شهرداری تهران با اعلام جزئیات «قرارگاه تعلیم و تربیت» سیاستی جدید برای تقویت نقش مساجد در حوزههای تربیتی و فرهنگی ارائه کرده که منتقدان آن را جایگزین برنامههای بسیج دانش آموزی و بخشی از تلاشهای ایدئولوژیک جمهوری اسلامی در ساختارهای اجتماعی میدانند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری، اعلام کرد که این طرح به دستور شهردار و با همکاری امور مساجد، آموزش و پرورش و شهرداری تهران شکل گرفته است.
براساس این طرح، «هر مسجد موظف به حمایت از دو مدرسه دخترانه و پسرانه است و برنامههای فرهنگی نیز با محوریت بوستانهای محلی طراحی شدهاند.»
توکلی زاده تشریح کرد که تاکنون «بیش از ۶۵۰ مسجد و ۷۲۰ مدرسه به طرح شهید آرمان علیوردی پیوستهاند.»
به گفته این مقام شهرداری تهران، این طرح همچنین شامل «کارگروههای جهادی، ورزشی و هنری در مساجد است که در کنار دورههای آموزشی برای مربیان، در حال تقویت شبکه اجتماعی محلات بر مبنای آموزههای دینی است.»
پیش از این روزنامه هممیهن گزارش داده بود که علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در سال ۱۴۰۲ توانسته بود ۳۰۰ میلیارد تومان به طرح «قرارگاه تعلیم و تربیت» اختصاص دهد.
نقش محوری مساجد در طرح «قرارگاه تعلیم و تربیت» در حالی است که زاکانی در زمان معرفی این طرح برای گرفتن بودجه در سال ۱۴۰۲ ادعا کرده بود که «هدف آن تبادل امور اجتماعی شهری با دانش آموزان» است و برای «تعامل بهتر» با وزارت آموزشوپرورش، در شهرداری تهران تشکیل میشود.
اختصاص بودجههای کلان توسط شهرداری پایتخت به برنامههای ایدئولوژیک حکومت به جای پرداختن به رفاه و خدمات عمومی شهر سیاست تکراری شهرداری است. هر ساله برای برنامههای تبلیغاتی همچون راهپیمایی «اربعین» میلیاردها تومان پول از سهم شهروندان پایتخت هزینه نمایشهای ایدئولوژیک حکومت میشود.
اختصاص بودجههای کلان برای طرحهای جایگزین بسیج دانش آموزی به نام «قرارگاه تعلیم و تربیت» بی سابقه نبوده است.
پیش از این نیز طرح افتتاح «کلینیک ترک بیحجابی» تنها چند روز پس از موج اعتراضی در ایران و جهان به بازداشت و انتقال آهو دریایی، دانشجوی دختر دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران، به بیمارستان روانی اعلام شد.
به گزارش رسانههای حکومتی، این مرکز بنا دارد با تقلید از کلاسهای مبارزه و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی؛ اقداماتی انجام دهد. بر اساس این گزارشها، ادعا شده است که در این کلینیک، «مشاوره فردی، جلسات گروهی، و کارگاههای مهارتآموزی در حوزه خودشناسی و مدیریت فشارهای اجتماعی» انجام خواهد شد.
ایده راهاندازی کلینیکهای ویژه بیحجابی توسط اداره «زنان و خانواده» ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» با موج گسترده اعتراضات در فضای مجازی به ویژه از سوی متخصصان روانپزشکی و فعالان مدنی و حقوق بشری در داخل و خارج از ایران همراه شد