پارلمان اروپا روز نهم بهمنماه ۱۴۰۳ میزبان نشستی در بروکسل با محوریت گزارش سالانه سازمان «درهای باز» درباره وضعیت مسیحیان در جهان بود. در این نشست، نمایندگانی از پارلمان اروپا، یکی از مسئولان «درهای باز»، و سه مسیحی جفادیده از کشورهای پاکستان، کره شمالی، و کامرون به سخنرانی پرداختند.
نشست با سخنان لوکاس مندل، نماینده اتریش در پارلمان اروپا، آغاز شد. وی ضمن اشاره به عنوان نشست، یعنی «آنچه مسیحیانی که در شرایط سخت زندگی میکنند میتوانند درباره آزادی به همه به ما بیاموزند»، بر اهمیت آزادی دین تأکید کرد. وی در سخنان خود به گزارش «درهای باز» اشاره کرد و گفت که بیش از ۳۸۰ میلیون مسیحی در جهان با آزار و اذیت روبرو هستند.
در گزارش سالانه «درهای باز»، جمهوری اسلامی ایران بار دیگر به عنوان نهمین کشور «مسیحیتستیز» در جهان معرفی شد.
ناتالی لوازو، نماینده پارلمان اروپا از فرانسه، سخنران بعدی این نشست بود. وی درباره استفاده ابزارهای دیجیتال توسط رژیمهای استبدادی مانند چین برای نظارت و سرکوب مسیحیان صحبت کرد. او افزود که گزارش «درهای باز» صرفاً مجموعهای از دادهها نیست، بلکه صدایی برای روایتهای واقعی مسیحیان جفادیده است.
میریم لگسمان، نماینده پارلمان اسلواکی، در سخنان خود تأکید کرد که اتحادیه اروپا به درستی نمیتواند اعلام کند که بزرگترین گروه جفادیده در جهان مسیحیان هستند. او گفت: «در اروپا، توضیح این موضوع به مردم دشوار است که چرا دفاع از آزادی دین در کشورهای دیگر اهمیت دارد. باید به آنها گفت که یکی از دلایل مهاجرت به اروپا، همین نقض آزادی دینی است.» وی همچنین به استفاده از هوش مصنوعی در کشورهایی مانند چین برای نظارت و سرکوب مسیحیان اشاره کرد.
تیفانی بارنز، از مدیران سازمان «درهای باز»، در سخنان خود به موضوع مشابهی پرداخت. او به نقش هوش مصنوعی در کشورهای استبدادی مانند چین و ایران اشاره کرد اما توضیحات بیشتری در این باره نداد. بارانز همچنین مروری بر گزارش سالانه «درهای باز» داشت و به ده کشور «مسیحیتستیز» اشاره کرد؛ کره شمالی در صدر این لیست قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران جایگاه نهم را به خود اختصاص داده است.
او همچنین توضیح داد که از زمان گسترش قدرت حوثیها در یمن که تحت حمایت حکومت ایران هستند، وضعیت مسیحیان در این کشور وخیمتر شده است. مسیحیان حتی از برگزاری جلسات مخفیانه نیز میترسند. یهودیان به عنوان دشمن و بهاییها به عنوان کافر محسوب میشوند. یمن در این گزارش به عنوان سومین کشور «مسیحیتستیز» معرفی شده است.
شهادتهای مسیحیان جفادیده
سه مسیحی از کشورهای تحت سرکوب، یعنی کره شمالی، یمن، و کامرون، در این نشست شهادتهایی درباره وضعیت مسیحیان در کشورهایشان ارائه کردند:
تیموتی چو: او که هم در کره شمالی و هم در چین زندانی بوده، درباره سرکوب شدید در این کشورها و کیش شخصیت رهبر کره شمالی صحبت کرد.
هانا (نام مستعار): این زن جوان مسیحی از پاکستان پیام خود را به صورت صوتی از طریق اینترنت ارائه داد. وی درباره وضعیت اسفناک دختران مسیحی سخن گفت که در بسیاری از موارد ربوده میشوند، مجبور به تغییر دین میشوند، و با ربایندگان خود ازدواج میکنند. او همچنین به تبعیض شدید علیه مسیحیان در مدارس اشاره کرد، جایی که آنها را «نجس» و «ناپاک» میخوانند. پاکستان در رده هشتم و پیش از جمهوری اسلامی ایران در لیست کشورهای «مسیحیتستیز» قرار دارد.
ماری اولینگو: این زن مسیحی از کامرون، درباره شرایط سخت مسیحیان در شمال کشورش صحبت کرد. او گفت بسیاری از دهکدهها به طور کامل نابود شدهاند و اهالی آنها آوارهاند. وی اضافه کرد که تنها دلیل این جفا، مسیحی بودن مردم آن مناطق است. کامرون در رده چهل و سوم کشورهای «مسیحیتستیز» در گزارش «درهای باز» جای گرفته است.