حکم ۶ سال حبس «شهریار عطریان»، شهروند بهایی، در دادگاه تجدیدنظر شیراز تأیید شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، حکم ۶ سال حبس تعزیری «شهریار عطریان»، شهروند بهایی ساکن شیراز، که در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز صادر شده بود، روز پنجشنبه ۲۹ خرداد، در دادگاه تجدیدنظر استان فارس، به صورت غیابی و بدون تشکیل جلسه دادگاه عیناً تأیید شد که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری قابل اجرا است.
«شهریار عطریان» پیشتر در آبان سال ۹۸ همراه با شمار دیگری از شهروندان بهایی ساکن شیراز توسط نیروهای امنیتی، با اتهام «برگزاری جشن سالگرد یکی از بزرگان آیین بهاییت»، بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.
سازمان اطلاعات سپاه روز چهارشنبه ۸ آبان سال ۹۸ در بیانیهای اعلام کرده افراد بازداشت شده در ایام درگذشت امام هشتم شیعیان اقدام به برگزاری جشن سالگرد یکی از بزرگان آیین بهائیت در شیراز کرده بودند.
این سازمان اشارهای به نام بازداشت شدهها نکرده، اما مدعی شده «این افراد ضمن حرمت شکنی در ایام سوگواری در حال برگزاری جشن تولد به صورت مخفیانه در سطح شهر شیراز بودهاند و توسط سربازان گمنام سازمان اطلاعات سپاه فجر فارس بازداشت شدهاند.»
سازمان اطلاعات سپاه در اطلاعیه خود چندین بار با عنوان «فرقه ضاله بهاییت» از شهروندان پیرو آیین بهایی یاد کردهاست.
سالهاست که جمهوری اسلامی و نهادهای امنیتی با زدن برچسبهایی مانند «فرقه انحرافی یا ضاله» به دگراندیشان از جمله بهاییان، هواداران عرفان حلقه، دراویش و سایر آیینها حمله میکنند.
به تازگی مجلس ایران طرحی را با عنوان «مجازات فرقه ضاله» ارائه داده که در صورت تصویب، عقاید هر فرد میتواند دلیل بر مجرمیت فرد برشمرده شود. قانونی که فعالان حقوق بشر آنرا خطرناک، تبعیض آمیز و ناعادلانه میدانند.
«گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل»، بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران اعتراض کردهاند و این سرکوب سیستماتیک را مصداق بارزی از بیتوجهی این حکومت به معاهدات حقوق بشری دانستهاند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمیشناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.
در سالهای اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستانهای آنان، دستگیریهای خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها میشود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغلهای دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکتهای خصوصی مورد تبعیض قرار میگیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع میکنند نیز مورد حمله قرار میگیرند.
به ریاست قاضی «سید محمود ساداتی» از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام” به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
آقای عطریان پیشتر در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد