در روزهای گذشته مسیحیان ایرانی مانند بسیاری از شهروندان کشورمان، در فضای مجازی، رسانه و خیابان های کشورهای مختلف، همصدا با جنبش آزادیخواهی شهروندان ایران شده اند. آنها همچنین به صورت فردی و گروهی دست به اقدامات اعتراضی و خلاقانه نیز زده اند.
اعتراض از جاکارتا تا لندن و استکهلم
در کشورهای مختلف جهان، از جمله ترکیه، سوئد، اندونزی، انگلستان، آمریکا و آلمان، مسیحیان ایرانی در تجمعات مختلف شرکت کرده اند.
یکی از مسیحیان ایرانی ساکن جاکارتا در اندونزی عکس هایی برای سایت ماده ۱۸ فرستاده و می گوید روبروی دفتر سازمان ملل گروهی از ایرانیان که تقریباً نیمی از آنها نوکیشان مسیحی بودند، در همبستگی با شهروندان ایران دست به گردهم آیی زده اند. پلیس اندونزی اجازه اعتراض مقابل سفارت جمهوری اسلامی را به آنها نداده است.
در استکهلم هم روز شنبه ۲۴ سپتامبر، «کمپین من هم مسیحی هستم»، در گردهم آیی به یاد مهسا، معترضان و جنبش آزادیخواهی کشور شرکت کردند.
تجمع مسیحیان ایرانی در استکهلم
در لندن هم گروهی از مسیحیان ایرانی در تظاهرات اعتراضی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در روز یکشنبه شرکت کردند.
در چند روز اخیر گروهی از ایرانیان مسیحی در شهر «مانیسا» ترکیه نیز تجمع کردند.
«ما همه مهسا هستیم، ما همه با هم هستیم»
شورای کلیساهای ایرانی همگام، سازمان ماده ۱۸، و کانون الهیات پارس، روز شنبه با انتشار بیانیه، اعلام کردند «به عنوان بخشی از جامعه مسیحیان ایرانی، ضمن اعلام همبستگی با خانواده داغدیده مهسا (ژینا) امینی، و حمایت از دادخواهی آنها، همصدا با شهروندان کشورمان، سرکوب نظاممند زنان و نقض گسترده حقوق بشر شهروندان میهنمان را محکوم کرده، خواستار آزادی، عدالت و حقوق برابر برای همه ایرانیان هستیم.»
در بخشی از بیانیه با اشاره به شعارهای «ما همه مهسا هستیم»، «زن، زندگی، آزادی»، آمده این شعارها به ما یادآوری میکند که ما همه، فرای قومیت، دین و زبان و باور، با هم هستیم، درد مشترک بیعدالتی، سرکوب و دیکتاتوری دینی داریم، و در پی زندگی و آزادی و برابری هستیم
بنياد فرهنگ و هنر اپيفانى نیز در یک بیانیه نوشته «ما هنرمندان، نویسندگان، صداپیشگان، شاعران و تلاشگران پهنه گسترده فرهنگی جامعه مسیحی ایران در سینما، تئاتر، نمایش، موسیقی، هنرهای تجسمی، رقص، آواز و تمام میدانهای هنری، بیزاری و واخواهی خود را از بیداد و ستمهای جمهوری اسلامی ابراز میکنیم و برای زدودن هر پلشتی از خاک ایران، در همبستگی با همه ایرانیان تا رهایی و نجات، با امیدی زنده ادامه میدهیم.»
بیانیه ای هم منتشر شده که در ان سیصد نفر از مسیحیان ایرانی که قریب به اتفاق همه آنها، نوکیش هستند، آن را امضا کرده اند. در بخشی از این بیانیه آمده «ضمن یادآوری برخوردهای خشونتآمیز جمهوری اسلامی با شهروندان مسیحی طی چهار دهه گذشته، هم در داخل و خارج از ایران، در فضای مجازی و حقیقی، کماکان همراه یکدیگر هستیم و ادامه میدهیم.»
از تراشیدن سر تا انتشار توییت
دراین میان برخی از مسیحیان از جمله ابراهیم فیروزی، زندانی سابق عقیدتی، با انتشار توییت به وضعبت کشور واکنش نشان دادنند.
این نوکیش مسیحی که دوران طولانی به دلیل باور دینی و فعالیت صلح آمیز دینی بیش از هفت سال زندان بوده، محدود و مسدود کردن اینترنت را بی فایده خوانده است.
از حمایت های مسیحیان غیرایرانی میتوان به توییت برنیس کینگ، وکیل حقوق بشر و دختر دکتر مارتین لوتر کینگ، رهبر شهیر جنبش مدنی آمریکا، اشاره کرد که در توییتر به جان باختن مهسا امینی واکنش نشان داده و نوشته: «مهسا امینی می بایست اکنون زنده می بود. او دیگر زنده نیست چون اخلاقیات راستین که موجب تعالی و عشق به انسانها میشود، بیاهمیت مانده است. زنان مهماند، فارغ از این که چه بر تن میکنیم».