳ به دست مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شده و پس از ۲۷ روز نگهداری در سلول انفرادی، با سپردن وثیقه به طور موقت آزاد شده بودند.

شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی رشت به ریاست مهدی راسخی، وصال هروی را با انتساب اتهام «تبلیغ علیه نظام، فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام» به چهار سال و یک ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.

این دادگاه همچنین نازیلا خانی‌پور را با اتهام «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام» به دو سال و یک روز حبس تعزیری، پرداخت ۸۰ میلیون تومان جریمه نقدی، و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.

بر اساس رأی دادگاه «وجود کتب مذهبی مربوط به آیین بهائی در گوشی و منزل» به عنوان «ادله اثبات جرم و مصداق فعالیت تبلیغی» علیه وصال هروی به شمار آمده و همچنین در حکم دادگاه عنوان شده به دلیل این که «شغل او اسباب‌بازی‌فروشی است» این اتهام «دلالت بر این دارد که در آینده متهم برنامه‌ای برای آموزش و تبلیغ کودکان مسلمان داشته باشد.»

در رأی صادر شده برای خانم خانی‌پور نیز «انتشار تصاویر معابد بهائی در حساب خصوصی اینستاگرام و کتاب تاریخ آیین بهائی در گیلان» به قلم او در دهه ۷۰ خورشیدی به عنوان «ادله اثبات جرم» شمرده شده است.

نازیلا خانی‌پور، شهروند بهائی
اجرایی شدن حکم حبس این دو شهروند بهائی پس از تأیید این احکام در شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر به ریاست محمدصادق ایران‌عقیده و «پس از تماس‌های مکرر از سوی شعبهٔ پنج اجرای احکام رشت و تهدید شدن وثیقه‌گذار جهت مصادره وثیقه» در روز دوم اسفند صورت گرفته است.

هم‌زمان با بازداشت این دو شهروند بهائی در خرداد سال جاری، مقامات جمهوری اسلامی شالیزارهای متعلق به ۸۰ خانوار بهائی را در شمال ایران تخریب کردند. اقدامی که جامعه جهانی بهائی آن را «ظالمانه» و مصداق «آپارتاید اقتصادی» و به قصد «پاکسازی مذهبی» برای بیرون راندن بهائیان از زمین‌هایشان برشمرد.

تخریب شالیزارهای بهائیان در روستای احمدآباد شهرستان ساری در استان مازندران
همچنین ببینید:
تخریب شالیزارهای بهائیان در روستای احمدآباد مازندران توسط ماموران جمهوری اسلامی
شهروندان بهائی بعد از انقلاب ۱۳۵۷ با محرومیت‌های گسترده‌ای از جمله اخراج از مشاغل دولتی، مصادره اموال، پلمب محل کسب، محرومیت از تحصیل، و تخریب آرامستان‌ها مواجه بوده‌اند.

بازداشت شهروندان بهائی
تفتیش خانه‌های بهائیان در کرج و قزوین؛ ۲ شهروند بهائی بازداشت شدند
بر پایه گزارش سالانه کمیسیون «آزادی مذهبی بین‌المللی» در سال گذشته میلادی، سرکوب، خشونت، تبعیض و انگ‌زنی اجتماعی حکومت علیه شهروندان بهائی تشدید شده است.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی هم از تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.

جامعه جهانی بهائی روز ۲۱ آبان در گزارشی با عنوان «بیگانگان: خشونت چندوجهی علیه بهائیان در جمهوری اسلامی ایران» اعلام کرد که روحانیون شیعۀ ایران از زمان شکل‌گیری دیانت بهائی تاکنون، در تلاش برای «توجیه تبعیض و ستم خود» بهائیان را «نجس» خوانده‌ و از همین رو بهائیان ایران در طول تاریخ با سرکوب مواجه بوده‌اند.

سرکوب زنان بهائی در ایران از سوی ۱۲۵ نماینده پارلمان اروپا محکوم شد
در همین حال، کانال تلگرام «منشور آزادی، رفاه، برابری»‌ روز پنجشنبه دوم اسفند «تفتیش عقیده، سلب ابتدایی ترین حقوق، سرکوب، و بازداشت بهائیان» را محکوم کرد.

در بیانیه این کانال تلگرامی آمده است: نزدیک به ۳۰۰ هزار بهائی در ایران زندگی می‌کنند که به دلیل عقاید مذهبی خود نه تنها از حقوق شهروندی، بلکه از ابتدایی ترین حقوق انسانی محروم هستند.

کانال تلگرام «منشور آزادی، رفاه، برابری»‌ افزود: «نظام استبدادی و آزادی ستیز جمهوری اسلامی از زمان قدرت گرفتن تاکنون، تمام اقلیت‌های مذهبی ساکن ایران را مورد تبعیض قرار داده است. اما تبعیض و بی حقوقی در مورد بهائیان از همه شدیدتر و سرکوبگرانه تر بوده است.»