محکومیت نوکیش مسیحی در کرج به ۱۰ سال زندان

دادگاه انقلاب اسلامی یک نوکیش مسیحی به نام توماج آریان‌کیا را به ۱۰ سال زندان و دو سال ممنوعیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم کرد.

بنا بر گزارش وب‌سایت محبت‌نیوز که رویدادهای مربوط به شهروندان مسیحی در ایران را دنبال می‌کند، توماج آریان‌کیا، شهروند نوکیش مسیحی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی کرج که ریاست آن را مصطفی نریمانی به عهده دارد، با اتهام «همکاری با دولت‌های متخاصم و عضویت در گروه‌های معاند نظام جمهوری اسلامی» به حبس بلندمدت محکوم شده است.

مقامات اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی بارها شهروندان از جمله اقلیت‌های دینی و مذهبی را با اتهامات واهی از جمله همکاری با دولت‌هایی که آنها را «متخاصم» می‌نامند، محکوم کرده‌اند.

دولت‌های «متخاصم» در ادبیات سیاسی جمهوری اسلامی معمولا به کشورهای غربی و آمریکا و اسرائیل گفته می‌شود.

هرچند آقای آریان‌کیا پس از دریافت رأی دادگاه انقلاب درخواست واخواهی کرده، اما قاضی درخواست او را رد کرده است. از این رو، این شهروند مسیحی تقاضای تجدیدنظر کرده است.

بنا بر این گزارش، توماج آریان‌کیا دوم آبان ۱۴۰۱ ضمن تفتیش خانه‌اش به دست مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت شد و برخی وسایلش از جمله «کتاب مقدس» او توقیف شد. او مدتی بعد با سپردن پنج میلیارد تومان وثیقه به طور موقت از زندان آزاد شد.

در این گزارش همچنین عنوان شده که توماج آریان‌کیا، در «حزب آزادگان مسیحی، آما» و حزب «پان ایرانیست» عضویت دارد و پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های خود توسط نیروهای حکومتی مورد بازخواست قرار گرفته بود.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی پیش از این با ابراز نگرانی از تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران اعلام کرده است که حدود ۲۰۰ ایرانی به دلایل مذهبی یا اعتقادی در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.

کمیته حقیقت یاب سازمان ملل روز ۱۸ اسفند سال گذشته اعلام کرد که «نقض حقوق بشر» در ایران به شکل خاص زنان، کودکان و اقلیت های اتنیکی و دینی و مذهبی را تحت تاثیر قرارداده است.

به گزارش سازمان «ماده ۱۸»، فعال در حوزه حقوق مسیحیان، شمار مسیحیان بازداشت‌شده در ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی در مقایسه با یک سال قبل از آن از ۱۳۴ نفر به ۱۶۶ نفر افزایش یافته است.

بنا بر گزارش این سازمان غیرانتفاعی، ۲۲ تن از مسیحیان ساکن ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی به اتهاماتی از قبیل «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» با احکام قضائی مواجه شده و ۲۱ تن از آنها راهی زندان شده‌اند.

سازمان «ماده ۱۸» اضافه کرده که به رغم به رسمیت شناخته‌شدن سه اقلیت دینی زرتشتی، یهودی و مسیحی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نوکیشان مسیحی به رسمیت شناخته نشده و از بسیاری از حقوق شهروندی در ایران محروم هستند.