نگرانی هایی در مورد رفاه یک نوکیش مسیحی وجود دارد که بیش از سه هفته پس از دستگیری وی در حمله به کلیسای خانه در رشت ، شمال ایران ، از محل اقامت وی نامعلوم است.
ایوب پور رضازاده 28 ساله یکی از سه نوکیش مسیحی بود که شامگاه یکشنبه 5 سپتامبر در کنار احمد سرپرست 25 ساله که در جلسه حضور داشت و مرتضی مشودکاری 38 ساله که در خانه اش دستگیر شده بود دستگیر شدند.
هر سه نفر در ابتدا به بازداشتگاهی متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران منتقل شدند و در سلول انفرادی قرار گرفتند.
اما در حالی که احمد و مرتضی در 18 سپتامبر به زندان لاکان منتقل شدند ، اما چهار روز بعد با قید وثیقه آزاد شدند ، خانواده ایوب از یک تماس تلفنی کوتاه از بازداشتگاه سپاه در 8 سپتامبر خبری ندارند.
هنگامی که آنها نگرانی های خود را به دادستانی محلی اعلام کردند ، به خانواده ایوب گفته شد که او نیز به زندان لاکان منتقل می شود ، اما از 20 روز پس از آن خبری از وی ندارند ، در حالی که احمد و مرتضی می گویند از آن زمان با دوست خود ملاقات نکرده اند. روز دستگیری آنها
خانواده های این سه مسیحی نیز به دلیل انتشار اطلاعات مربوط به دستگیری عزیزان خود توسط ماموران اطلاعات سپاه تهدید شده اند ، در حالی که حداقل یک نفر از اعضای خانواده و چند نفر دیگر از اعضای کلیسای خانه برای بازجویی احضار شده اند.
مرتضی مشودکاری (سمت چپ) و احمد سرپرست.
هنوز اتهامات رسمی علیه احمد ، مرتضی و ایوب مطرح نشده است ، اما در بازجویی ها آنها به “اقدام علیه امنیت ملی” متهم شده اند ، در حالی که بازجویان آنها بارها و بارها به مواد 499 و 500 قانون مجازات اسلامی که به تازگی اصلاح شده است ، مربوط می شوند. عضویت یا سازماندهی گروههای “ضد دولتی” و “تبلیغات” علیه رژیم.
اوایل سال جاری، سه مسیحی از کرج شد محکوم به پنج سال هر در زندان اصلاحات جدید (بعد کاهش می یابد به سه سال در دادگاه تجدید نظر). یکی از این سه نفر ، میلاد گودرزی ، هفته گذشته فراخوانده شد تا دوران محکومیت خود را آغاز کند.
احمد و مرتضی برای آزادی موقت خود مجبور شدند هر کدام 400 میلیون تومان (حدود 15000 دلار) وثیقه واریز کنند.
همچنین گفته می شود که بازجویان با آنها بسیار خشن برخورد می کردند ، آنها به دلیل اعتقاداتشان آنها را مسخره می کردند و آنها را مجبور می کردند روزانه حداقل سه ساعت به پخش آیات قرآنی گوش دهند.
در همین حال ، هنگامی که خانواده های آنها برای اولین بار به دفتر دادستانی رفتند تا بپرسند عزیزانشان چه زمانی آزاد می شوند ، گفته می شود به آنها گفته شده است که آنها به طور نامحدود در بازداشت خواهند ماند زیرا لیاقت آزادی آنها را ندارند.
جامعه کوچک نوکیشان مسیحی در رشت در سالهای اخیر شاید بیش از هرجای دیگر در ایران تحت تأثیر قرار گرفته است ، زیرا 11 مسیحی محلی در حال حاضر محکومیت طولانی مدت زندان را سپری می کنند ، یک نفر دیگر در تبعید داخلی زندگی می کند و چهار نفر دیگر با مجموع 13 سال زندان روبرو هستند.