رسانههای داخل ایران اخیراً از افتتاح موزه ملی هنرهای اصفهان و سخنان رئیس بنیاد مستضعفان در این مورد خبر دادهاند، بدون آنکه اشاره کنند که موزه فعلی، خانه مصادره شده اسقف ایرانی کلیسای انگلیکن (اسقفی) است.
پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان، ۱۴ بهمن ماه، در افتتاحیه این موزه، بر جمله «ما تجاری نگاه نکردیم!» تأکید کرد و توضیح داد: «ارزش این ملک بسیار بالاست میتوانستیم برایش کارکرد اداری یا مسکونی تعریف کنیم. ما ملک را رایگان [بدست] آوردیم و هزینهای که برای تبدیلش به موزه پرداختیم، در مقابل ارزش ملک ناچیز بود.»
البته پرویز فتاح اشاره نمیکند که این ملک، مانند بسیاری دیگر از اموال کلیسای اسقفی از جمله بیمارستان های اصفهان و شیراز،در اوایل انقلاب، توسط حکومت مصادره شدهاست.
این مکان با زیر بنای یک هزار و ۲۴ متری فقط محل زندگی خانواده حسن دهقانی تفتی، اسقف کلیسای انگلیکن (اسقفی) نبوده و دفتر و محل کار کلیسا نیز محسوب میشد.
این مکان که در عباسآباد اصفهان قرار دارد، با حکم یک نهاد حکومتی در آبان ماه ۱۳۵۸ توقیف و به بنیاد مستضعفان سپرده شد، و هماکنون تغییر کاربری داده شدهاست.
طبق گزارشها، ۳۰۰ اثر تاریخی را در معرض دید علاقمندان قرار میدهد. در این موزه آثاری شامل «اشیاء سفالی و فلزی، نقاشی، کتاب آرایی، منسوجات و جنگافزار» از دوره پارینهسنگی و نوسنگی متعلق به ۵۰ هزار سال قبل به نمایش درآمده است.
«ماده ۱۸» دو سال پیش با انتشار عکسی نشان داد که بنر عزاداری محرم بر درب خانه توقیفی اسقف حسن دهقانی تفتی در اصفهان، و آرم اداره اموال و املاک بنیاد مستضعفان بر دیوار این بنا، نصب شدهاست. أر آن زمان هنوز مشخص نبود که تغییر کاربری این ملک توقیف شده با چه هدفی خواهد بود.
کلیسای اسقفی از همان روزهای اول انقلاب هدف سرکوب و غارت اسلام گرایان به قدرت رسیده قرار گرفت.
قتل کشیش ارسطو سیاح در شیراز، سو قصد نافرجام به جان اسقف دهقانی تفتی، ده روزپیش از صدور حکم تصرف و غضب بیمارستان صد و چند ساله اصفهان، تصرف سازمان کریستفل مخصوص نابینایان، سو قصد نافرجام به جان جین وادل، منشی کلیسا، بازداشت برخی از اعضا، تصرف بیمارستان شیراز و قتل بهرام، تنها پسر اسقف دهقانی تفتی، از جمله مواردی است که فشار مرگبار اسلام گرایان و نهادهای حکومتی بر کلیسای اسقفی را از اواخر بهمن ماه ۵۷ تا اوایل ۵۹ نشان میدهد.