معاونت حقوقی رئیس جمهور از ارائه آییننامه رعایت حقوق پیروان صابئین مندایی به هیئت دولت، خبر داد. در حالی در این آئین نامه به بندهای مختلف قوانین اساسی جمهوری اسلامی در خصوص برخورد با اقلیت های دینی اشاره شده است که بسیاری از اقلیت های مذهبی و دینی در ایران همواره تحت فشارهای قضایی و امنیتی از سوی حکومت ایران بوده و بسیاری صرفا به دلیل باورهای خود در زندان های شهرهای مختلف در حال تحمل حبس هستند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی هیئت دولت، معاونت حقوقی رئیس جمهور آییننامه رعایت حقوق پیروان صابئین مندایی ایران را تدوین و به هیات دولت ارائه کرده است.
در اطلاعیه دفتر هیئت دولت در این خصوص با اشاره به قوانین جمهوری اسلامی ایران آمده است: “قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسئولیت او در برابر خدا (بند ۶ اصل دوم) را به عنوان یکی از پایههای ایمانی نظام جمهوری اسلامی دانسته که ضمن پیشبینی حقوق مساوی برای همه مردم ایران از هر قوم و قبیله بدون هرگونه تبعیض (اصل ۱۹)، بر تساوی همه ملت در برابر قانون و داشتن حقوق مساوی (اصل ۲۰) تاکید کرده است. با این اوصاف، دولت جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان موظف شدهاند نسبت به افراد غیرمسلمان با اخلاق حسنه و قسط و عدل اسلامی عمل کنند و حقوق انسانی آنان را رعایت کنند (اصل ۱۴). افزون بر این، براساس منشور حقوق شهروندی، همه شهروندان از کرامت انسانی و تمامی مزایای پیشبینی شده در قوانین و مقررات به نحو یکسان بهرهمند هستند (ماده ۷) و اعمال هرگونه تبعیض ناروا به ویژه در دسترسی شهروندان به خدمات عمومی نظیر خدمات بهداشتی و فرصتهای شغلی و آموزشی ممنوع است (ماده ۸) و در نهایت، توهین، تحقیر یا ایجاد تنفر نسبت به قومیتها و پیروان ادیان و مذاهب و … ممنوع است. (ماده ۱۰)”.
بر اساس این گزارش، آییننامه مذکور مراحل بررسی خود را در کمیسیون لوایح هیئت دولت طی میکند.
در حالی در این آئین نامه به بندهای مختلف قوانین اساسی جمهوری اسلامی در خصوص برخورد با اقلیت های دینی اشاره شده است که علاوه بر صابئین مندایی بسیاری دیگر از اقلیت های مذهبی و دینی از جمله پیروان آئین یارسان و بهائیان در ایران همواره تحت فشارهای قضایی و امنیتی از سوی حکومت ایران بوده و بسیاری صرفا به دلیل باورهای خود در زندان های شهرهای مختلف در حال تحمل حبس هستند.
صابئین مندایی یکی از اقلیتهای دینی ایران هستند که بیشتر در جنوب غربی ایران و استان خوزستان سکونت دارند و جمعیتشان در ایران حدود ۲۵ هزار نفر و در خوزستان حدود ۸ هزار نفر است. از جمعیت پیروان این دین پس از انقلاب به دلیل تبعیض های جاری و فشارهای مذهبی در پی مهاجرت های پرشمار به شدت کاسته شده است.