سازمان ماده ۱۸ به همراه ۳۶ سازمان مدافع حقوق بشری ایرانی، منطقهای و جهانی از جمله دیدهبان حقوق بشرو سازمان عفو بینالملل در یک بیانیه مشترک از سازمان ملل خواسته است تا ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر این نهاد در مورد ایران را تمدید کند.
این نهادها از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستند که در نشست پیش روی این شورا به قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه ایران رای مثبت دهند.
۳۷ سازمان حقوق بشری به مصونیت کامل مقامات جمهوری اسلانی در خصوص نقض گسترده و نظام مند حقوق بشر،اشاره کرده و خواستار خواستار پاسخگویی آنها شدند.
در این بیانیه با اشاره به گزارش پیشین گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، آمده تبعیض در قانون و عمل علیه زنان و دختران، افراد متعلق به اقلیت ها از جمله اقلیت های قومی و دینی و مذهبی ادامه داشته است.
جاوید رحمان،در گزارش خود که در ۲۱ بهمن ماه منتشر کرده، و به سرکوب اقلیتهای دینی و قومی از جمله بازداشت ۵۳ مسیحی در ایران به دلیل فعالیت صلحآمیز دینی، مرگهای مشکوک در زندان، تبعیض علیه زنان، بازداشتهای خودسرانه، آمار بالای صدور احکام اعدام، و سرکوب تجمعات صلحآمیز پرداخت.
بیانیه این سازمان های حقوق بشری همچنین امده است در سال گذشته، مدافعان حقوق بشر، از جمله مدافعان حقوق کارگران، بستگان داغدار کشته شدگان توسط نیروهای امنیتی که به دنبال دادخواهی هستند، و همچنین وکلا و روزنامه نگاران همچنان مورد آزار قضایی و بازداشت خودسرانه قرار گرفته اند.
این بیانیه همچنین به قطع اینترنت در ایران در زمان اعتراضات اشاره کرده و ان را نقض ازادی بیان دانسته است.
اخیرا سازمان «ماده ۱۸» همراه با بیش از ۵۰ سازمان حقوق بشری و رسانهای، در بیانیهای در مورد طرح محدودسازی اینترنت هشدار دادند و ان را ،نقض بیشتر حق آزادی بیان و حریم خصوصی،مردم ایران دانستند.
حکومت ایران اجازه سفر به گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران را در سالهای گذشته ندادهاست.