فرهاد فهندژ، شهروند بهایی پس از تحمل حدود ۷ سال و نیم حبس امروز دوشنبه ۲۶ اسفندماه برای نخستین بار از زندان رجایی شهر کرج به مرخصی اعزام شد. او از مهرماه ۹۱ دوران محکومیت ۱۰ ساله خود را در این زندان سپری میکند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۶ اسفندماه ۹۸، فرهاد فهندژ، شهروند بهایی با تودیع قرار وثیقه از زندان رجایی شهر کرج به مرخصی اعزام شد.
پس از شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش نگرانی ها از سرنوشت صدها هزار زندانی، رئیس قوه قضائیه طی دو بخشنامه در اسفندماه سال جاری به هدف کنترل وضعیت بهداشتی زندانها شرایطی را برای اعزام به مرخصی زندانیان اعلام کرد که عمدتا شامل زندانیان مالی و همینطور زندانیان با محکومیت کمتر از ۵ سال می شد.
این شرایط در مورد زندانیان سیاسی سختگیری مضاعفی دارد علاوه بر اینکه مسئولان قضایی یا سازمان زندانها در روند اداری مرخصی برخی زندانیان عقیدتی مانع تراشی های فراقانونی می کنند. با این حال در روزهای اخیر تعدادی از زندانیان سیاسی موفق شدند با توسل به این بخشنامه و تامین قرار به مرخصی اعزام شوند.
اعزام به مرخصی آقای فهندژ بر اساس همین بخشنامه صورت گرفته است.
فرهاد فهندژ، روز چهارشنبه ۲۶ مهرماه ۱۳۹۱ توسط ماموران امنیتی در منزل خود در گرگان بازداشت شد. آقای فهندژ بعد از هفت ماه بلاتکلیفی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به اتهام «تبلیغ آیین بهایی و اداره تشکیلات بهایی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
فرهاد فهندژ، شهروند بهایی متولد ۱۳۳۸ در شهرستان تربت حیدریه است. او هماکنون هشتمین سال از دوران محکومیت ده ساله خود را سپری میکند.
این شهروند بهایی در سال ۱۳۶۲ (در سن ۲۴ سالگی) نیز دستگیر و به ۶ سال حبس محکوم شده بود. وی به دلیل شرایط نامساعد زندان پیشین مبتلا به بیماری های گوارشی است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
FacebookTwitterاشتراک گذاری