نورالله شمیان، شهروند یهودی حدودا ۶۵ ساله که پس از بازگشت از اسرائیل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا به زندان اوین منتقل شده بود به تازگی با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است. این شهروند در حالی که حدود ۶ سال در کشور اسرائیل ساکن بود پس از بازگشت به ایران با بهانه هایی از جمله سفر به کشور اسرائیل و تبلیغ آئین کلیمی بازداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نورالله شمیان، شهروند یهودی که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود بهمن ماه ۹۹ با تودیع قرار وثیقه بصورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، نورالله شمیان، شهروند یهودی حدودا ۶۵ ساله پس از بازداشت با اتهاماتی بر پایه سفر به کشور اسرائیل و تبلیغ آئین یهودی با گشایش پرونده مواجه شده است.
این شهروند یهودی تا پیش از بازگشت به ایران حدود ۶ سال در کشور اسرائیل زندگی کرده بود. مقامات جمهوری اسلامی و رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی تاکنون اطلاع رسانی در خصوص پرونده او نداشته اند.
نورالله شمیان پیش از آزادی موقت؛ در بند ۴ سالن ۲ اتاق ۵ زندان اوین به سر برده است.
گفته می شود این شهروند یهودی تا سال ۱۳۹۲ از اعضای انجمن کلیمیان تهران بوده است. تا زمان تنظیم این گزارش هرانا قادر به تایید این موضوع نشده است.
همچنین لازم به یادآوری است روز دوشنبه ۱۵ دیماه ۹۹ فرحناز کاهن، دیگر شهروند یهودی با تودیع قرار به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. خانم کاهن نیز پس از مراجعت از کشور اسرائیل و بازگشت به ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از پایان بازجوییها به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.
مشخص نیست آیا آقای شمیان و خانم کاهن دارای یک پرونده مشترکی هستند یا در پرونده های جداگانه ای بازداشت شده اند.
پیش از این نیز، ماشالله پسرکهن، دیگر شهروند یهودی ایرانی به دلیل سفر به اسرائیل به سه سال زندان محکوم شده بود که در شهریور ماه ۹۹ از طریق اعزام به مرخصی متصل به آزادی دوره حبس خود را به پایان رسانده بود.
مجلس شورای اسلامی در آبان سال ۹۰ طرح تشدید مجازات سفر به اسرائیل را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه ، هر ایرانی که به اسرائیل سفر کند به حبس «از دو تا پنج سال» محکوم شده و «از سه تا پنج سال» نیز از داشتن گذرنامه محروم میشود.
لازم به یادآوری است در حالی طبق قوانین ایران سفر به اسرائیل جرم محسوب می شود که یهودیان ایران علاوه بر تعلقات مذهبی به این خطه، به دلیل موج بزرگ مهاجرت یهودیان پس از انقلاب به این کشور دارای روابط خانوادگی و فامیلی گسترده ای هستند و تردد آنها به این کشور با اهداف مذهبی یا خانوادگی امری معمول است که در سایه سیاست های خارجی حکومت ایران با نگاههای امنیتی همراه شده است.
FacebookTwitterاشتراک گذاری