بیش از نیمی از نقض حقوق اقلیت‌های دینی در ایران مربوط به بهائیان است

رسانهٔ حقوق‌بشری هرانا می‌گوید «بیش از ۶۷ درصد» از سرکوب اقلیت‌های مذهبی در ایران در یک سال گذشته مربوط به بهائیان است.

این رسانه روز جمعه هفتم دی‌ماه در گزارش سالانهٔ خود در زمینهٔ نقض حقوق بشر در ایران اعلام کرد پس از بهائیان حدود ۱۳ درصد از برخوردهای نهادهای امنیتی با پیروان اهل سنت و پس از آن بیش از ۹ درصد از برخوردهای امنیتی با مسیحیان صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ دستکم ۸۵ شهروند از اقلیت‌های مذهبی را بازداشت و ۶۵ تن دیگر را به نهادهای امنیتی احضار کرده است.

در این گزارش آمده نهادهای قضائی حکومت ایران در مجموع بیش از چهار هزار و ۷۰۰ ماه حبس برای پیروان اقلیت‌های مذهبی در ایران صادر کرده‌اند.

رادیوفردا نمی‌تواند مستقلاً آمار و ارقام گزارش‌های وب‌سایت هرانا را تأیید کند.

همچنین ۵۲ شهروند نیز در این زمینه به پرداخت بیش از دو میلیارد و ششصد میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده‌اند.

وزارت خارجهٔ آمریکا تیرماه ۱۴۰۳ در گزارش سالانهٔ بررسی آزادی مذهبی در بخش ایران تصریح کرد پس از کشته‌شدگان مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت‌ ارشاد در مهرماه ۱۴۰۱، فشار و سرکوب اقلیت‌های مذهبی در ایران افزایش یافته‌است.

در این گزارش با اشاره به موارد متعدد سرکوب و آزار مذهبی در جمهوری اسلامی به موضوع سرکوب و ادامه فشار بر بهائیان، دراویش، نوکیشان مسیحی، و اهل تسنن نیز پرداخته شد.

گزارش سالانه بررسی آزادی مذهبی تصریح کرد در حال حاضر یک هزار بهایی در بازداشت، حبس‌خانگی، در انتظار صدور حکم یا احضار به دادگاه تحت فشارند.

شواهد، آمار و گزارش‌های رسیده به رادیوفردا نیز نشان می‌دهد که فشار سیستماتیک نهادهای امنیتی به ویژه بر شهروندان بهایی در ایران هم‌زمان با اعتراضات «زن زندگی آزادی»، دست کم در برخوردهای امنیتی، تبعیض و محرومیت از حقوق اولیه شهروندی و فشار مستقیم بر معترضان و فعالان بهائی بازداشت‌شده، افزایش یافته است.

این سرکوب‌ها با گذشت یک‌ سال از آغاز اعتراضات سراسری روند صعودی داشت و بر اساس گفته‌های فعالان بهائی داخل کشور همچنان ادامه دارد.

بنیاد عبدالرحمن برومند که در زمینهٔ قربانیان خشونت‌های حکومت جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند نیز دی‌ماه امسال در گزارشی تحقیقی اعلام کرد اقدامات جمهوری اسلامی علیه پیروان این اقلیت مذهبی را می‌توان به عنوان «جنایت علیه بشریت» تلقی کرد.