سارا احمدی و همسرش همایون ژاوه به دلیل فعالیت صلحآمیز عقیدتی به ترتیب به هشت و سه سال زندان محکوم شدهاند. این زوج نوکیش مسیحی همچنین به منع خروج از کشور و منع عضویت در حزبها و گروههای اجتماعی نیز به مدت دو سال محکوم شدهاند. دادگاه همچنان آنها را مجبور کرده به مدت شش ماه، روزی چهار ساعت خدمات عمومی رایگان به معلولان ذهنی و آن هم تحت نظارت حراست آسایشگاه ارائه دهند.
طبق گزارشهای رسیده، دادگاه تجدیدنظر احکام زندان و مجازات این دو شهروند مسیحی را ۲۴ آبان ماه تأیید کرده و به شعبه ۱۱ اجرای کیفری «شهید مقدس اوین» فرستادهاست، این به معنی آن است که هر لحظه امکان زندانی شدن این شهروندان مسیحی میرود. این برای نخستین بار است که بازداشت و محاکمه این دو نوکیش مسیحی رسانه ای میشود.
سارا احمدی متهم به اداره کردن دستجات، شبه دستجات و گروههای غیرقانونی از طریق «مسیحیت تبشیری صهیونیستی»، برای «برهم زدن امنیت کشور» شدهاست. اتهام دیگر این نوکیش مسیحی متولد ۱۳۵۷، نیز عضویت در دستجات و گروههای غیرقانونی برای «برهم زدن امنیت ملی» اعلام شدهاست. دادگاه بدوی خانم احمدی را مجموعاً به یازده سال متهم کرده بود. هشت سال محکومیت برای اداره کردن گروههای غیرقانونی و سه سال برای عضویت در این گروهها. دادگاه تجدیدنظر این حکم را به هشت سال کاهش داد و ظاهراً قاضی استدلال وکیل خانم احمدی را دال بر اینکه اداره کردن و عضویت یک گروه نمیتواند جدا از هم تلقی شود و حکم جداگانه برای هر کدام صادر کرد، پذیرفتهاست.
همایون ژاوه، متولد ۱۳۳۷، که از پارکینسون به شدت رنج میبرد، با اتهام عضویت در دستجات و گروههای غیرقانونی برای «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق عضویت در «مسیحیت تبشیری صهیونیستی»، به سه سال زندان محکوم شدهاست.
این زوج مسیحی در ۲۴ خرداد ۹۹ در آمل در حین سفری تفریحی و خانوادگی بازداشت شدند.
مأموران لباس شخصی به خانه ای که آنها کرایه کرده بودند یورش بودند، ساعتها خانه را مورد تفتیش قرار داده و از آنها بازجویی کردند.
دستکم ده نفر دیگر و تعدادی کودک همراه این زوج مسیحی در این خانه بودند. سارا احمدی و همایون ژاوه بازداشت شدند و به دیگر نوکیشان مسیحی پس از بازجویی گفتند که «فعلاً آزاد هستند ولی احتمالاً بعدا احضار خواهند شد.»
سارا احمدی ۶۷ روز در زندان بسر بردهاست. این شهروند مسیحی ابتدا سه روز در انفرادی در آمل محبوس بوده و سپس به تهران منتقل شده و ۳۰ روز در انفرادی بند ۲۰۹ اوین بسر برده و سپس به «سویت» این بند متقل شدهاست.
بند ۲۰۹ این زندان دارای سلولهای انفرادی و چند نفره موسوم به سوئیت میباشد در اختیار وزارت اطلاعات قرار دارد.
خانم احمدی به شدت در این مدت مورد اذیت و آزار روحی شدید قرار گرفتهاست.
وی با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
همایون ژاوه ابتدا چهار روز در آمل زندانی شده و سپس به تهران منتقل شده و ۳۳ روز در بند عمومی اوین متحمل حبس بودهاست. آقای ژاوه که وضعیت سلامتش به شدت در دوران زندان به وخامت گرویده در سوم شهریور ماه با وثیقه دویست میلیون تومانی آزاد شد.
برخی از نوکیشان مسیحی نیز که سارا احمدی و همایون وآزه را میشناختند در چند شهر دیگر مورد بازجویی قرار گرفتند ولی کسی زندانی نشد.
فردی که مظنون به همکاری با وزارت اطلاعات، در رابطه با چند مورد از دستگیری نوکیشان بوده و پیشتر در گزارشهایی نامش ذکر شده، این بار نیز در زمان یورش مأموران امنیتی در جمع نوکیشان مسیحی حضور داشتهاست.
قاضی ایمان افشاری در ۲۱ آبان ۹۹ حکم مجازات این زوج مسیحی را صادر کرد.
دادگاه تجدیدنظر این دو شهروند مسیحی در تاریخ ۱۸ آذر ماه به ریاست قاضی احمد زرگر تشکیل شد. این زوج نوکیش مسیحی دو ساعت و نیم برای تشکیل جلسه انتظار کشیدند و سرانجام این جلسه پنج دقیقه بیشتر طول نکشید و قاضی پس از سه پرسش و پاسخ، ختم جلسه را اعلام کرد و گفت حکمش را به زودی صادر میکند.
وکیل مدافع این شهروندان مسیحی گفت که موکلانش به هیچوجه اقدامی علیه امنیت ملی یا عملی غیرقانونی انجام ندادهاند. وی همچنین بیماری و وضعیت وخیم سلامت آقای ژاوه را خاطرنشان کردهاست.
شیوع کرونا در ایران و عدم دسترسی بسیاری از زندانیان به امکانات بهداشتی، نگرانی از زندانی شدن آقای ژاوه را که از پارکینسون رنج میبرد را تشدید کردهاست.
منصور برجی، مدیر سازمان «ماده ۱۸» در این رابطه میگوید «واقعا صدور چنین حکمی خجالت آور است و برای نظامی که با ادعای عدالت بر سر کار آمده وهن آور است. حکم مجموعا یازده سال برای فعالیت مسالمت آمیز عقیدتی و عضویت در کلیسای خانگی، نقض تعهدات جمهوری اسلامی در مورد آزادی دین و عقیده بوده و خط بطلانی است بر ادعاهای جمهوری اسلامی که کسی به دلیل دین و بارورش مورد اذیت و آزار قرار نمیگیرد.»
آقای برجی افزود «ما از حکومت ایران میخواهیم این حکم را لغو کرده و به اذیت و آزار مسیحیان به ویژه نوکیشان پایان دهد. ما همچنین از مسیحیان سراسر جهان میخواهیم که با ما در تلاش برای پایان دادن به این ظلم و ستم متحد شوند.»
حکومت ایران با اتهاماتی مبهم، بدون ارائه مدرک و سندی مسیحیان را روانه زندان کرده و اخیراً گروهی از گزارشگران ویژه سازمان ملل در نامه ای به دولت ایران از اذیت و آزار سیستماتیک مسیحیان و اتهامات مبهمی که آنها را روانه زندان میکند ابراز نگرانی کردند. سازمان مسیحی «درهای باز» اخیراً ایران را هشتمین کشور «مسیحیت ستیز در جهان» دانست.