جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اتهامات شش شهروند بهائی به نامهای سعیده خضوعی، صبا سفیدی، ایرج شکور، سمیرا ابراهیمی، پدرام عبهر و ارسلان یزدانی، روز سه شنبه هفتم شهریورماه، در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اتهامات شش شهروند بهائی برگزار شد.
در جریان این جلسه که روز سه شنبه هفتم شهریور ۱۴۰۲، با حضور صبا سفیدی، سمیرا ابراهیمی، پدرام عبهر و ایرج شکور در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم برگزار شده، خانم ها سفیدی و ابراهیمی به همراه آقای عبهر به دفاع از خود پرداخته اند. اخذ دفاعیات از آقای شکور به جلسه سوم دادگاه موکول شد.
لازم به ذکر است، مورخ هفدهم مردادماه در اولین جلسه دادگاه، خانم خضوعی و فرزند وی ارسلان یزدانی به دفاع از خود پرداختند.
اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بهائی در ادامه می آید:
سمیرا ابراهیمی: عضویت در گروه های مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام و فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام
ارسلان یزدانی: عضویت در گروه های مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام و فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام
پدرام عبهر: “عضویت در گروه های مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام
صبا سفیدی: “عضویت در گروه های مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام
سعیده خضوعی: فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروهک مخالف نظام
ایرج شکور: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی بر علیه نظام جمهوری اسلامی
خانم خضوعی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت و در تاریخ ۳ خردادماه همان سال با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شده بود. همچنین خانم سفیدی در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و چهارم اسفندماه همان سال با تودیع وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
ارسلان یزدانی در تاریخ دهم شهریورماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه یک-الف سپاه پاسداران منتقل شد. او نهایتا در تاریخ بیست و چهارم مهرماه، با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد. خانم ابراهیمی، همسر وی نیز در تاریخ بیستم دی ماه ۱۴۰۰، در پی حضور در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و نهایتا در تاریخ بیست و یکم دی ماه با تودیع وثیقه هشتصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
پدرام عبهر، شهروند بهائی حدودا سی و هشت ساله و ساکن تهران نیز در تاریخ سی ام آبان ماه ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ چهارم دی ماه همان سال با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی از یکی از بازداشتگاه های امنیتی زندان اوین آزاد شد.
آقای شکور نویسنده و محقق بهائی نیز سابقه چندبار بازجویی را داشته است. او هم اکنون با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد است.
پیشتر اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با بازداشت و برخورد های قضایی صورت گرفته در خصوص این شهروندان بهائی، گفته بود: “این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران میخواهیم که گامهای مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی میتوانند از آزادیهای مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.”
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
FacebookTwitterTeilen