تداوم بازداشت و بی خبری از سرنوشت رویا ثابت، شهروند بهائی

خبرگزاری هرانا – رویا ثابت، شهروند بهائی علیرغم گذشت ۷۹ روز از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بیخبری از سرنوشت خانم ثابت، افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رویا ثابت، شهروند بهائی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

خانم ثابت در تاریخ بیست و ششم بهمن ماه سال گذشته در شیراز بازداشت شد. تاکنون هیچ اطلاعی در خصوص محل نگهداری این شهروند بهائی به خانواده وی داده نشده است. فرزندان خانم ثابت با انتشار یک فایل صوتی از سرنوشت نامعلوم مادر خود ابراز نگرانی کرده اند.
آنها تاکید کردند که تداوم بلاتکلیفی خانم ثابت مصداق بارز نقض حقوق بشر است، همچنین او طی بیست سال گذشته در خارج از ایران زندگی کرده و پس از بازگشت به ایران نیز هیچ یک از قوانین رایج کشور را نقض نکرده است. دختر این شهروند بهائی اظهار میدارد که در تماس تلفنی که با مادرش داشته است، ماموران اجازه نداده اند که او در خصوص محل نگهداری خود و وضعیت سلامت‌اش صحبتی بکند. بعلاوه پسر خانم ثابت در این فایل صوتی به شرایط روحی نامناسب پدر خانواده پس از بازداشت و تداوم بی خبری از سرنوشت همسرش اشاره دارد.

پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: رویا ثابت در تاریخ چهاردهم دی ماه سال گذشته جهت پرستاری از پدر و مادر بیمار و سالمندش از امارات به شیراز سفر کرد. او قرار بود در تاریخ پنجم بهمن ماه به امارات بازگردد اما دو روز قبل از تاریخ مذکور، ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل ایرج ثابت و نصرت ممتاز سروستانی، پدر و مادر وی آمده و با ارائه حکم بازرسی خانه، اقدام به تفتیش خانه و بازجویی از رویا و دو تن از اعضای خانواده به نامهای مهرداد و فلورا ثابت کردند. سپس بدون ارائه حکم بازرسی، به منزل دو عضو خانواده رفته و اقدام به تفتیش خانه آنها کردند.

در این میان ماموران چهار تلفن همراه اعضای خانواده و برخی مدارک خانم ثابت از جمله پاسپورت، بلیط هواپیما، گواهینامه رانندگی امارات و کارت هویتی وی در امارات را ضبط کردند. همچنین به صورت شفاهی به این شهروند بهائی اعلام شد که ممنوع الخروج شده است.

از اتهامات مطروحه علیه خانم ثابت اطلاعی حاصل نشده است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.