دادگاه تجدیدنظر؛ اسماعیل مغربی نژاد، نوکیش مسیحی از اتهام توهین به مقدسات تبرئه شد

 روز یکشنبه هفته گذشته، اسماعیل مغربی نژاد، نوکیش مسیحی ساکن شیراز در شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس از اتهام “توهین به مقدسات” تبرئه شد. وی در بهمن ماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب شیراز از بابت این اتهام به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

اسماعیل مغربی نژاد

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ماده ۱۸، روز یکشنبه ۱۵ تیرماه، اسماعیل مغربی نژاد، نوکیش مسیحی مطلع شده است که در شعبه ۱۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس به ریاست قاضی جمشید کشکولی از اتهام “توهین به مقدسات” تبرئه شده است.

این شهروند مسیحی ساکن شیراز که ۴۰ سال پیش به مسیحیت گرویده، در بهمن ماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب این شهر بابت اتهام “توهین به مقدسات” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

این نوکیش مسیحی ۶۵ ساله متهم شده بود که با ارسال پیامکی به “مقدسات توهین” کرده است. در دفاعیه فرشید رفوگران، وکیل آقای مغربی‌نژاد، که مورد قبول قاضی قرار گرفته، آمده است: اولا پیامک موردنظر فقط جوک و شوخی در مورد طلاب بوده و نه «مقدسات». ثانیا آقای مغربی‌نژاد حتی ارسال کننده این پیامک نبوده و فقط پس از دریافت آن، “ایموجی” لبخند فرستاده است.

بر اساس این گزارش، اسماعیل مغربی‌نژاد به دلیل باور مسیحی با دو اتهام دیگر نیز روبرو شده است. این شهروند مسیحی به اتهام “عضویت در گروه‌های معاند نظام” به دو سال زندان و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل یک سال زندان محکوم شده است.

قاضی سید محمود ساداتی، در دادگاه “اصلاح رای” که روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه تشکیل شده بود، این حکم را تأیید کرده و یک سال هم به «تبلیغ علیه نظام» افزود.

قاضی دادگاه گفت که حکم وی در مورد اسماعیل مغربی‌نژاد بر اساس “گزارش حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح»” ایران صادر شده که مسئولیت دستگیری آقای مغربی نژاد را داشتند.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. همچنین اصل بیست و ششم قانون اساسی به صراحت بر آزادی فعالیت اقلیت‌های دینی تاکید شده و در این اصل آمده است: “احزاب، جمعیت‌‏ها، انجمن‌‏های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته‌شده آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند. هیچ‌کس را نمی‌توان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت”.