روز جاری، سیروس ذبیحی مقدم، شهروند بهائی ساکن مشهد جهت تحمل دوران محکومیت هفت سال حبس خود به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سیروس ذبیحی مقدم جهت تحمل حبس راهی زندان وکیل آباد مشهد شد.
یک منبع مطلع نزدیک به بستگان این شهروند، ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: انتقال آقای ذبیحی مقدم به زندان وکیل آباد مشهد، امروز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳، پس از مراجعه وی به شعبه ۲۱ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، جهت تحمل دوران محکومیت هفت سال حبس او صورت گرفته است.
آقای ذبیحی مقدم پیشتر در تاریخ ۱۱ دی ماه، با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه قضایی مذکور احضار شده بود.
این شهروند در دی ماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی بابت اتهام “عضویت در جمعیت های معارض کشور“ به هفت سال حبس و بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام“ به یک سال زندان، مجموعا به هشت سال حبس محکوم شد. علیرغم پذیرفته شدن درخواست اعاده دادرسی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور و ارجاع این پرونده به شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، احکام صادره پیشین توسط این دادگاه عیناً تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی هفت سال حبس برای او قابل اجرا در نظر گرفته شده است.
جلسه بدوی دادرسی به اتهامات این شهروند، در آبان ماه ۱۴۰۲ در شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد برگزار و او به هشت سال حبس محکوم شده بود.
سیروس ذبیحی مقدم، شهروند بهائی ساکن مشهد در مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و پس از ۷۳ روز با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.