پارلمان اروپا روز پنجشنبه، چهارم بهمنماه، با تصویب قطعنامهای نقض حقوق بشر در ایران و آزار و اذیت اقلیتها، از جمله مسیحیان، را محکوم کرد.
در این قطعنامه تأکید شده است که مسیحیان، بهویژه نوکیشان مسیحی، پس از تغییر دین با آزار و اذیت سیستماتیک روبرو هستند. همچنین اقلیتهایی مانند کردها، بلوچها و بهائیان نیز با تبعیضهای قومی و دینی [مذهبی] مواجه بوده و حقوق بنیادین آنها نقض میشود.
این قطعنامه سرکوب سیستماتیک جنبشهای حقوق بشری توسط رژیم ایران را محکوم کرده و اعلام میکند که این اقدامات با هدف خاموش کردن صدای مخالفان و سرکوب اعتراضها انجام میشود.
گزارش سالانه سازمان ماده ۱۸ و سه نهاد جهانی مسیحی که بهتازگی منتشر شده، از افزایش سرکوب مسیحیان، بهویژه نوکیشان، خبر داده است. طبق این گزارش، احکام زندان علیه مسیحیان ایران در سال ۲۰۲۴ شش برابر افزایش یافته و در مجموع ۹۶ مسیحی به ۲۶۳ سال زندان محکوم شدهاند. این گزارش در نشست ژنو در سازمان ملل نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
یکی دیگر از محورهای اصلی این قطعنامه، محکومیت حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی، دو زندانی سیاسی زن کُرد، بوده است. پارلمان اروپا خواستار لغو این احکام شده و تأکید کرده که این دو زندانی از محاکمه عادلانه محروم بوده و تحت شکنجه و سلول انفرادی قرار گرفتهاند.
قطعنامه همچنین خواستار لغو حکم اعدام و آزادی تمامی شهروندان اروپایی گروگان در ایران، از جمله احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی، شده است. احمدرضا جلالی نزدیک به ۹ سال است که در زندانهای ایران به سر میبرد و به اعدام محکوم شده است.
پارلمان اروپا در این قطعنامه بر ضرورت حمایت اتحادیه اروپا از مدافعان حقوق بشر و جنبش «زن، زندگی، آزادی» تأکید کرده و خواستار افزایش پشتیبانی از جامعه مدنی ایران، قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی و تقویت مأموریتهای نظارت و حقیقتیاب سازمان ملل شده است.
این قطعنامه توسط دانیل اترد از کشور مالت و تعدادی از اعضای دیگر پارلمان اروپا ارائه و با اکثریت قاطع در بروکسل تصویب شد.