شش شهروند بهائی ساکن کرج به زندان اوین منتقل شدند

خبرگزاری هرانا – امروز جمعه هفدهم آذرماه، بابک زینلی، صهبا طائف، شروین شبرخ، ایرن رحمانی،‌ فواد طائفی و رضا یزدی، شهروندان بهائی ساکن کرج به زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بابک زینلی، صهبا طائف، شروین شبرخ، ایرن رحمانی،‌ فواد طائفی و رضا یزدی، شهروندان بهائی ساکن کرج در بازداشت بسر میبرند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این شهروندان به هرانا گفت: “امروز جمعه هفدهم آذرماه، خانم رحمانی به بند زنان و آقایان طائفی، طائف، یزدی، شبرخ و زینلی به بند چهار زندان اوین منتقل شدند.”

این شش شهروند بهائی ساکن کرج، علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرند.

بازداشت بابک زینلی، صهبا طائف، شروین شبرخ، نیکا اسماعیل‌ پور، ایمان احسانی،‌ ایرن رحمانی،‌ فواد طائفی، علی باقر کاشی، رضا و فهیمه یزدی در تاریخ شانزدهم آبان ماه، در منزل آقای زینلی توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته است. ماموران پس از بازداشت این افراد، منزل آقای زینلی را مورد تفتیش قرار داده و برخی از وسایل شخصی از جمله وسایل الکتریکی، اسناد بانکی و هویتی وی را ضبط کردند.

از میان این افراد نیکا اسماعیل پور، فهیمه یزدی، ایمان احسانی و محمدعلی حاجی باقر کاشی در تاریخ چهارم آذرماه، با تودیع وثیقه آزاد شدند.

این شهروندان بهائی چندی بعد از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در گروه های مخالف نظام، در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار تفهیم اتهام شدند.

پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: “آقای طائفی از بیماری تیروئید رنج میبرد و نیازمند مصرف دارو است. خانواده او جهت تحویل داروهای مورد نیاز این شهروند اقدام کردند که بازپرس پرونده با این امر مخالفت به عمل آورده است.”

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.