ناتولی درخشان، صبا سفیدی، پری کارگریان مروستی و دانیال بنی نژاد شهروندان بهائی ساکن ساری، تهران و مارلیک تهران کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. ناتولی درخشان و صبا سفیدی در تاریخ ۲۱ دیماه در ساری و تهران بازداشت شدند. پری کارگریان مروستی و دانیال بنی نژاد نیز هفته گذشته در مارلیک استان تهران بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۱۸ بهمنماه ۱۴۰۰، ناتولی درخشان، صبا سفیدی، پری کارگریان مروستی و دانیال بنی نژاد شهروندان بهائی ساکن ساری، تهران و مارلیک تهران کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند.
خانم سفیدی در تاریخ ۲۱ دیماه پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شد. وی روز گذشته تماس تلفنی کوتاهی با خانواده خود داشته است. علیرغم پیگیریهای مکرر، تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه او اطلاعی در دست نیست. همچنین بلاتکلیفی ناتولی درخشان، شاعر و شهروند بهائی که در همان تاریخ در منزل خود در ساری توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده کماکان ادامه دارد.
از سوی دیگر هفته گذشته هرانا در گزارشی از بازداشت پری کارگریان مروستی، دانیال بنی نژاد، شهروندان بهائی به همراه یک شهروند دیگر، توسط نیروهای امنیتی در منزل خانم کارگریان در مارلیک استان تهران خبر داد. نیروهای امنیتی ضمن تفتیش منزل پری کارگریان، برخی از لوازم شخصی از جمله موبایل، لوازم الکترونیک، تصاویر، کتب و آثار مربوط به آئین بهائی را ضبط کرده و با خود بردند.
منطقه مارلیک بخشی از تهران است که به دلیل همجواری با کرج به عنوان مارلیک کرج نیز شناخته می شود.
اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با این خبر گفت: «این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران میخواهیم که گامهای مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی میتوانند از آزادیهای مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.»
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.